Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами

17-01-2015, 22:55
2 492
Пиріг зі сливами
З приходом осені на ринках і в магазинах з'являються свіжі сливи, ніжні, ароматні або тверді, соковиті, лілові і фіолетові, жовті і рожеві, круглі і довгасті. Як же встояти і не побалувати сім'ю різноманітними смаколиками, наприклад, можна спекти пиріг зі сливами.

Пиріг з пісочного тіста


Інгредієнти:

  • півтори склянки борошна

  • стакан цукру

  • 200 г вершкового масла

  • пакетик розпушувача

  • 2 яйця

  • цедра одного лимона (якщо не любите цедру, можна не додавати). Звичайно, знадобиться зливу - штук 15 кількість злив залежить від розміру форми.


  • Приготування:
    Вимийте сливи, обсушіть, а тим часом приготуйте тісто. Секрет перший: масло для пісочного тіста має постояти в теплі і бути м'яким. Секрет другий: борошно треба просіяти двічі, тоді тісто буде більш пухнастим. Секрет третій: пісочне тісто можна довго місити, чим менше часу замішується тісто, тим краще воно вдасться.
    Отже, змішайте масло, півсклянки цукру, борошно з розпушувачем і яйця. В кінці додайте цедру. Приберіть тісто в холодильник на півгодини. У формі розподіліть тісто по дну, сформуйте бортик висотою 2 див. Сливи розрізати на половинки і видалити кісточки. Викладіть сливи на тісто і присипте цукром. Випікайте пісочний пиріг зі сливами в попередньо розігрітій духовці при температурі 220-230 С? близько півгодини.
    Листковий пиріг
    Основа листкового пирога зі сливами - листкове тісто. Можна купити готове тісто можна приготувати самостійно. У листковий пиріг зі сливами йде зливу кілька менш соковитих сортів, ніж в інші пироги - інакше денце пирога буде схоже на в'язку кашу. Взагалі, щоб дно пирога не стало мокрим і неприємним, радять використовувати хлібні крихти або манну крупу. Отже, розкачати листкове тісто в коло діаметром трохи більше діаметру форми, в якому буде дбати пиріг. Розподіліть тісто по формі, щоб вийшли бортики, наколіть денце виделкою і присипте крихтами або манною крупою. Викладіть сливи денцем вниз і запікайте пиріг близько півгодини. Приготуйте заливку: змішайте пів-літра теплого молока, півсклянки цукру, 2 яйця, прогрійте, потім додайте желатин (25-30 г). Коли суміш охолоне, залийте нею листковий пиріг зі сливами і приберіть на годину в холодильник.
    Дріжджовий пиріг
    Дріжджовий пиріг зі сливами готується із здобного тіста. Для тіста візьміть склянку теплого молока, розчиніть у ньому 20 г дріжджів, додайте 2 ст. ложки цукру і залиште в теплому місці на 15 хвилин. Коли ця маса збільшиться в об'ємі, додайте туди ж 150 г м'якого масла, 3 яйця і близько півкілограма борошна. Замісіть м'яке тісто, дайте йому дійти. Розкачайте тісто і покладіть
    Пиріг зі сливами
    його у форму на тісто викладіть скибочки слив. Випікайте пиріг на середньому вогні близько 40-50 хвилин.

    Страсбурзький пиріг зі сливами


    Тісто для такого пирога замішується дуже швидко: просійте гіркою 200 г борошна, покладіть в неї 150 г дуже холодного масла і 3 ст. ложки цукру, збийте 1 яйце і все перемішайте. Розподіліть тісто по формі. Сливи промийте, обсушіть, надріжте з одного боку і вийміть кісточку. Всередину кожної сливи всипте трохи цукру і кориці, укладіть сливи на тісто. Для заливки змішати 250 г домашнього сиру, 200 г сметани, 2 яєчних жовтки, 2 ст. ложки крохмалю. Окремо збийте білки до піків і обережно введіть їх в суміш. Залийте отриманою масою сливи і випікайте пиріг близько години на середньо-слабкому вогні (180C?).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепти зі сливами
    Рецепти зі сливами
    Сливи - смачний і корисний плід. В сезон з них готують солоні і солодкі страви. Давайте сьогодні приготуємо шарлотку, торт, кекси і свинину зі
    Пиріг з замороженої малиною
    Пиріг з замороженої малиною
    Коли хочеться зробити смачний десерт до чаю, а свіжих фруктів у вас немає, варто згадати про рецепт пирога з замороженої малиною. Готувати його дуже
    Сливовий пиріг
    Сливовий пиріг
    Якщо ви любите сливи і сливове варення, то можете приготувати з ними смачний сливовий пиріг. Він підійде і для простого чаювання, і для святкового