Вернуться назад Распечатать

Рецепт желе з соку

Рецепт желе з соку
Желе з соку - простий у приготуванні, смачний і вишуканий десерт, який припаде до смаку самим вибагливим гурманам. Сьогодні ми дізнаємося, як зі звичайного соку зробити желе, яке за смаком не буде поступатися навіть настільки улюбленого морозива.

Желе з вишневого соку


Інгредієнти:

  • вишневий сік - 750 мл;

  • желатин - 25 г;

  • ягоди - 20 р.


  • Приготування
    Для початку трохи підігріваємо склянку соку. Потім замочуємо у ньому желатин. Протягом 2 хвилин він повинен набрякнути. Після чого заливаємо цю консистенцію залишилися напоєм і розливаємо по формах, якщо желатин повністю розчинився.
    Свіжі ягоди промиваємо, очищаємо від кісточок і поміщаємо в майбутній десерт. Потім прибираємо желе в холодильник приблизно на 4 години. При бажанні готову страву можна прикрасити збитими вершками . Є виключно холодним. По цій же схемі з легкістю можна приготувати желе з яблучного або апельсинового соку .

    Желе з виноградного соку і груш


    Інгредієнти:

  • груші тверді - 4 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • куркума - 1 ст. л.;

  • вода - 15 склянки;

  • виноградний сік - 500 мл;

  • желатин - 3 ст. л.


  • Приготування
    Рецепт желе з соку
    Трохи підігріваємо воду, розмішуємо в ній цукор, додаємо куркуму і доводимо до кипіння. В цей час промиваємо груші, очищаємо від шкірки і кісточок, нарізаємо маленькими шматочками і опускаємо в цукровий сироп. Варимо фрукти до м'якості, час приготування безпосередньо залежить від сорту.
    Сік трохи підігріваємо і змішуємо з желатином, залишаємо набухати. Якщо желатин не розчиниться до кінця, можна поставити блюдо на вогонь і підігріти, помішуючи, однак до кипіння доводити не слід. Після чого змішуємо всі інгредієнти і розливаємо по формах. Перш ніж поставити в холодильник на 4 години, остуджуємо желе до кімнатної температури.