Фруктове желе
Фруктове желе домашнього виробництва - натуральну і смачний продукт, який охолодить вас в літню спеку і порадує яскравими фарбами взимку. Готувати натуральне желе аніскільки не складно, переконайтеся в цьому самостійно.
Інгредієнти:
сік манго - 500 мл;
журавлинний морс - 500 мл;
желатин - 9 ч. ложок;
апельсини - 12 шт.;
полуниця - 125 г;
чорниця - 140 р.
Приготування
Перед тим, як зробити фруктове желе, по 200 мл кожного з соків окремо підігріваємо. У підігрітому соку розчиняємо желатиновий порошок, розділивши порівну між двома ємностями. Як тільки кристали желатину розчиняться, розбавляємо желейну суміш рештою соком.
Апельсини розрізаємо навпіл і видавлюємо з них сік. Надалі, апельсиновий сік можна буде просто випити або використовувати для приготування желе. М'якоть відокремлюємо від шкірки, намагаючись не пошкодити останню. В чашечки з апельсинової шкірки викладаємо нарізані ягоди і заливаємо їх приготованим желе. Залишаємо фруктово-ягідне желе застигнути в холодильнику на 3-4 години.
Інгредієнти:
вода - 2 літри;
агар-агар - 30 г;
цукор - 1/2 ст.;
горіхове або коров'яче молоко - 1 1/2 ст.;
мигдальний екстракт - 2 ст. ложки;
фрукти і ягоди на вибір.
Приготування
У каструльці кип'ятимо воду і розводимо в ній агар-агар. В одержаний розчин додаємо цукор і помішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо молоко і мигдальний екстракт. Перелити желе у форму і ставимо в холодильник.
На даному етапі ми одразу ж можемо додати фрукти і ягоди в саме желе, а можемо нарізати готове желе кубиками і змішати з шматочками фруктів вже в піалі або креманці, після полив десерт кленовим сиропом.
При бажанні, приготувати фруктове желе можна і зі сметаною. Половини склянки сметани, розведеної в молоці, буде достатньо для приготування білосніжного вершкового десерту.
Інгредієнти:
манго -1 кг;
цукор - 120 г;
сік 1 лайма;
агар-агар - 7 р.
Приготування
Манго очистити від шкірки і кісточки, м'якоть нарізаємо великими скибочками і кладемо в чашу блендера. Засипаємо манго цукром і пюрируем до однорідності. Агар-агар розчиняємо у воді і доводимо до кипіння (але не кип'ятити!). Додаємо в розчин агару мангове пюре і сік лайма. Отриману суміш перелити в контейнер або розливаємо по формах, після чого ставимо в холодильник до повного застигання. Фруктове желе в домашніх умовах готово!
Інгредієнти:
чорниця - 2 жмені;
малина - 2 жмені;
цукор - 60 г;
шампанське - 600 мл;
листя желатину - 4 шт.;
листя м'яти - для подачі.
Приготування
Вибрані форми (ними можуть стати прості чашки або креманки) заповнюємо сумішшю ягід приблизно наполовину або на дві третини. Ставимо форму в холодильник, а тим часом займемося самим желе. Листя желатину заливаємо холодною водою і залишаємо набрякнути 3-4 хвилини до м'якості. Набряклі листи дістаємо, стряхиваем надлишки рідини і заливаємо їх 150 мл свіжої, але тепер уже гарячої води. Розчиняємо цукор разом з желатином і чекаємо, поки розчин охолоне до кімнатної температури. На даному етапі додаємо шампанське або просекко. Заливаємо отриманим розчином ягоди у формах і повертаємо їх назад в холодильник.
Коли желе застигне, форму необхідно буде занурити в гарячу воду буквально на пару секунд, після чого перевернути вміст форми на плоске блюдо і прикрасити десерт листочками м'яти.
Приготування фруктового желе з алкоголем не займає великих зусиль, зате яке враження подібне блюдо може справити на гостей.
Як приготувати фруктове желе?
