Вернуться назад Распечатать

Маринований чорнослив

Маринований чорнослив
Сливи - чудові корисні і смачні плоди Вони чудово покращують настрій і травлення. У сливах міститься безліч корисних речовин: вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів, а також унікальні сполуки речовин, яких немає в інших фруктах наших широт. В даний час відомо безліч як напівдиких, так і успішно культивованих сортів. Чорнослив - один з найкращих. Його можна готувати по-різному, в тому числі, і маринувати.
Мариновані сливи - чудова вишукана закуска до різноманітних вин, а також до міцних напоїв, крім того, це цікаве смакове додаток до різних м'ясних і рибних страв. Маринади можна складати різні, для консервування або для «швидкого» вживання.

Рецепт пряного чорносливу, маринованого з часником


Інгредієнти:

  • чорнослив свіжий - близько 1 кг;

  • винний оцет натуральний - 150 мл;

  • цукор - 50-100 г;

  • вода - 1л;

  • часник - 3-4 зубчики;

  • лавровий лист - 1-2 шт.;

  • перець гострий червоний - 1 шт. (маленький);

  • гвоздика - 3 суцвіття;

  • перець горошком запашний - 3-5 шт.


  • Приготування
    Плоди промиваємо, кожну сливу в декількох місцях проколюємо зубочисткою або виделкою.
    Закладаємо в чисту стерилізовану банку зубчики часнику, перчик з плодоніжкою, спеції і сливи. Цукор розчиняємо у воді і доводимо до кипіння, додаємо оцет. Киплячим маринадом заливаємо до країв сливи з часником в банку. Закатуємо, перевертаємо і накриваємо старим покривалом. Після охолодження зберігаємо в приміщенні з плюсовою температурою (засклена лоджія або веранда, комора). Такі консерви приємно здивують ваших гостей і домашніх.

    Чорнослив, маринований в коньяку з горіхами і вершками


    Інгредієнти:

  • чорнослив свіжий - близько 500 м;

  • лимон - 1 шт.;

  • коньяк або фруктовий бренді -100 мл;

  • ваніль або кориця (але не разом);

  • вода - 150 мл;

  • чай чорний - 1-2 ложки;

  • цукор - 3 ч. ложки;

  • вершки молочні натуральні;

  • горіхи (будь-які).


  • Маринований чорнослив
    Приготування
    Сливи промиваємо й обсушуємо. Робимо на кожній зливі поздовжній надріз і акуратно витягаємо кісточку. Закладаємо тісно на дно невеликого металевого лотка. Заварюємо чай, наполягаємо 5 хвилин, проціджуємо, додаємо цукор, коньяк, сік лимона. Перемішуємо і заливаємо сливи в лотку.
    В процесі маринування сливи акуратно перевертаємо, лоток струшуємо. Через 20-40 хвилин сливи замариновались. Закладаємо в кожну сливу горішок (або шматочок горішка) і викладаємо порційно в креманки. Зверху - збиті вершки , приправлені ваніллю або корицею (можна замінити вершково-фісташковим морозивом). Залишився маринад можна використовувати повторно для м'яса і деяких сортів риби.