Як сушити сливи?
Чорнослив - продукт цілком самодостатній, який приємно вживати окремо, а також використовувати як доповнення до холодних та гарячих закусок, десертів і основних страв. В універсальності чорносливу сумніватися не доводиться, на відміну від його вартості, яка, під годину, по кишені далеко не всім. Регулярно вживати улюблений чорнослив без удару по гаманцю можна, зайнявшись приготування сушених слив самостійно.
Крім самих свіжих стиглих і не пошкоджених слив, ніяких інгредієнтів не знадобиться, так як у плодах міститься достатня кількість цукру для того, щоб готовий продукт вийшов смачним і солодким. Перед сушінням на сонці фрукти слід тричі опустити в окріп на хвилину, щоб уберегти шкіру від розтріскування і прискорити процес висушування, після чого обсушити і розкласти сливи на застелену папером дерев'яну решітку або лист фанери. Сливи сушать протягом 2-3 днів в сонячний час, накривши фрукти марлею, щоб захистити від комах. У темний час доби сливи заносять в приміщення.
Якщо сушити фрукти не на сонці, а в тіні дерев, на приготування піде більше часу, але в результаті чорнослив вийде більш темним, м'яким і солодким.
Якщо за вікном холод і сонячний дефіцит, сушити плоди можна в звичайній газовій або електричній духовці. Бланшерованние, обсушені і розкладені на деку з пекарської папером сливи ставлять в духову шафу, розігрітий до 45 градусів.
Через 2-3 години, коли шкірка зморщиться, температуру можна підвищити до 75 градусів і залишити фрукти ще на годину. Далі сливи слід повністю охолодити і повторити процес сушіння протягом ще 3 годин. Загальний процес приготування чорносливу займе близько 12 годин, при цьому кожні 3-4 години слід повністю охолоджувати фрукти, інакше вони почнуть виділяти сік .
Перед тим, як сушити сливу в сушарці, плоди промивають, бланшеруют і обсушують. Сушка сливи відбувається за методом, аналогічним сушіння в духовці: плоди спочатку висушують 3 години при 45 градусах, потім остуджують і повторюють процес вже при 60 градусах 6 годин. Після повторного охолодження належить фінальна сушка, яка займе ще 6 годин при 70 градусах. Для рівномірного просушування, на всіх етапах роботи не забувайте міняти місцями листи пристрою щогодини.
Як правильно сушити сливи на сонці?
Крім самих свіжих стиглих і не пошкоджених слив, ніяких інгредієнтів не знадобиться, так як у плодах міститься достатня кількість цукру для того, щоб готовий продукт вийшов смачним і солодким. Перед сушінням на сонці фрукти слід тричі опустити в окріп на хвилину, щоб уберегти шкіру від розтріскування і прискорити процес висушування, після чого обсушити і розкласти сливи на застелену папером дерев'яну решітку або лист фанери. Сливи сушать протягом 2-3 днів в сонячний час, накривши фрукти марлею, щоб захистити від комах. У темний час доби сливи заносять в приміщення.
Якщо сушити фрукти не на сонці, а в тіні дерев, на приготування піде більше часу, але в результаті чорнослив вийде більш темним, м'яким і солодким.
Як сушити сливи в духовці?
Якщо за вікном холод і сонячний дефіцит, сушити плоди можна в звичайній газовій або електричній духовці. Бланшерованние, обсушені і розкладені на деку з пекарської папером сливи ставлять в духову шафу, розігрітий до 45 градусів.
Через 2-3 години, коли шкірка зморщиться, температуру можна підвищити до 75 градусів і залишити фрукти ще на годину. Далі сливи слід повністю охолодити і повторити процес сушіння протягом ще 3 годин. Загальний процес приготування чорносливу займе близько 12 годин, при цьому кожні 3-4 години слід повністю охолоджувати фрукти, інакше вони почнуть виділяти сік .
Як сушити сливи в електросушарці?
Перед тим, як сушити сливу в сушарці, плоди промивають, бланшеруют і обсушують. Сушка сливи відбувається за методом, аналогічним сушіння в духовці: плоди спочатку висушують 3 години при 45 градусах, потім остуджують і повторюють процес вже при 60 градусах 6 годин. Після повторного охолодження належить фінальна сушка, яка займе ще 6 годин при 70 градусах. Для рівномірного просушування, на всіх етапах роботи не забувайте міняти місцями листи пристрою щогодини.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пюре зі сливи для грудничка
Фруктові пюре мами зазвичай починають давати малюкам з 5-6 місяців. Для першого прикорму зазвичай беруть яблука, груші та сливи. Ось про пюре із слив
Як зробити чорнослив?
На сьогоднішній день чорнослив можна придбати в будь-якому магазині - благо, цей продукт до дефіцитним не відноситься. Ось тільки не всі довіряють
Пастила з сливи
Пастила - це ніжне й ароматне ласощі, улюблене і дорослими і дітьми. Вся корисність і цінність її в тому, що готуватися тільки з натуральних
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Маринований чорнослив
Маринований чорнослив - це відмінне доповнення до м'ясних і рибних страв, а також вишукана закуска до різних вин та інших міцних напоїв. Давайте
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.