Пастила з чорної смородини
Зазвичай пастила готується з плодів яблук, груш, або айви, однак коли справа доходить до ягідного варіанту знаменитої солодощі, то чорна і червона смородина поза конкуренцією. Якщо за літо ви назбирали пристойний урожай і не знаєте куди подіти решту ягід, то ми розповімо вам, як приготувати пастилу з смородини.
Смородинова пастила готується елементарно просто, однак її висушування займає достатню кількість часу, так що запасайтеся терпінням і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
чорна смородина - 1 кг;
цукор - 600 р.
Приготування
Перед тим, як зробити пастилу з смородини, ягоди перебираємо і промиваємо, пюрируем в блендері. Ягідне пюре виливаємо в сотейник і ставимо на вогонь, нагріваємо вміст сотейника приблизно до 60 градусів. Тепле смородинове пюре протираємо через сито і знову повертаємо на вогонь, присмачивши цукром. Доводимо масу для майбутньої пастили до загустіння, охолоджуємо до кімнатної температури і збиваємо міксером, щоб зробити пастилу більш ніжною і повітряної.
Пергамент змащуємо олією з допомогою серветки і виливаємо смородинове пюре тонким шаром в 05 див. Сушимо домашню пастилу у духовці при 60 градусах 5-6 годин. Далі ділимо десерт на порційні шматки і знову повертаємо в духовку. Готова пастила виходить досить пружною і не липне до рук.
Інгредієнти:
чорна смородина - 300 г;
червона смородина - 300 г;
мед - 300 р.
Приготування
Ягоди червоної і чорної смородини перебираємо і моєму. Пюрируем смородину за допомогою блендера і протираємо через сито. Якщо бажаєте отримати злегка терпкий пастилу, то ягоди можна не перетирати. Готове пюре ставимо на плиту, змішуємо з медом і тримаємо до загустіння. Повністю остиглу пастилу виливаємо тонким шаром на змащений рослинним маслом пергамент і відправляємо в теплу духовку. На застигання пастили піде близько 6 годин, після чого ласощі можна ділити на порції і досушувати на сонці. Зберігати пастилу необхідно в сухому прохолодному місці, інакше вона знову набуде колишню липкість і м'якість.
В такому рецепті можна використовувати не тільки смородину, чудово підійдуть ягоди малини, полуниці, трохи агрусу, словом, все, що знайшли на городі. Технологія приготування страви не змінюється в залежності від складу, хоча замість просушування в духовці в сонячний день можна сушити ласощі на балконі або у дворі.
Домашня пастила з смородини
Смородинова пастила готується елементарно просто, однак її висушування займає достатню кількість часу, так що запасайтеся терпінням і приступайте до приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити пастилу з смородини, ягоди перебираємо і промиваємо, пюрируем в блендері. Ягідне пюре виливаємо в сотейник і ставимо на вогонь, нагріваємо вміст сотейника приблизно до 60 градусів. Тепле смородинове пюре протираємо через сито і знову повертаємо на вогонь, присмачивши цукром. Доводимо масу для майбутньої пастили до загустіння, охолоджуємо до кімнатної температури і збиваємо міксером, щоб зробити пастилу більш ніжною і повітряної.
Пергамент змащуємо олією з допомогою серветки і виливаємо смородинове пюре тонким шаром в 05 див. Сушимо домашню пастилу у духовці при 60 градусах 5-6 годин. Далі ділимо десерт на порційні шматки і знову повертаємо в духовку. Готова пастила виходить досить пружною і не липне до рук.
Рецепт пастили з чорної і червоної смородини
Інгредієнти:
Приготування
Ягоди червоної і чорної смородини перебираємо і моєму. Пюрируем смородину за допомогою блендера і протираємо через сито. Якщо бажаєте отримати злегка терпкий пастилу, то ягоди можна не перетирати. Готове пюре ставимо на плиту, змішуємо з медом і тримаємо до загустіння. Повністю остиглу пастилу виливаємо тонким шаром на змащений рослинним маслом пергамент і відправляємо в теплу духовку. На застигання пастили піде близько 6 годин, після чого ласощі можна ділити на порції і досушувати на сонці. Зберігати пастилу необхідно в сухому прохолодному місці, інакше вона знову набуде колишню липкість і м'якість.
В такому рецепті можна використовувати не тільки смородину, чудово підійдуть ягоди малини, полуниці, трохи агрусу, словом, все, що знайшли на городі. Технологія приготування страви не змінюється в залежності від складу, хоча замість просушування в духовці в сонячний день можна сушити ласощі на балконі або у дворі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пастила з вишні
Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
Пастила в духовці
Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
Пастила з агрусу
Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
Кисіль з чорної смородини
Чорна смородина - корисна ягода, в якій міститься багато вітаміну С. З неї варять варення, джеми, компоти і т. д. В нашій сьогоднішній статті мова
Пастила з аличі
Пастила - традиційна і смачна російська солодкість. Зазвичай її роблять з яблук, але сьогодні ми хочемо вам запропонувати рецепт її створення з аличі