Десерт із слив
Слива - дуже корисний фрукт, який чудово підходить для приготування всяких смаколиків, в тому числі, і десертів (особливо гарні для цього культурні сорти сливи).
Десерти зі сливами завдяки вмісту в них речовин, покращують діяльність травної, судинної і видільної систем організму людини, а також підвищують настрій і сприяють особливої гармонізації думок.
Для приготування десертів з цього фрукта можна використовувати як свіжі плоди, так і сухофрукти ( чорнослив ), а також варення, джеми і повидло з злив , сливову пастилу та сливове вино.
Наводимо деякі рецепти десертів із слив.
Інгредієнти:
слива - 2-3 плода;
сир натуральний середньої жирності - 100-150 г;
натуральна сметана або вершки - 2-3 ст. ложки;
кориця або натуральна ваніль (тільки не разом) - 1 щіпка;
мед квітковий - 1-2 ч. ложки (за бажанням).
Приготування
Разрежем вимиті сливи навпіл кожну і, якщо хочете, половинки можна розділити на більш дрібні шматочки. Сир змішаємо зі сметаною, додати ваніль або корицю та мед (можна замінити цукром). З'єднаємо сливи і сирну суміш в креманці і перемішаємо. Такий десерт можна подати зі сливовим соком або компотом, або з чаєм, кавою, легкими десертними винами (мартіні, вермут). Хороший варіант сніданку, ланчу або нічного перекусу.
Інгредієнти:
сливи свіжі - 2-3 шт.;
яблуко кисло-солодке або солодке свіже - 1 шт.;
несолодкий йогурт натуральний середньої жирності - близько 150 мл.
Приготування
Разрежем сливи, видалимо кісточки і подрібнити половинки (необов'язково). Разрежем яблуко і видалимо серцевину. Четвертинки разрежем на більш тонкі скибочки. З'єднаємо яблуко і половинки слив в креманці і заллємо йогуртом. Перемішаємо. Такий десерт більше підходить для ланчу або післяобіднього перекусу, але абсолютно не підходить для сніданку або нічного перекусу (в ці години йогурт некорисний).
В зиязикай час для цих десертів (див. вище 1-ї та 2-ї рецепти) можна використовувати сливи, витягнуті з сливового варення або чорнослив прикопчений, тільки його треба попередньо запарити в окропі на 10 хвилин, потім злити воду, вийняти кісточки і подрібнити (або не подрібнювати).
Інгредієнти:
слива свіжа стигла - близько 400 м;
куряче яйце - 3-4 шт.;
борошно пшеничне високосортна - близько 100-150 г;
вершки молочні натуральні - близько 150 мл;
молоко - близько 150 мл;
цукор - 1-2 ст. ложки (за бажанням);
коньяк або плодове бренді;
ваніль або кориця (але не разом);
шматочок вершкового масла для змащування форми.
Приготування
Сливи промиємо, обсушим, разрежем навпіл вздовж і видалимо кісточки. Нам знадобиться вогнетривка форма середньої глибини, змастимо її маслом і викладемо всередину бочками вгору половинки слив.
Зробимо рідке тісто з просіяного борошна, яєць і молока з вершками. Додамо бренді і корицю (або ваніль). За бажанням можете додати цукор. Можна змішати тісто міксером, але на малих обертах, оскільки воно не повинно бути надто пишним.
Заливаємо тістом сливи в формі до тієї міри, щоб їх бочка ледь визирали і відправляємо форму з клафуті в розігрітий духову шафу. Випікаємо при температурі 200-220 градусів за С протягом 25-35 хвилин. Перед розрізанням на порції трохи остудимо. Подаємо з кавою, гарячим шоколадом, солодким міцним мускатним вином.
Інгредієнти:
слива свіжа стигла;
сливове вино (можна замінити сливовим соком в суміші з бренді, світлим ромом або джином);
желатин.
Приготування
Сливи (1-2 на порцію) разрежем, видалимо кісточки і помістимо в креманки. Розчинний желатин в сливовому вини, процідимо і заллємо сливи в креманках. Помістимо в холодильник до впевненого застигання. Подаємо з легкими освіжаючими напоями, коктейлями, легким світлим десертним вином.
