Пастила з абрикосів
Пастила з абрикосів - ароматна і неймовірно смачна солодкість, яку можна використовувати по - різному: або самостійно, або для приготування різноманітних десертів. Приготувати абрикосову пастилу зовсім не складно, а її терпкий насичений смак не залишить ваших рідних і близьких байдужими. Особливо таке ласощі неодмінно припаде до смаку дітям. Давайте ж скоріше дізнаємося з вами рецепт приготування пастили з абрикосів.
Інгредієнти:
абрикоси - 1 кг;
цукровий пісок - 800 р.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати пастилу з абрикосів. Отже, беремо фрукти, акуратно видаляємо кісточки і заливаємо водою. Тепер ставимо каструльку на вогонь і варимо абрикоси після закипання приблизно 25 хвилин, щоб вони стали м'якими. Потім воду зливаємо, а половинки абрикосів перетираємо через сито. До фруктовому пюре додаємо цукровий пісок і знову ставимо на вогонь. Варимо масу, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин на слабенькому вогні. В результаті, пюре повинне вийти густим і нагадувати по консистенції мед. Далі виливаємо гарячу абрикосову масу на деко, покрите папером для випічки і рівномірно розподіляємо шаром завтовшки не більше 1 див. Остуджуємо пастилу при кімнатній температурі, а потім акуратно перевертаємо її на пакет і знімаємо папір. Зберігаємо готове ласощі в холодильнику.
Інгредієнти:
абрикоси - 1 кг;
цукровий пісок - 1 кг;
лимонна кислота - щіпка;
кип'ячена вода - 400 мл
Приготування
Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Кладемо плоди в каструлю, вливаємо склянку води, накриваємо кришкою і доводимо все до кипіння. Варимо приблизно 10 хвилин на повільному вогні. Потім протираємо абрикоси через сито і перекладаємо в іншу каструлю. В отриману масу додаємо 200 грам цукрового піску, перемішуємо і доводимо до кипіння, проварюючи до загустіння. Далі в пюре додаємо цукор, що залишився, вливаємо ще один стакан води, кладемо лимонну кислоту і варимо до готовності. Викладаємо готову масу рівномірним шаром і ставимо в сушарку на кілька годин. Застиглу домашню пастилу розрізаємо на фігурні шматочки і складаємо в банку.
Рецепт абрикосової пастили
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати пастилу з абрикосів. Отже, беремо фрукти, акуратно видаляємо кісточки і заливаємо водою. Тепер ставимо каструльку на вогонь і варимо абрикоси після закипання приблизно 25 хвилин, щоб вони стали м'якими. Потім воду зливаємо, а половинки абрикосів перетираємо через сито. До фруктовому пюре додаємо цукровий пісок і знову ставимо на вогонь. Варимо масу, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин на слабенькому вогні. В результаті, пюре повинне вийти густим і нагадувати по консистенції мед. Далі виливаємо гарячу абрикосову масу на деко, покрите папером для випічки і рівномірно розподіляємо шаром завтовшки не більше 1 див. Остуджуємо пастилу при кімнатній температурі, а потім акуратно перевертаємо її на пакет і знімаємо папір. Зберігаємо готове ласощі в холодильнику.
Пастила з абрикосів в сушарці
Інгредієнти:
Приготування
Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Кладемо плоди в каструлю, вливаємо склянку води, накриваємо кришкою і доводимо все до кипіння. Варимо приблизно 10 хвилин на повільному вогні. Потім протираємо абрикоси через сито і перекладаємо в іншу каструлю. В отриману масу додаємо 200 грам цукрового піску, перемішуємо і доводимо до кипіння, проварюючи до загустіння. Далі в пюре додаємо цукор, що залишився, вливаємо ще один стакан води, кладемо лимонну кислоту і варимо до готовності. Викладаємо готову масу рівномірним шаром і ставимо в сушарку на кілька годин. Застиглу домашню пастилу розрізаємо на фігурні шматочки і складаємо в банку.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пастила з груш
Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
Пастила з вишні
Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
Пастила в духовці
Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
Пастила з агрусу
Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
Пастила з сливи
Пастила - це ніжне й ароматне ласощі, улюблене і дорослими і дітьми. Вся корисність і цінність її в тому, що готуватися тільки з натуральних
Фруктова пастила в домашніх умовах
Іноді так хочеться побалувати діток і себе чим-небудь солоденьким і корисним. Для цього відмінно підійде фруктова пастила, приготовлена в домашніх