Рецепт желе з апельсинів знадобиться тим, хто любить витрачати мінімум часу на приготування і отримувати максимум задоволення від отриманого результату. Сьогодні ви дізнаєтеся всі секрети приготування смачного, корисного і красивого десерту, який доведеться до речі на будь-якому торжестві і домашньому святі.
Рецепт желе в апельсинових кірках
Інгредієнти: апельсини - 4 шт.; желатин - 20 г; цукор - 5 ч. л.; вода - 100 мл Приготування Для початку гарненько промиваємо апельсини, підсушуємо і розрізаємо упоперек. Потім обережно виймаємо м'якоть і перекладаємо її в окрему миску. Після чого шкірку ще раз промиваємо і підсушуємо. Далі з м'якоті виймаємо кісточки і знімаємо шкірку, вичавлюємо сік.
Тепер відкриваємо пакетик желатину і заливаємо його вміст холодною водою в металевому посуді. Нам слід гарненько розмішати його, щоб уникнути утворення грудочок. Чекаємо приблизно 10 хвилин до набухання. Після чого додаємо в миску цукор і розігріваємо вміст на водяній бані.
Після того, як інгредієнти розчиняться, знімаємо посуд з вогню і додаємо апельсиновий сік . Далі все гарненько змішуємо і проціджуємо. Половинки апельсинів кладемо в чашки і наповнюємо їх отриманим сиропом. Потім відправляємо майбутній десерт застигати в холодильник приблизно на 6 годин. Перед подачею на стіл застигле желе залишається тільки нарізати часточками для повної правдоподібності.
Для того щоб кожного разу радувати близьких красивими солодощами, зацікавленим читачам буде цікаво дізнатися як ще можна зробити желе зі звичайних апельсинів, не жертвуючи вільним часом і силами. На черзі у нас ще один смачний рецепт желе з апельсинового соку.
Молочне апельсинове желе
Інгредієнти: апельсини - 4 шт.; молоко - 1 л; цукор - 400 г; ванільний цукор - 20 г; желатин - 40 г; вода - 700 мл. Приготування Для початку висипаємо вміст пакета з желатином в металевий посуд, заливаємо теплою водою, розмішуємо і залишаємо його набухати. Потім гарненько моєму апельсини, підсушуємо і знімаємо цедру з двох лимонів з допомогою дрібної терки. Після чого
вичавлюємо сік, а кірки з двох інших апельсинів крупно нарізаємо і заливаємо 700 мл води.
Далі доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Після чого проціджуємо і остуджуємо. Незабаром додаємо цукор і желатин, знову ставимо на вогонь. Після закипання додаємо апельсиновий сік і цедру, знімаємо з плити каструлю. Далі змішуємо молоко з обома видами цукру, помішуючи, доводимо до кипіння. Нарешті, в довільному порядку виливаємо різні заготовки у форму. Даємо кожному шару схопитися в холодильнику до додавання нового. Залишаємо желе остаточно настоятися близько 5-6 годин.