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити фруктове желе, по 200 мл кожного з соків окремо підігріваємо. У підігрітому соку розчиняємо желатиновий порошок, розділивши порівну між двома ємностями. Як тільки кристали желатину розчиняться, розбавляємо желейну суміш рештою соком.
Апельсини розрізаємо навпіл і видавлюємо з них сік. Надалі, апельсиновий сік можна буде просто випити або використовувати для приготування желе. М'якоть відокремлюємо від шкірки, намагаючись не пошкодити останню. В чашечки з апельсинової шкірки викладаємо нарізані ягоди і заливаємо їх приготованим желе. Залишаємо фруктово-ягідне желе застигнути в холодильнику на 3-4 години.
Молочно-фруктове желе
Інгредієнти:
Приготування
У каструльці кип'ятимо воду і розводимо в ній агар-агар. В одержаний розчин додаємо цукор і помішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо молоко і мигдальний екстракт. Перелити желе у форму і ставимо в холодильник.
На даному етапі ми одразу ж можемо додати фрукти і ягоди в саме желе, а можемо нарізати готове желе кубиками і змішати з шматочками фруктів вже в піалі або креманці, після полив десерт кленовим сиропом.
При бажанні, приготувати фруктове желе можна і зі сметаною. Половини склянки сметани, розведеної в молоці, буде достатньо для приготування білосніжного вершкового десерту.
Желе фруктового пюре
Інгредієнти:
Приготування
Манго очистити від шкірки і кісточки, м'якоть нарізаємо великими скибочками і кладемо в чашу блендера. Засипаємо манго цукром і пюрируем до однорідності. Агар-агар розчиняємо у воді і доводимо до кипіння (але не кип'ятити!). Додаємо в розчин агару мангове пюре і сік лайма. Отриману суміш перелити в контейнер або розливаємо по формах, після чого ставимо в холодильник до повного застигання. Фруктове желе в домашніх умовах готово!
Рецепт фруктового желе з желатином і шампанським
Інгредієнти:
Приготування
Вибрані форми (ними можуть стати прості чашки або креманки) заповнюємо сумішшю ягід приблизно наполовину або на дві третини. Ставимо форму в холодильник, а тим часом займемося самим желе. Листя желатину заливаємо холодною водою і залишаємо набрякнути 3-4 хвилини до м'якості. Набряклі листи дістаємо, стряхиваем надлишки рідини і заливаємо їх 150 мл свіжої, але тепер уже гарячої води. Розчиняємо цукор разом з желатином і чекаємо, поки розчин охолоне до кімнатної температури. На даному етапі додаємо шампанське або просекко. Заливаємо отриманим розчином ягоди у формах і повертаємо їх назад в холодильник.
Коли желе застигне, форму необхідно буде занурити в гарячу воду буквально на пару секунд, після чого перевернути вміст форми на плоске блюдо і прикрасити десерт листочками м'яти.
Приготування фруктового желе з алкоголем не займає великих зусиль, зате яке враження подібне блюдо може справити на гостей.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт желе з соку
Желе з соку - смачний і вишуканий десерт, який припаде до душі навіть самим вибагливим гурманам. Давайте розберемо кілька оригінальних, але в теж час
Малинове желе
Малинове желе - це ласощі доступне до приготування круглий рік, оскільки такий десерт можна легко сфабрикувати як з свіжих, так і з заморожених ягід,
Желе варення
Желе варення - це чудовий десерт, який готується за лічені хвилини, а задоволення від його вживання залишається надовго. У нашій статті ми зібрали
Желе з фруктами
Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і
Желе з чорниці
Желе з чорниці можна зробити з чорничного варення, соку або використати свіжі ягоди. Читаємо наші нові і цікаві рецепти і створюємо смачне ласощі для
Желейний торт «Мозаїка»
Желейний торт - не тільки смачне, але і яскраве, красиве блюдо. Особливо такий тортик сподобається дітлахам, тому добре готувати його на дитячі