Смачний і практично дієтичний рецепт фруктового желе доведеться по смаку і кишені кожному. Приготоване з натуральних продуктів желе до того ж і повноцінний джерело вітамінів. Якщо ви хочете дізнатися про те, як приготувати желе з фруктами, то читайте рецепти нижче.
Рецепт желе з фруктами та шампанським
Інгредієнти: чорниця - 2 жмені; малина - 2 жмені; листя желатину - 4 шт.; цукор - 2 ст. ложки; шампанське - 400 мл. Приготування Формочки заповнюємо ягодами на 3/4 і ставимо в холодильник для охолодження. Тим часом листя желатину заливаємо холодною водою і залишаємо набухати. Дістаємо набряклий желатин і перекладаємо в каструльку, заливаємо його 150 мл гарячої води з цукром. Ретельно перемішуємо до повного розчинення желатину.
Як тільки вода з желатином охолоне до кімнатної температури, додаємо шампанське і перемішуємо. Заливаємо отриманою сумішшю ягоди в формочках і повертаємо їх назад в холодильник.
Не в сезон це желе можна приготувати з заморожених фруктів і ягід, попередньо розморозивши їх перед заливкою желейним розчином.
Сметанне желе з фруктами
Інгредієнти: полуничне желе - 135 г; сметана - 300 мл; молоко - 150 мл; ванільний екстракт - 1 ч. ложка; полуниця - 300 г; цукор - 30 р. Приготування Заливаємо Желе 150 мл гарячої води і перемішуємо до розчинення. Як тільки желатин охолоне до кімнатної температури, додаємо до нього суміш сметани і вершків. Розливаємо желе за формами і залишаємо застигати в холодильнику.
Тим часом полуницю нарізаємо і кладемо в сотейник, заливши 2 столовими ложками води, ванільним екстрактом і додавши цукор. Варимо ягоди 25-30 хвилин, а отриманим сиропом поливаємо застигле желе.
Таке ж желе можна приготувати і з йогурту з фруктами, змішавши останній з молоком і додавши після остигання желатинової маси.
Сирне желе з фруктами
Інгредієнти: кефір - 200 мл; сир - 100 г; желатин - 1 ст. ложка; фрукти консервовані - за смаком; цукор - 100 р. Приготування Желатин заливаємо водою і залишаємо набухати, після чого на водяній бані повністю розчиняємо набряклі гранули. Сир протираємо через сито і змішати з кефіром або йогуртом, додаємо цукор (бажано пудру, щоб легше розчинилася), желатиновий розчин і все перемішуємо. Переливаємо отриману суміш у формочки наповнені фруктами. Залишаємо желе в холодильнику до повного застигання.
Бісквіт з желе і фруктами
Інгредієнти: бісквітний корж; йогурт знежирений - 250 мл; желатин - 3 аркуша; полуничне пюре - 280 м; вершки для збивання - 315 мл; полуниця свіжа. Для желе:
желатин - 1 1/2 аркуша; вода - 60 мл; полуничне пюре - 60 г; цукор - 30 р. Приготування Почнемо з приготування полуничного мусу. У невеликій мисці змішуємо йогурт, цукор, відставляємо в сторону. Желатин замочуємо в холодній воді на 3-5 хвилин, після чого віджимаємо надлишки води, а м'які листи кладемо в полуничне пюре. Ставимо суміш в мікрохвильовку на 10 секунд або до повного розчинення желатину. Даємо охолонути. Додаємо йогурт в желатинову суміш і ретельно перемішуємо.
В іншій мисці збиваємо вершки до м'яких піків і повітряну масу додаємо до вже наявної йогуртовій суміші. Бісквіт кладемо назад у форму і виливаємо зверху масу з мусу. Залишаємо все охолонути в холодильнику 15-30 хвилин.
Для желейної заливки розм'якшуємо желатин в холодній воді, надлишки вологи віджимаємо. Набряклий желатин покласти в миску з водою, пюре і цукром і підігріваємо все в мікрохвильовій печі 10 секунд, до повного розчинення кристалів желатину. Коли желатинова суміш охолоне до кімнатної температури, розподіляємо її по торту і повертаємо десерт з желе з фруктами назад в холодильник до повного застигання.