Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пастила з агрусу

Пастила з агрусу

16-03-2015, 13:18
2 304
Пастила з агрусу
Домашня пастила з агрусу, особливо, якщо вона приготована без цукру, одне з тих рідкісних ласощів, які не шкодять ні зубів, ні фігурі. А значить, давно настав час навчитися його готувати, тим більше що це зовсім не складно!

Рецепт пастили з агрусу


Інгредієнти:

  • агрус - 1 кг;

  • цукор - 700 р.


  • Приготування
    Агрус перебираємо, миємо і засипаємо в емальовану каструлю. Щільно закриваємо кришкою і відправляємо запікатися в духовку, до м'якості. Коли ягідна маса охолоне, протираємо через сито, а потім збиваємо блендером в піну.
    Цукор розводимо водою і варимо на повільному вогні густий сироп. Вливаємо його в агрусове пюре і ще раз ретельно збиваємо. Деко застеляємо пергаментом і змащуємо топленим маслом. Зверху заливаємо фруктову суміш, розрівнюємо ножем і відправляємо в духовку. Сушимо пастилу на мінімальному вогні при відкритих дверцятах духової шафи. Через пару годин пласт перевертаємо. Пастила готова, якщо вона не прилипає до пальців. Розрізаємо її на шматочки і посипаємо цукровою пудрою. Зберігаємо в сухих, герметично закритих банках.

    Як приготувати пастилу з агрусу без цукру?


    Інгредієнти:

  • агрус - 1 кг


  • Приготування
    Для натуральної, без цукру, пастили вибираємо тільки самі спілі ягоди. Промиваємо холодною проточною водою і бланшируем в паровій соковарці. Коли агрус зм'якнути, ще гарячим протираємо через сито. Отриману масу уварюють в емальованому тазі в 2 рази, на повільному вогні і, постійно помішуючи. Остигле фруктове пюре розкладаємо по шухлядках, застелені пергаментом,
    Пастила з агрусу
    змазаним топленим маслом, товщиною 15-2 див.
    І виставляємо на сонечко. Через добу пастилу перевертаємо і міняємо папір, щоб не з'явилася цвіль. Коли брусочки пастили стануть досить щільними, підвішуємо їх на ниточках для остаточної просушки.
    Готовність пастили перевіряємо так - її можна згорнути в трубочку, при цьому вона не ламається і не липне. Нею можна відразу ласувати, а для тривалого зберігання укладаємо в сухі банки і щільно закриваємо. До речі, з такою пастили можна вирізати прикраси будь-якої форми для домашніх тортів і десертів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з груш
    Пастила з груш
    Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
    Пастила з вишні
    Пастила з вишні
    Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
    Пастила в духовці
    Пастила в духовці
    Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
    Пастила з абрикосів
    Пастила з абрикосів
    Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
    Пастила з чорної смородини
    Пастила з чорної смородини
    Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
    Пастила з яблук в мультиварці
    Пастила з яблук в мультиварці
    Пастила - це смачний натуральний десерт, з яким знайомий, мабуть, кожен. Рецептів її створення з різних ягід і фруктів безліч. Сьогодні ми поговоримо