Джем на зиму

Варення зі сливи на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо, позбавляє від кісточок і нарізаємо часточками. Всі інгредієнти змішуємо у формі для випічки і залишаємо на годину постояти. Потім відправляємо ягоди в духовку і випікаємо при температурі 170 градусів 50 хвилин. Готову масу трохи охолоджуємо і перетираємо через сито. Розкладаємо джем по ємностей і прибираємо до повного застигання у холодильник.
Джем на зиму з полуниці
Інгредієнти:
Приготування
Отже, полуницю перебираємо, промиваємо і викидаємо на друшляк. Потім видаляємо плодоніжки, перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо половиною порції цукру. Залишаємо полуницю приблизно на 12 годин, щоб вона пустила сік. Після закінчення цього часу обережно зливаємо в окремий посуд виділився сік, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо сироп до кипіння і варимо близько 5 хвилин, періодично знімаючи з'явилася пінку. Далі кидаємо ягоди і варимо полуничний джем 30-35 хвилин. Готове ласощі розливаємо в гарячому вигляді по підготовленим чистим баночках і закатуємо. Після цього перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.
Варення з агрусу на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Агрус промиваємо, очищаємо від плодоніжок і обсушуємо рушником. Потім наколюємо ягоди зубочисткою, кладемо в каструлю, доливаємо трохи води і кип'ятимо, постійно помішуючи. Далі всипаємо цукор і варимо агрус до тих пір, поки маса не загусне. Далі готовий джем остуджуємо і розливаємо в стерилізовані банки.
Джем з малини на зиму

Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені ягоди викладаємо в варильну посуд, засипаємо цукром, вливаємо воду і доводимо суміш на слабкому вогні до кипіння. Желатин заливаємо невеликою кількістю води і залишаємо на 10 хвилин, щоб він розчинився. Ближче до кінця варіння додаємо в ягідну суміш розчинений у воді желатин і лимонну кислоту. Після цього джем з малини можна закочувати в банки.
Рекомендуємо добрі рецепти

Журавлина на зиму
Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали

Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми

Джем з желатином
Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і

Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з

Джем з малини - рецепт
Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними

Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.