Рецепт варення з червоної смородини
Червона смородина - одна з найпоширеніших ягід у нас в саду або на городі. А чи знаєте ви, що з неї можна заготовити на зиму дуже смачне і корисне варення .
Варення-джем з червоної смородини
Інгредієнти:
червона смородина - 1 кг;
вода - 1 ст.;
цукор - 1 кг.
Приготування
Отже, для приготування варення з червоної смородини готуємо спочатку ягоди: перебираємо їх, промиваємо, видаляємо гілочки і кладемо в емальовану каструлю. Потім вливаємо потрібну кількість води, включаємо вогонь, доводимо до кипіння і варимо приблизно 2 хвилинки. Після цього відразу ж перетираємо ягоди через сито і висипаємо в пюре цукор. Проварюємо варення на помірному вогні ще 30 хвилин і відразу ж акуратно розливаємо по стерильним банкам. Закочує їх кришками і залишаємо до повного охолодження.
Смачне варення із червоної смородини
Інгредієнти:
червона смородина - 2 кг;
цукровий пісок - 600 г;
банан - 5 шт.
Приготування
З ягід червоної смородини вичавлюємо сік, виливаємо його в емальовану ємність, додаємо цукор і кладемо очищені від шкірки і розім'яті в пюре банани. Відправляємо все на середній вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і проварюємо ще рівно 40 хвилин, періодично змішуючи. Потім розкладаємо варення з червоної смородини з бананом по баночках і закатуємо кришками.
Варення з червоною смородиною
Інгредієнти:
пюре червоної смородини - 15 кг;
черешня без кісточок - 500 г;
цукор - 1 кг.
Приготування
Ягоди опускаємо в окріп, проварюємо рівно 2 хвилини, після чого протираємо гарненько через сито. В отримане пюре додаємо цукор, ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння. Потім кладемо черешню без кісточок і проварюємо ягідний джем до готовності, періодично помішуючи.
Варення з червоною смородиною і апельсином
Інгредієнти:
червона смородина - 5 кг;
цукор - 5 кг;
апельсини - 1 кг.
Приготування
Ягоди відокремлюємо від гілочок і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Апельсини, не очищаючи від шкірки, так само перекручуємо через м'ясорубку і змішати з ягідної масою. Потім висипаємо цукор, ставимо на вогонь, нагріваємо до кипіння і відразу ж розкладаємо в банки. Закатуємо варення і зберігаємо в холодильнику.
Варення із червоної смородини в мультиварці
Інгредієнти:
цукор - 1 ст.;
червона смородина - 500 р.
Приготування
Смородину перебираємо, промиваємо і вичавлюємо з ягоди сік за допомогою соковижималки. Тепер вимірюємо склянкою кількість отриманого соку і додаємо стільки ж цукру. Ставимо в чашу мультиварки, включаємо програму «Варення» і засікаємо приблизно 25 хвилин. Гарячий конфітюр розливаємо в чисті банки, закатуємо кришечками, перевертаємо до повного охолодження і зберігаємо в будь-якому прохолодному місці.
Варення з малиною і червоною смородиною
Інгредієнти:
малина свіжа - 1 кг;
червона смородина - 500 г;
цукор - 15 кг.
Приготування
Ягоди малини й порічок ретельно перебираємо, видаляємо зіпсовані плоди і гарненько промиваємо на друшляку. Потім даємо воді стекти і викладаємо ягоди в миску для варіння варення, пересипаючи рівномірно цукровим піском. Залишаємо до появи соку, а потім ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до кипіння.
Варимо варення, періодично перемішуючи, близько 40 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, готуємо поки півлітрові баночки і металеві кришки. Гаряче варення розкладаємо в чисту тару і відразу закатуємо. Переставляємо банки на рівну поверхню кришкою вниз, закутуємо ковдрою і залишаємо для повільного остигання. Після цього переставляємо ласощі на зберігання в будь прохолодне місце.
Варення-джем з червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Отже, для приготування варення з червоної смородини готуємо спочатку ягоди: перебираємо їх, промиваємо, видаляємо гілочки і кладемо в емальовану каструлю. Потім вливаємо потрібну кількість води, включаємо вогонь, доводимо до кипіння і варимо приблизно 2 хвилинки. Після цього відразу ж перетираємо ягоди через сито і висипаємо в пюре цукор. Проварюємо варення на помірному вогні ще 30 хвилин і відразу ж акуратно розливаємо по стерильним банкам. Закочує їх кришками і залишаємо до повного охолодження.
Смачне варення із червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
З ягід червоної смородини вичавлюємо сік, виливаємо його в емальовану ємність, додаємо цукор і кладемо очищені від шкірки і розім'яті в пюре банани. Відправляємо все на середній вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо нагрівання і проварюємо ще рівно 40 хвилин, періодично змішуючи. Потім розкладаємо варення з червоної смородини з бананом по баночках і закатуємо кришками.
Варення з червоною смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди опускаємо в окріп, проварюємо рівно 2 хвилини, після чого протираємо гарненько через сито. В отримане пюре додаємо цукор, ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння. Потім кладемо черешню без кісточок і проварюємо ягідний джем до готовності, періодично помішуючи.
Варення з червоною смородиною і апельсином
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди відокремлюємо від гілочок і подрібнюємо за допомогою м'ясорубки. Апельсини, не очищаючи від шкірки, так само перекручуємо через м'ясорубку і змішати з ягідної масою. Потім висипаємо цукор, ставимо на вогонь, нагріваємо до кипіння і відразу ж розкладаємо в банки. Закатуємо варення і зберігаємо в холодильнику.
Варення із червоної смородини в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Смородину перебираємо, промиваємо і вичавлюємо з ягоди сік за допомогою соковижималки. Тепер вимірюємо склянкою кількість отриманого соку і додаємо стільки ж цукру. Ставимо в чашу мультиварки, включаємо програму «Варення» і засікаємо приблизно 25 хвилин. Гарячий конфітюр розливаємо в чисті банки, закатуємо кришечками, перевертаємо до повного охолодження і зберігаємо в будь-якому прохолодному місці.
Варення з малиною і червоною смородиною
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди малини й порічок ретельно перебираємо, видаляємо зіпсовані плоди і гарненько промиваємо на друшляку. Потім даємо воді стекти і викладаємо ягоди в миску для варіння варення, пересипаючи рівномірно цукровим піском. Залишаємо до появи соку, а потім ставимо на невеликий вогонь і нагріваємо до кипіння.
Варимо варення, періодично перемішуючи, близько 40 хвилин. Не втрачаючи часу дарма, готуємо поки півлітрові баночки і металеві кришки. Гаряче варення розкладаємо в чисту тару і відразу закатуємо. Переставляємо банки на рівну поверхню кришкою вниз, закутуємо ковдрою і залишаємо для повільного остигання. Після цього переставляємо ласощі на зберігання в будь прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Варення з смородини з апельсинами
Варення - смачна і корисна заготівля ягід і фруктів на зиму. Його готують з малини, полуниці, смородини, лимонів, яблук, кабачків і т. д. А сьогодні
Варення з шовковиці - рецепт
Шовковиця - смачна і корисна ягода. З неї можна зробити чудове варення, яке можна буде подавати до свіжозвареної чаю, оладок, сирників і т. д.
Варення з смородини без варіння
Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Компот з малини та смородини
Насолоджуючись літом смачними ягодами і запасаючись вітамінами, не варто забувати про те, що непогано б зробити запаси на зиму. Так приємно відкрити