Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Джем на зиму

Джем на зиму

16-03-2015, 11:32
1 312
Джем на зиму
Зараз в магазинах можна купити практично все, починаючи від готових джемів, варення, конфітюрів повидла і т. п. Але ми пропонуємо вам сьогодні приготувати джем з різних ягід в домашніх умовах. Він, безсумнівно, вийде набагато смачніше, ніж готовий, і в ньому точно не буде ніяких ароматизаторів, консервантів, загусників.

Варення зі сливи на зиму


Інгредієнти:

  • слива - 500 г;

  • коричневий цукор - 250 г;

  • мигдаль - 100 г;

  • сухе біле вино - 130 мл;

  • кориця - 4 палички;

  • мелена кориця - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Сливи промиваємо, позбавляє від кісточок і нарізаємо часточками. Всі інгредієнти змішуємо у формі для випічки і залишаємо на годину постояти. Потім відправляємо ягоди в духовку і випікаємо при температурі 170 градусів 50 хвилин. Готову масу трохи охолоджуємо і перетираємо через сито. Розкладаємо джем по ємностей і прибираємо до повного застигання у холодильник.

    Джем на зиму з полуниці


    Інгредієнти:

  • полуниця - 1 кг;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Отже, полуницю перебираємо, промиваємо і викидаємо на друшляк. Потім видаляємо плодоніжки, перекладаємо ягоди в каструлю і засипаємо половиною порції цукру. Залишаємо полуницю приблизно на 12 годин, щоб вона пустила сік. Після закінчення цього часу обережно зливаємо в окремий посуд виділився сік, додаємо цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо сироп до кипіння і варимо близько 5 хвилин, періодично знімаючи з'явилася пінку. Далі кидаємо ягоди і варимо полуничний джем 30-35 хвилин. Готове ласощі розливаємо в гарячому вигляді по підготовленим чистим баночках і закатуємо. Після цього перевертаємо банки догори дном, закутуємо теплою ковдрою і залишаємо остигати.

    Варення з агрусу на зиму


    Інгредієнти:

  • агрус - 1 кг;

  • вода - 100 мл;

  • цукор - 800 р.


  • Приготування
    Агрус промиваємо, очищаємо від плодоніжок і обсушуємо рушником. Потім наколюємо ягоди зубочисткою, кладемо в каструлю, доливаємо трохи води і кип'ятимо, постійно помішуючи. Далі всипаємо цукор і варимо агрус до тих пір, поки маса не загусне. Далі готовий джем остуджуємо і розливаємо в стерилізовані банки.

    Джем з малини на зиму


    Джем на зиму

    Інгредієнти:

  • малина - 1 кг;

  • цукор - 15 кг;

  • желатин - 3 г;

  • вода - 300 мл;

  • кислота лимонна - 10 р.


  • Приготування
    Підготовлені ягоди викладаємо в варильну посуд, засипаємо цукром, вливаємо воду і доводимо суміш на слабкому вогні до кипіння. Желатин заливаємо невеликою кількістю води і залишаємо на 10 хвилин, щоб він розчинився. Ближче до кінця варіння додаємо в ягідну суміш розчинений у воді желатин і лимонну кислоту. Після цього джем з малини можна закочувати в банки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлина на зиму
    Журавлина на зиму
    Журавлина - це корисна ягода, має кислувато-гіркий смак. Але, незважаючи на це з неї виходять відмінні заготовки на зиму. І в нашій статті ми зібрали
    Малина на зиму - рецепти
    Малина на зиму - рецепти
    Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми
    Джем з желатином
    Джем з желатином
    Джем - це смачне густе ласощі, яке готують з різних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зварити з желатином. Він вийде чудово красивим і
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Джем з малини - рецепт
    Джем з малини - рецепт
    Малина - дивовижно смачна і дуже корисна ягода. В ній містяться вітаміни А, С, органічні фруктові кислоти і т. д. Її можна заготовлювати різними
    Варення з шовковиці - рецепт
    Варення з шовковиці - рецепт
    Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.