Зараз ми вам розповімо рецепти приготування малинового желе. Причому цей смачний десерт ви зможете готувати цілий рік, адже для його приготування підійдуть не тільки свіжі, але й заморожені ягоди і навіть варення.
Желе з малини - рецепт
Інгредієнти: малина - 600 г; цукор - 300 г; кип'ячена вода - 3 склянки; желатин - 30 р. Приготування Промиті і просушені ягоди малини розминаємо і віджимаємо сік через дрібне сито, або через марлю, складену в 2 шари. Макуха заливаємо теплою водою і ще раз віджимаємо. Желатин замочуємо в холодній воді приблизно на годину, потім зайву воду знімаємо, а набряклий желатин розчиняємо в 50 мл окропу. Отриману суміш перемішуємо з малиновим соком, додаємо цукор і розливаємо по формах. Перед подачею до столу форму опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її і викладаємо готове желе з малини на плоске блюдо.
Желе із замороженої малини
Інгредієнти: заморожена малина - 350 г; сік лимона - 2 ст. ложки; цукор - 5 ст. ложок; желатин - 25 р. Приготування Малину потрібно розморозити при кімнатній температурі. Коли вона пустить сік, перекладаємо її в друшляк і проціджуємо. Сік розбавляємо кип'яченою водою, щоб вийшов об'єм 300 мл Далі заливаємо желатин водою, даємо йому набрякнути протягом 5 хвилин, а потім промиваємо і віджимаємо. Розведений малиновий сік змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Додаємо в нього розмочений желатин і розмішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо сік лимона, перемішуємо і розливаємо у форми до половини їх об'єму. Прибираємо форми в холодильник. Коли шар желе застигне, викладаємо зверху малину в один шар і знову акуратно заливаємо малиновим сиропом. Ставимо формочки до застигання у холодильник.
Желе з малинового варення
Інгредієнти: варення з малини - 200 г; цукор - 100 г; желатин - 25 г; вода - 2 склянки. Приготування Желатин заливаємо 100 мл води і даємо йому набрякнути протягом 1 години. Після цього поміщаємо його на водяну баню і,
помішуючи, доводимо до повного розчинення. Але зверніть увагу, до кипіння його доводити не потрібно. Малинове варення розмішуємо в гарячій воді і проціджуємо, потім додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на невеликий вогонь і проварюємо протягом 10 хвилин. Малиновий сироп охолодити, приблизно до 50 градусів, і змішуємо з желатином, добре перемішуємо і розливаємо в підготовлені формочки. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
А любителі желе також можуть випробувати рецепти полуничного і молочного варіантів цього десерту.