Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пастила з абрикосів

Пастила з абрикосів

16-03-2015, 13:18
1 531
Пастила з абрикосів
Пастила з абрикосів - ароматна і неймовірно смачна солодкість, яку можна використовувати по - різному: або самостійно, або для приготування різноманітних десертів. Приготувати абрикосову пастилу зовсім не складно, а її терпкий насичений смак не залишить ваших рідних і близьких байдужими. Особливо таке ласощі неодмінно припаде до смаку дітям. Давайте ж скоріше дізнаємося з вами рецепт приготування пастили з абрикосів.

Рецепт абрикосової пастили


Інгредієнти:

  • абрикоси - 1 кг;

  • цукровий пісок - 800 р.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати пастилу з абрикосів. Отже, беремо фрукти, акуратно видаляємо кісточки і заливаємо водою. Тепер ставимо каструльку на вогонь і варимо абрикоси після закипання приблизно 25 хвилин, щоб вони стали м'якими. Потім воду зливаємо, а половинки абрикосів перетираємо через сито. До фруктовому пюре додаємо цукровий пісок і знову ставимо на вогонь. Варимо масу, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин на слабенькому вогні. В результаті, пюре повинне вийти густим і нагадувати по консистенції мед. Далі виливаємо гарячу абрикосову масу на деко, покрите папером для випічки і рівномірно розподіляємо шаром завтовшки не більше 1 див. Остуджуємо пастилу при кімнатній температурі, а потім акуратно перевертаємо її на пакет і знімаємо папір. Зберігаємо готове ласощі в холодильнику.

    Пастила з абрикосів в сушарці


    Інгредієнти:

  • абрикоси - 1 кг;

  • цукровий пісок - 1 кг;

  • лимонна кислота - щіпка;

  • кип'ячена вода - 400 мл


  • Приготування

    Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Кладемо плоди в каструлю, вливаємо склянку води,
    Пастила з абрикосів
    накриваємо кришкою і доводимо все до кипіння. Варимо приблизно 10 хвилин на повільному вогні. Потім протираємо абрикоси через сито і перекладаємо в іншу каструлю. В отриману масу додаємо 200 грам цукрового піску, перемішуємо і доводимо до кипіння, проварюючи до загустіння. Далі в пюре додаємо цукор, що залишився, вливаємо ще один стакан води, кладемо лимонну кислоту і варимо до готовності. Викладаємо готову масу рівномірним шаром і ставимо в сушарку на кілька годин. Застиглу домашню пастилу розрізаємо на фігурні шматочки і складаємо в банку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пастила з груш
    Пастила з груш
    Пастила - це смачна і знайома солодкість з дитинства. Більш корисну натуральну солодкість придумати складно. Ми звикли, що її готують із яблук. Але
    Пастила з вишні
    Пастила з вишні
    Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
    Пастила в духовці
    Пастила в духовці
    Домашня пастила, приготована власними руками - дивовижне ласощі для дорослих і дітей. Пропонуємо вам кілька простих рецептів, як її зробити в
    Пастила з агрусу
    Пастила з агрусу
    Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
    Пастила з сливи
    Пастила з сливи
    Пастила - це ніжне й ароматне ласощі, улюблене і дорослими і дітьми. Вся корисність і цінність її в тому, що готуватися тільки з натуральних
    Фруктова пастила в домашніх умовах
    Фруктова пастила в домашніх умовах
    Іноді так хочеться побалувати діток і себе чим-небудь солоденьким і корисним. Для цього відмінно підійде фруктова пастила, приготовлена в домашніх