Пастила з сливи
Пастилу готували ще з незапам'ятних часів. При цьому використовували різноманітні фрукти і ягоди: яблука, абрикоси, малину. Ми ж розповімо вам, як зробити пастилу з сливи, адже це чудове ласощі і для дорослих, і для дітей. Так само пастила позитивно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, а пастилу без додавання цукру спокійно можна вживати при дотриманні будь-яких дієт.
Інгредієнти:
Сливи - 3 кг.
Приготування
Отже, почнемо приготування такого дієтичного продукту, як пастила з сливи без додавання цукру. Для початку сливи промити і поштучно розкласти на деко (може знадобитися навіть не один). Ставимо сливи в духовку і запікаємо при температурі 150 градусів. Мета запікання - відокремити сік. Кожні півгодини дістаємо і зливаємо з дека сік в іншу ємність. При цьому сливи зменшуються в розмірі і їх можна перекласти в один деко і продовжити відділення соку.
Далі сливи можна залишити на наступний день просто у вимкненій духовці і продовжити приготування на наступний день. Виймаємо кісточки і сливи складаємо в чашу блендера прямо зі шкурками - вони теж добре подрібнюватися. Починаємо збивати масу в пюре, поступово підливаючи відлитий сік. Далі пюре переливаємо назад в дека і знову відправляємо в духовку, розігріту все до тих же 150 градусів. Головне періодично перемішувати масу і стежити, щоб не пригоріли краєчки. Можна змінювати листи місцями. Робимо це, поки пюре не перетвориться на густу пасту і не скоротитися в розмірі приблизно в три рази. Тоді можна його дістати і перекласти в інший лист, простеленний папером для випічки.
Продовжуємо висушувати пасту при тій же температурі, але не забуваємо постійно діставати, охолоджувати на повітрі і відправляти назад. Потім перевертаємо майже вийшла пастилу і досушуємо. Потім її можна згорнути прямо з папером в рулончик і поставити вертикально в картонну коробку. Стежте, щоб вона не отсиревала. А якщо це трапиться - знову підсушіть. Відокремлюйте необхідну кількість пастили з сливи і смакуйте без побоювання нашкодити фігурі! Навпаки - вона буде тільки сприяти кінцевої мети дієти.
Інгредієнти:
сливи - 1 кг;
цукор - 1 ст.
Приготування
Давайте розберемося, як же приготувати смачну пастилу з сливи, щоб вона подобалася і дорослим і дітям? Дуже просто! Сливи моєму і відокремлюємо від кісточки. Складаємо в сотейник (можна взяти каструльку з товстим дном). Варимо близько години - півтори не додаючи воду. Варену сливу слід остудити і перетерти через дрібне сито. Потім пюре переливаємо назад в каструлю і варимо приблизно дві години, періодично помішуючи. Хвилин за тридцять додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Густу масу слід остудити перед подальшими діями. Як охолоне - беремо деко і перестилаем пергаментним папером.
Пасту викладаємо ложкою і розподіляємо так, щоб товщина була мінімальною - один або два міліметри (чим тонше шар - тим швидше буде проходити процес просушування). Сушимо пастилу в духовці близько 15 годин при 80 градусах. Потім ріжемо пластинками і складаємо в щільно закривається ємність так, щоб вони згодом не злиплися.
Насправді варіантів, як робити домашню пастилу з слив, яблук або малини багато. Результат буде залежати від вашої фантазії. Наприклад, коли варяться сливи і додається цукор - можна підсипати якихось спецій, на ваш смак. Крупинки меленої гвоздики і кориці додадуть пастиле пікантність. Так само можна замість цукру використовувати мед - вийде ніжне й ароматне ласощі.
Пастила з слив без цукру
Інгредієнти:
Приготування
Отже, почнемо приготування такого дієтичного продукту, як пастила з сливи без додавання цукру. Для початку сливи промити і поштучно розкласти на деко (може знадобитися навіть не один). Ставимо сливи в духовку і запікаємо при температурі 150 градусів. Мета запікання - відокремити сік. Кожні півгодини дістаємо і зливаємо з дека сік в іншу ємність. При цьому сливи зменшуються в розмірі і їх можна перекласти в один деко і продовжити відділення соку.
Далі сливи можна залишити на наступний день просто у вимкненій духовці і продовжити приготування на наступний день. Виймаємо кісточки і сливи складаємо в чашу блендера прямо зі шкурками - вони теж добре подрібнюватися. Починаємо збивати масу в пюре, поступово підливаючи відлитий сік. Далі пюре переливаємо назад в дека і знову відправляємо в духовку, розігріту все до тих же 150 градусів. Головне періодично перемішувати масу і стежити, щоб не пригоріли краєчки. Можна змінювати листи місцями. Робимо це, поки пюре не перетвориться на густу пасту і не скоротитися в розмірі приблизно в три рази. Тоді можна його дістати і перекласти в інший лист, простеленний папером для випічки.
Продовжуємо висушувати пасту при тій же температурі, але не забуваємо постійно діставати, охолоджувати на повітрі і відправляти назад. Потім перевертаємо майже вийшла пастилу і досушуємо. Потім її можна згорнути прямо з папером в рулончик і поставити вертикально в картонну коробку. Стежте, щоб вона не отсиревала. А якщо це трапиться - знову підсушіть. Відокремлюйте необхідну кількість пастили з сливи і смакуйте без побоювання нашкодити фігурі! Навпаки - вона буде тільки сприяти кінцевої мети дієти.
Класична пастила з злив
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як же приготувати смачну пастилу з сливи, щоб вона подобалася і дорослим і дітям? Дуже просто! Сливи моєму і відокремлюємо від кісточки. Складаємо в сотейник (можна взяти каструльку з товстим дном). Варимо близько години - півтори не додаючи воду. Варену сливу слід остудити і перетерти через дрібне сито. Потім пюре переливаємо назад в каструлю і варимо приблизно дві години, періодично помішуючи. Хвилин за тридцять додаємо цукор і перемішуємо до повного розчинення. Густу масу слід остудити перед подальшими діями. Як охолоне - беремо деко і перестилаем пергаментним папером.
Пасту викладаємо ложкою і розподіляємо так, щоб товщина була мінімальною - один або два міліметри (чим тонше шар - тим швидше буде проходити процес просушування). Сушимо пастилу в духовці близько 15 годин при 80 градусах. Потім ріжемо пластинками і складаємо в щільно закривається ємність так, щоб вони згодом не злиплися.
Насправді варіантів, як робити домашню пастилу з слив, яблук або малини багато. Результат буде залежати від вашої фантазії. Наприклад, коли варяться сливи і додається цукор - можна підсипати якихось спецій, на ваш смак. Крупинки меленої гвоздики і кориці додадуть пастиле пікантність. Так само можна замість цукру використовувати мед - вийде ніжне й ароматне ласощі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
Пастила з вишні
Пастила - це смачне фруктове ласощі, яке до того ж дуже корисно. Її роблять з яблук, персиків, малини, смородини. Але сьогодні ми поговоримо про
Пастила з агрусу
Домашня пастила - улюблене багатьма ласощі з дитинства. З яких тільки ягід і фруктів її не готують. Можна використовувати і яблука, і сливи, і
Пастила з абрикосів
Пастила - це корисна і смачна солодкість, яку можна вживати окремо, або використовувати у створенні десертів. Її можна готувати з будь-яких ягід і
Пастила з чорної смородини
Найчастіше такі ласощі, як пастила, готують з груш, яблук, айви. Але її можна робити не тільки з фруктів, але і з ягід. У даній статті ми розглянемо
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна