Пастила з абрикосів - ароматна і неймовірно смачна солодкість, яку можна використовувати по - різному: або самостійно, або для приготування різноманітних десертів. Приготувати абрикосову пастилу зовсім не складно, а її терпкий насичений смак не залишить ваших рідних і близьких байдужими. Особливо таке ласощі неодмінно припаде до смаку дітям. Давайте ж скоріше дізнаємося з вами рецепт приготування пастили з абрикосів.
Рецепт абрикосової пастили
Інгредієнти: абрикоси - 1 кг; цукровий пісок - 800 р. Приготування Давайте розберемося, як приготувати пастилу з абрикосів. Отже, беремо фрукти, акуратно видаляємо кісточки і заливаємо водою. Тепер ставимо каструльку на вогонь і варимо абрикоси після закипання приблизно 25 хвилин, щоб вони стали м'якими. Потім воду зливаємо, а половинки абрикосів перетираємо через сито. До фруктовому пюре додаємо цукровий пісок і знову ставимо на вогонь. Варимо масу, періодично помішуючи, протягом 40 хвилин на слабенькому вогні. В результаті, пюре повинне вийти густим і нагадувати по консистенції мед. Далі виливаємо гарячу абрикосову масу на деко, покрите папером для випічки і рівномірно розподіляємо шаром завтовшки не більше 1 див. Остуджуємо пастилу при кімнатній температурі, а потім акуратно перевертаємо її на пакет і знімаємо папір. Зберігаємо готове ласощі в холодильнику.
Пастила з абрикосів в сушарці
Інгредієнти: абрикоси - 1 кг; цукровий пісок - 1 кг; лимонна кислота - щіпка; кип'ячена вода - 400 мл Приготування Абрикоси промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо кісточки. Кладемо плоди в каструлю, вливаємо склянку води,
накриваємо кришкою і доводимо все до кипіння. Варимо приблизно 10 хвилин на повільному вогні. Потім протираємо абрикоси через сито і перекладаємо в іншу каструлю. В отриману масу додаємо 200 грам цукрового піску, перемішуємо і доводимо до кипіння, проварюючи до загустіння. Далі в пюре додаємо цукор, що залишився, вливаємо ще один стакан води, кладемо лимонну кислоту і варимо до готовності. Викладаємо готову масу рівномірним шаром і ставимо в сушарку на кілька годин. Застиглу домашню пастилу розрізаємо на фігурні шматочки і складаємо в банку.