Десерти зі сливами завдяки вмісту в них речовин, покращують діяльність травної, судинної і видільної систем організму людини, а також підвищують настрій і сприяють особливої гармонізації думок.
Для приготування десертів з цього фрукта можна використовувати як свіжі плоди, так і сухофрукти ( чорнослив ), а також варення, джеми і повидло з злив , сливову пастилу та сливове вино.
Наводимо деякі рецепти десертів із слив.
Десерт із слив і сиру зі сметаною
Інгредієнти:
Приготування
Разрежем вимиті сливи навпіл кожну і, якщо хочете, половинки можна розділити на більш дрібні шматочки. Сир змішаємо зі сметаною, додати ваніль або корицю та мед (можна замінити цукром). З'єднаємо сливи і сирну суміш в креманці і перемішаємо. Такий десерт можна подати зі сливовим соком або компотом, або з чаєм, кавою, легкими десертними винами (мартіні, вермут). Хороший варіант сніданку, ланчу або нічного перекусу.
Десерт із слив і яблук з йогуртом
Інгредієнти:
Приготування
Разрежем сливи, видалимо кісточки і подрібнити половинки (необов'язково). Разрежем яблуко і видалимо серцевину. Четвертинки разрежем на більш тонкі скибочки. З'єднаємо яблуко і половинки слив в креманці і заллємо йогуртом. Перемішаємо. Такий десерт більше підходить для ланчу або післяобіднього перекусу, але абсолютно не підходить для сніданку або нічного перекусу (в ці години йогурт некорисний).
В зиязикай час для цих десертів (див. вище 1-ї та 2-ї рецепти) можна використовувати сливи, витягнуті з сливового варення або чорнослив прикопчений, тільки його треба попередньо запарити в окропі на 10 хвилин, потім злити воду, вийняти кісточки і подрібнити (або не подрібнювати).
Французький десерт зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Сливи промиємо, обсушим, разрежем навпіл вздовж і видалимо кісточки. Нам знадобиться вогнетривка форма середньої глибини, змастимо її маслом і викладемо всередину бочками вгору половинки слив.
Зробимо рідке тісто з просіяного борошна, яєць і молока з вершками. Додамо бренді і корицю (або ваніль). За бажанням можете додати цукор. Можна змішати тісто міксером, але на малих обертах, оскільки воно не повинно бути надто пишним.
Заливаємо тістом сливи в формі до тієї міри, щоб їх бочка ледь визирали і відправляємо форму з клафуті в розігрітий духову шафу. Випікаємо при температурі 200-220 градусів за С протягом 25-35 хвилин. Перед розрізанням на порції трохи остудимо. Подаємо з кавою, гарячим шоколадом, солодким міцним мускатним вином.
Десертне желе з сливового вина
Інгредієнти:
Приготування
Сливи (1-2 на порцію) разрежем, видалимо кісточки і помістимо в креманки. Розчинний желатин в сливовому вини, процідимо і заллємо сливи в креманках. Помістимо в холодильник до впевненого застигання. Подаємо з легкими освіжаючими напоями, коктейлями, легким світлим десертним вином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сливи у власному соку
Любите сливи? Тоді рекомендуємо їх заготовити на зиму. І сьогодні ми розповімо про те, як зробити сливи у власному соку. Такий продукт можна
Конфітюр з слив - пальчики оближеш
Конфітюр - це смачне ласощі французького походження, схоже на наше варення, але має желеподібну консистенцію. І сьогодні ми з вами поділимося
Варення зі сливи - рецепти
Слива - смачний і популярний фрукт, з якого варять компоти, киселі, варення, додають у випічку. І сьогодні мова піде про чудовому джемі з слив.
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Пиріг зі сливами
Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,
Сливовий пиріг
Якщо ви любите сливи і сливове варення, то можете приготувати з ними смачний сливовий пиріг. Він підійде і для простого чаювання, і для святкового