Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пастила з яблук в мультиварці

Пастила з яблук в мультиварці

19-01-2015, 11:54
1 537
Пастила з яблук в мультиварці
Напевно ви вже знайомі з багатьма рецептами приготування смачної пастили в домашніх умовах . Сьогодні ми будемо вчитися готувати солодкий і натуральний десерт новим способом. Пастила з яблук готується швидко і легко. А яблучна пастила приготована в мультиварці, справжня знахідка для будь-якої господині, яка хоче встигнути зробити все і завжди.
Розглянемо нескладний рецепт приготування натуральної пастили з яблук в мультиварці.

Простий рецепт пастили з яблук в мультиварці


Інгредієнти:

  • яблука солодкого сорту - 1 кг;

  • мед - 1 ст. л.;

  • вода - 2 ст. л.


  • Приготування
    Добре промиваємо яблука, вирізаємо серцевину і кісточки, при бажанні можете позбутися й від шкірки. Нарізаємо фрукти дрібними шматочками, кладемо в каструлю, додаємо воду. Потім включаємо програму «випічка» і готуємо протягом 40 хвилин, періодично помішуючи. Після того, як яблука запекутся, виливаємо сік і охолодити вміст каструльки. Тепер нам знадобиться блендер, в який слід скласти остудившуюся яблучну масу і додати мед. Подрібнюємо все інгредієнти до консистенції пюре. Після чого залишаємо сушитися пастилу на підвіконні, в духовці або в електросушарці, надавши масі бажану форму. Головне - не пересушити! Далі нарізаємо пастилу тонкими квадратами або прямокутниками. Зберігати десерт краще всього в скляному посуді, хоча ймовірність того, що після чаювання у вас залишиться хоч трохи пастили вкрай мала.
    Якщо ви позитивно ставитеся до помірного вживання цукру і хочете приготувати більш солодку пастилу в мультиварці, ознайомтеся з іншим нашим рецептом.

    Яблучна пастила з цукром в мультиварці


    Інгредієнти:

  • яблука - 1 кг;

  • цукор - 200 г;

  • подрібнені горіхи - 50 г;

  • лимонний сік - 1 ст. л.


  • Приготування

    Яблука промити, очистити від кісточок і серцевини. Нарізаємо так само маленькими шматочками. Відправляємо в блендер,
    Пастила з яблук в мультиварці
    подрібнюємо до консистенції пюре, додаємо цукор. Кладемо масу в каструлю, залишаємо на годину, періодично помішуємо. За 10 хвилин до готовності додаємо лимонний сік і подрібнені горішки, все ретельно перемішуємо. Якщо рідина не випарувалася, її потрібно злити. Сушити пастилу можна так само в духовці або на підвіконні при кімнатній температурі, але протягом 3-4 днів. Нарізати десерт можна кільцями. Подавати до чаю, можна прикрасити тарілку фруктами або ягодами. І пам'ятайте головне - правильно приготовлена пастила не прилипає до зубів!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з груш
    Пастила з груш
    Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
    Пастила з вишні
    Пастила з вишні
    Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
    Пастила в духовці
    Пастила в духовці
    Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
    Пастила з агрусу
    Пастила з агрусу
    Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
    Пастила з абрикосів
    Пастила з абрикосів
    Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
    Пастила з чорної смородини
    Пастила з чорної смородини
    Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо