Пастила з аличі
Пастила - традиційна російська солодкість, алича - цілком звичний для наших просторів плід, від того, чому б не об'єднати обидві ці складові в одне приголомшливе блюдо, яке досить просто готується будинку з мінімуму інгредієнтів.
Як зробити пастилу з аличі, ми розберемося в цій статті.
Процес приготування аличі хоч і не потребує особливих кулінарних навичок, але займає достатній обсяг часу, так що запасаємося терпінням і приступаємо до готування.
Інгредієнти:
алича - 2 кг;
мед - за смаком.
Приготування
Перед тим, як приготувати пастилу з аличі, ягоди аличі моєму і перебираємо, заздалегідь видаляємо кісточки і поміщаємо половинки плодів у казан без води. Постійно перемішуючи ягоди, чекаємо моменту, коли почне виділятися сік, збираємо його ополоником в окремий посуд. Аличевий сік можна закрити на зиму, або просто зберігати в холодильнику, розбавляючи водою перед вживанням. Як тільки ягоди перестануть давати сік, ви побачите, що в казані залишилося лише пюре зі шкурками - основа для майбутнього десерту. Спробуйте пюре, якщо його солодкість вас влаштовує, то мед додавати не варто.
Дно дека для випікання вистелити пергаментним папером, злегка змащеній маслом, зверху тонким шаром (близько 2 см) розподіліть пюре і відправте його сушитися в духовці на мінімальному спеки. Якщо на вулиці літо, то викладіть десерт на обтягнутий клейонкою деко і залиште на сонці на 5-10 днів, до повного висихання.
Отже, ми розібралися з тим, як робити базову пастилу з аличі, тепер урізноманітнити рецепт ви можете, додаючи до вашого ласощів горішки, цукати або сухофрукти. Такий легкий десерт може стати доповненням до пряним і ароматним страв на кшталт плову з яловичини також його слід давати дітям, адже пастила - десерт не тільки смачний, але і корисний.
Як зробити пастилу з аличі, ми розберемося в цій статті.
Рецепт пастили з аличі
Процес приготування аличі хоч і не потребує особливих кулінарних навичок, але займає достатній обсяг часу, так що запасаємося терпінням і приступаємо до готування.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати пастилу з аличі, ягоди аличі моєму і перебираємо, заздалегідь видаляємо кісточки і поміщаємо половинки плодів у казан без води. Постійно перемішуючи ягоди, чекаємо моменту, коли почне виділятися сік, збираємо його ополоником в окремий посуд. Аличевий сік можна закрити на зиму, або просто зберігати в холодильнику, розбавляючи водою перед вживанням. Як тільки ягоди перестануть давати сік, ви побачите, що в казані залишилося лише пюре зі шкурками - основа для майбутнього десерту. Спробуйте пюре, якщо його солодкість вас влаштовує, то мед додавати не варто.
Дно дека для випікання вистелити пергаментним папером, злегка змащеній маслом, зверху тонким шаром (близько 2 см) розподіліть пюре і відправте його сушитися в духовці на мінімальному спеки. Якщо на вулиці літо, то викладіть десерт на обтягнутий клейонкою деко і залиште на сонці на 5-10 днів, до повного висихання.
Отже, ми розібралися з тим, як робити базову пастилу з аличі, тепер урізноманітнити рецепт ви можете, додаючи до вашого ласощів горішки, цукати або сухофрукти. Такий легкий десерт може стати доповненням до пряним і ароматним страв на кшталт плову з яловичини також його слід давати дітям, адже пастила - десерт не тільки смачний, але і корисний.
Рекомендуємо добрі рецепти
Ткемалі з аличі - рецепт
Знаменитий грузинський соус ткемалі, приготований з аличі за класичним рецептом, доповнить будь-яку трапезу і відтінятиме смак супроводжуючих страв.
Пастила з вишні
Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
Пастила в духовці
Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Пастила з яблук в мультиварці
Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо