Варення з шовковиці не тільки приголомшливо смачне, але і досить корисне ласощі. Його можна подавати до оладкам , запіканок, сирників і т. д.
Як приготувати варення з шовковиці?
Інгредієнти: кип'ячена вода - 1 ст.; стигла шовковиця - 1 кг; цукровий пісок - 15 кг; лимонка - 3 р. Приготування Ягідки дуже акуратненько перебираємо, прибираючи пошкоджені, зрізаємо ножицями плодоніжки, але залишаємо невелику її частину. Висипаємо В каструлю сахарочек, наливаємо воду і перемішуємо. Варимо сироп на слабенькому огонечке, постійно помішуючи.
Далі обережно заливаємо ягоди гарячим сиропом і знову ставимо на плиту. Як тільки шовковичне варення почне закипати, зменшуємо вогонь і проварюємо хвилин 5-8. Після цього знімаємо його з вогню і даємо відстоятися. Через 8 годин повторюємо процедуру знову і в кінці додаємо в варення лимонку. Доводимо масу до кипіння, перемішуємо ложкою, розкладаємо в баночки і закорковуємо. Готове варення з шовковиці буде радувати вас всю зиму.
Смачне варення з шовковиці, вишні
Інгредієнти: вишня - 2 кг; стигла шовковиця - 2 кг; цукровий пісок - 1 кг. Приготування Шовковицю перебираємо, видаляємо зелені ягідки, листочки і гілочки. Потім промиваємо її невеликими партіями під проточною холодною водою і викладаємо на чистий рушник сохнути. Далі висипаємо ягоду в ємність блендера, подрібнюємо до однорідності і переливаємо в мисочку, в якій будемо варити джем. Тепер давайте займемося підготовкою вишні. Для цього її теж ретельно перебираємо, викидаємо гнилі і недоспелие ягоди, гарненько промиваємо під проточною водою і залишаємо на деякий час, на рушник, щоб вони просушилися.
Після цього видаляємо акуратненько хвостики і кісточки.
Потім складаємо вишню в чашу блендера, подрібнюємо до однорідної маси і переливаємо в таз для варіння варення. З'єднуємо вишневе пюре з шовковичним, додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо.
Потім ставимо варення на слабенький вогонь, доводимо до кипіння і проварюємо джем з моменту закипання приблизно 30 хвилин. Потім відразу ж розливаємо його по чистим підготовленим баночках, накриваємо зверху стерильними кришками і закатуємо. Перевертаємо банки верх дном і залишаємо в такому стані остигати. Далі зберігаємо ласощі в прохолодному і темному місці протягом усієї зими.