Вернуться назад Распечатать

Малинове желе

Малинове желе
Зараз ми вам розповімо рецепти приготування малинового желе. Причому цей смачний десерт ви зможете готувати цілий рік, адже для його приготування підійдуть не тільки свіжі, але й заморожені ягоди і навіть варення.

Желе з малини - рецепт


Інгредієнти:

  • малина - 600 г;

  • цукор - 300 г;

  • кип'ячена вода - 3 склянки;

  • желатин - 30 р.


  • Приготування
    Промиті і просушені ягоди малини розминаємо і віджимаємо сік через дрібне сито, або через марлю, складену в 2 шари. Макуха заливаємо теплою водою і ще раз віджимаємо. Желатин замочуємо в холодній воді приблизно на годину, потім зайву воду знімаємо, а набряклий желатин розчиняємо в 50 мл окропу. Отриману суміш перемішуємо з малиновим соком, додаємо цукор і розливаємо по формах. Перед подачею до столу форму опускають на кілька секунд у гарячу воду, потім перевертаємо її і викладаємо готове желе з малини на плоске блюдо.

    Желе із замороженої малини


    Інгредієнти:

  • заморожена малина - 350 г;

  • сік лимона - 2 ст. ложки;

  • цукор - 5 ст. ложок;

  • желатин - 25 р.


  • Приготування
    Малину потрібно розморозити при кімнатній температурі. Коли вона пустить сік, перекладаємо її в друшляк і проціджуємо. Сік розбавляємо кип'яченою водою, щоб вийшов об'єм 300 мл Далі заливаємо желатин водою, даємо йому набрякнути протягом 5 хвилин, а потім промиваємо і віджимаємо. Розведений малиновий сік змішуємо з цукром і доводимо до кипіння. Додаємо в нього розмочений желатин і розмішуємо, поки він не розчиниться. Додаємо сік лимона, перемішуємо і розливаємо у форми до половини їх об'єму. Прибираємо форми в холодильник. Коли шар желе застигне, викладаємо зверху малину в один шар і знову акуратно заливаємо малиновим сиропом. Ставимо формочки до застигання у холодильник.

    Желе з малинового варення


    Інгредієнти:

  • варення з малини - 200 г;

  • цукор - 100 г;

  • желатин - 25 г;

  • вода - 2 склянки.


  • Приготування
    Желатин заливаємо 100 мл води і даємо йому набрякнути протягом 1 години. Після цього поміщаємо його на водяну баню і,
    Малинове желе
    помішуючи, доводимо до повного розчинення. Але зверніть увагу, до кипіння його доводити не потрібно. Малинове варення розмішуємо в гарячій воді і проціджуємо, потім додаємо цукор, перемішуємо, ставимо на невеликий вогонь і проварюємо протягом 10 хвилин. Малиновий сироп охолодити, приблизно до 50 градусів, і змішуємо з желатином, добре перемішуємо і розливаємо в підготовлені формочки. Відправляємо в холодильник до повного застигання.
    А любителі желе також можуть випробувати рецепти полуничного і молочного варіантів цього десерту.