Варення з шовковиці - рецепт
Варення з шовковиці не тільки приголомшливо смачне, але і досить корисне ласощі. Його можна подавати до оладкам , запіканок, сирників і т. д.
Інгредієнти:
кип'ячена вода - 1 ст.;
стигла шовковиця - 1 кг;
цукровий пісок - 15 кг;
лимонка - 3 р.
Приготування
Ягідки дуже акуратненько перебираємо, прибираючи пошкоджені, зрізаємо ножицями плодоніжки, але залишаємо невелику її частину. Висипаємо В каструлю сахарочек, наливаємо воду і перемішуємо. Варимо сироп на слабенькому огонечке, постійно помішуючи.
Далі обережно заливаємо ягоди гарячим сиропом і знову ставимо на плиту. Як тільки шовковичне варення почне закипати, зменшуємо вогонь і проварюємо хвилин 5-8. Після цього знімаємо його з вогню і даємо відстоятися. Через 8 годин повторюємо процедуру знову і в кінці додаємо в варення лимонку. Доводимо масу до кипіння, перемішуємо ложкою, розкладаємо в баночки і закорковуємо. Готове варення з шовковиці буде радувати вас всю зиму.
Інгредієнти:
вишня - 2 кг;
стигла шовковиця - 2 кг;
цукровий пісок - 1 кг.
Приготування
Шовковицю перебираємо, видаляємо зелені ягідки, листочки і гілочки. Потім промиваємо її невеликими партіями під проточною холодною водою і викладаємо на чистий рушник сохнути. Далі висипаємо ягоду в ємність блендера, подрібнюємо до однорідності і переливаємо в мисочку, в якій будемо варити джем. Тепер давайте займемося підготовкою вишні. Для цього її теж ретельно перебираємо, викидаємо гнилі і недоспелие ягоди, гарненько промиваємо під проточною водою і залишаємо на деякий час, на рушник, щоб вони просушилися. Після цього видаляємо акуратненько хвостики і кісточки.
Потім складаємо вишню в чашу блендера, подрібнюємо до однорідної маси і переливаємо в таз для варіння варення. З'єднуємо вишневе пюре з шовковичним, додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
Потім ставимо варення на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо джем з моменту закипання приблизно 30 хвилин. Потім відразу ж розливаємо його по чистим підготовленим баночках, накриваємо зверху стерильними кришками і закатуємо. Перевертаємо банки верх дном і залишаємо в такому стані остигати. Далі зберігаємо ласощі в прохолодному і темному місці протягом усієї зими.
Як приготувати варення з шовковиці?
Інгредієнти:
Приготування
Ягідки дуже акуратненько перебираємо, прибираючи пошкоджені, зрізаємо ножицями плодоніжки, але залишаємо невелику її частину. Висипаємо В каструлю сахарочек, наливаємо воду і перемішуємо. Варимо сироп на слабенькому огонечке, постійно помішуючи.
Далі обережно заливаємо ягоди гарячим сиропом і знову ставимо на плиту. Як тільки шовковичне варення почне закипати, зменшуємо вогонь і проварюємо хвилин 5-8. Після цього знімаємо його з вогню і даємо відстоятися. Через 8 годин повторюємо процедуру знову і в кінці додаємо в варення лимонку. Доводимо масу до кипіння, перемішуємо ложкою, розкладаємо в баночки і закорковуємо. Готове варення з шовковиці буде радувати вас всю зиму.
Смачне варення з шовковиці, вишні
Інгредієнти:
Приготування
Шовковицю перебираємо, видаляємо зелені ягідки, листочки і гілочки. Потім промиваємо її невеликими партіями під проточною холодною водою і викладаємо на чистий рушник сохнути. Далі висипаємо ягоду в ємність блендера, подрібнюємо до однорідності і переливаємо в мисочку, в якій будемо варити джем. Тепер давайте займемося підготовкою вишні. Для цього її теж ретельно перебираємо, викидаємо гнилі і недоспелие ягоди, гарненько промиваємо під проточною водою і залишаємо на деякий час, на рушник, щоб вони просушилися. Після цього видаляємо акуратненько хвостики і кісточки.
Потім складаємо вишню в чашу блендера, подрібнюємо до однорідної маси і переливаємо в таз для варіння варення. З'єднуємо вишневе пюре з шовковичним, додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
Потім ставимо варення на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо джем з моменту закипання приблизно 30 хвилин. Потім відразу ж розливаємо його по чистим підготовленим баночках, накриваємо зверху стерильними кришками і закатуємо. Перевертаємо банки верх дном і залишаємо в такому стані остигати. Далі зберігаємо ласощі в прохолодному і темному місці протягом усієї зими.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення з вишні - рецепт
Готувати вишню запас - просте та приємне завдання: варення або джем з ягід готується швидко, а в холоди буде чим поласувати за чашкою чаю. Рецепти
Варення з журавлини - рецепт
Журавлина володіє прекрасними смаковими якостями і в ній міститься велика кількість мікроелементів. З неї роблять соки, десерти, додають у пироги. А
Варення з м'яти - рецепт
У літній період, коли багато свіжих ягід і фруктів можна зробити дивовижні заготовки на зиму: джеми, желе, варення. І сьогодні ми поділимося цікавими
Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
Королівське варення з аґрусу - рецепт
Аґрус - корисна ягода, яка по праву вважається «королівської». І зараз ми детально розглянемо деякі цікаві варіанти створення варення з цієї смачної
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних