Желе з соку - простий у приготуванні, смачний і вишуканий десерт, який припаде до смаку самим вибагливим гурманам. Сьогодні ми дізнаємося, як зі звичайного соку зробити желе, яке за смаком не буде поступатися навіть настільки улюбленого морозива.
Желе з вишневого соку
Інгредієнти: вишневий сік - 750 мл; желатин - 25 г; ягоди - 20 р. Приготування Для початку трохи підігріваємо склянку соку. Потім замочуємо у ньому желатин. Протягом 2 хвилин він повинен набрякнути. Після чого заливаємо цю консистенцію залишилися напоєм і розливаємо по формах, якщо желатин повністю розчинився.
Свіжі ягоди промиваємо, очищаємо від кісточок і поміщаємо в майбутній десерт. Потім прибираємо желе в холодильник приблизно на 4 години. При бажанні готову страву можна прикрасити збитими вершками . Є виключно холодним. По цій же схемі з легкістю можна приготувати желе з яблучного або апельсинового соку .
Желе з виноградного соку і груш
Інгредієнти: груші тверді - 4 шт.; цукор - 100 г; куркума - 1 ст. л.; вода - 15 склянки; виноградний сік - 500 мл; желатин - 3 ст. л. Приготування Трохи підігріваємо воду, розмішуємо в ній цукор, додаємо куркуму і доводимо до кипіння. В цей час промиваємо груші, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо маленькими шматочками і опускаємо в цукровий сироп. Варимо фрукти до м'якості, час приготування безпосередньо залежить від сорту.
Сік трохи підігріваємо і змішуємо з желатином, залишаємо набухати. Якщо желатин не розчиниться до кінця, можна поставити блюдо на вогонь і підігріти, помішуючи, однак до кипіння доводити не слід. Після чого змішуємо всі інгредієнти і розливаємо по формах. Перш ніж поставити в холодильник на 4 години, остуджуємо желе до кімнатної температури.