Маринований чорнослив
Сливи - чудові корисні і смачні плоди Вони чудово покращують настрій і травлення. У сливах міститься безліч корисних речовин: вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів, а також унікальні сполуки речовин, яких немає в інших фруктах наших широт. В даний час відомо безліч як напівдиких, так і успішно культивованих сортів. Чорнослив - один з найкращих. Його можна готувати по-різному, в тому числі, і маринувати.
Мариновані сливи - чудова вишукана закуска до різноманітних вин, а також до міцних напоїв, крім того, це цікаве смакове додаток до різних м'ясних і рибних страв. Маринади можна складати різні, для консервування або для «швидкого» вживання.
Інгредієнти:
чорнослив свіжий - близько 1 кг;
винний оцет натуральний - 150 мл;
цукор - 50-100 г;
вода - 1л;
часник - 3-4 зубчики;
лавровий лист - 1-2 шт.;
перець гострий червоний - 1 шт. (маленький);
гвоздика - 3 суцвіття;
перець горошком запашний - 3-5 шт.
Приготування
Плоди промиваємо, кожну сливу в декількох місцях проколюємо зубочисткою або виделкою.
Закладаємо в чисту стерилізовану банку зубчики часнику, перчик з плодоніжкою, спеції і сливи. Цукор розчиняємо у воді і доводимо до кипіння, додаємо оцет. Киплячим маринадом заливаємо до країв сливи з часником в банку. Закатуємо, перевертаємо і накриваємо старим покривалом. Після охолодження зберігаємо в приміщенні з плюсовою температурою (засклена лоджія або веранда, комора). Такі консерви приємно здивують ваших гостей і домашніх.
Інгредієнти:
чорнослив свіжий - близько 500 м;
лимон - 1 шт.;
коньяк або фруктовий бренді -100 мл;
ваніль або кориця (але не разом);
вода - 150 мл;
чай чорний - 1-2 ложки;
цукор - 3 ч. ложки;
вершки молочні натуральні;
горіхи (будь-які).
Приготування
Сливи промиваємо й обсушуємо. Робимо на кожній зливі поздовжній надріз і акуратно витягаємо кісточку. Закладаємо тісно на дно невеликого металевого лотка. Заварюємо чай, наполягаємо 5 хвилин, проціджуємо, додаємо цукор, коньяк, сік лимона. Перемішуємо і заливаємо сливи в лотку.
В процесі маринування сливи акуратно перевертаємо, лоток струшуємо. Через 20-40 хвилин сливи замариновались. Закладаємо в кожну сливу горішок (або шматочок горішка) і викладаємо порційно в креманки. Зверху - збиті вершки , приправлені ваніллю або корицею (можна замінити вершково-фісташковим морозивом). Залишився маринад можна використовувати повторно для м'яса і деяких сортів риби.
Мариновані сливи - чудова вишукана закуска до різноманітних вин, а також до міцних напоїв, крім того, це цікаве смакове додаток до різних м'ясних і рибних страв. Маринади можна складати різні, для консервування або для «швидкого» вживання.
Рецепт пряного чорносливу, маринованого з часником
Інгредієнти:
Приготування
Плоди промиваємо, кожну сливу в декількох місцях проколюємо зубочисткою або виделкою.
Закладаємо в чисту стерилізовану банку зубчики часнику, перчик з плодоніжкою, спеції і сливи. Цукор розчиняємо у воді і доводимо до кипіння, додаємо оцет. Киплячим маринадом заливаємо до країв сливи з часником в банку. Закатуємо, перевертаємо і накриваємо старим покривалом. Після охолодження зберігаємо в приміщенні з плюсовою температурою (засклена лоджія або веранда, комора). Такі консерви приємно здивують ваших гостей і домашніх.
Чорнослив, маринований в коньяку з горіхами і вершками
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиваємо й обсушуємо. Робимо на кожній зливі поздовжній надріз і акуратно витягаємо кісточку. Закладаємо тісно на дно невеликого металевого лотка. Заварюємо чай, наполягаємо 5 хвилин, проціджуємо, додаємо цукор, коньяк, сік лимона. Перемішуємо і заливаємо сливи в лотку.
В процесі маринування сливи акуратно перевертаємо, лоток струшуємо. Через 20-40 хвилин сливи замариновались. Закладаємо в кожну сливу горішок (або шматочок горішка) і викладаємо порційно в креманки. Зверху - збиті вершки , приправлені ваніллю або корицею (можна замінити вершково-фісташковим морозивом). Залишився маринад можна використовувати повторно для м'яса і деяких сортів риби.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як сушити сливи?
Чорнослив - смачний і корисний сухофрукт, який можна вживати самостійно або додавати в різноманітні страви. Але далеко не кожному цей продукт по
Заготовки з сливи
Літня пора подарувала вам прекрасний урожай слив, який гріх не використовувати для заготовок на зиму? Звичайно, в першу чергу будь-якій господині
Як зробити чорнослив?
На сьогоднішній день чорнослив можна придбати в будь-якому магазині - благо, цей продукт до дефіцитним не відноситься. Ось тільки не всі довіряють
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Десерт із слив
Слива - смачний фрукт, з якого готують повидло, варення, компоти, соки. А сьогодні ми поговоримо про чудові десерти з злив, які можна подати як до