Рецепти зі сливами
У сезон сливи можна їсти не тільки свіжими, але і використовувати як інгредієнт солодких і солоних страв. Сливовий пиріг , рівно, як і м'ясо з цими ароматними плодами, порадує та приємно здивує вас і ваших близьких.
Випічка зі сливами відноситься до тих класичними рецептами, які готують будучи напевно переконаними в їх смаку і якості. Ще один рецепт шарлотки, на цей раз зі сливами, ми опишемо далі.
Інгредієнти:
вершкове масло - 175 г;
коричневий цукор - 1/3 ст.;
сливи - 800 г;
білий цукор - 1 ст.;
мигдальна борошно - 1/2 ст.;
яйця курячі - 3 шт.;
самоподнимающаяся борошно - 1 1/2 ст.
Приготування
Температуру духовки доводимо до 180 градусів. Дно форми для випікання покриваємо листом пергаменту, змащуємо 50 грамами вершкового масла і посипаємо цукром (коричневим). Масло збиваємо до білого кольору з білим цукром, додаємо яйця, по одному, до повного вимішування. У готову суміш всипаємо пшеничне і мигдалеву борошно, а потім обережно перемішуємо до утворення однорідного тіста.
На дно форми, поверх шару цукру, викладаємо шматочки злив, заливаємо їх тестом і ставимо пиріг в духовку. Через годину блюдо буде готово.
Простий пиріг зі сливами, за описаним рецептом, варто подавати через 10 хвилин після вилучення з духовки, сервировав кулькою морозива.
Інгредієнти:
борошно пшечничная самоподнимающаяся - 130 г;
яйця - 2 шт.;
ром - 1/2 ст.;
сливи - 300 г;
крохмаль - 1 ст.;
цукор - 3/4 ст.;
горіхи - 1 /4 ст.;
мелений імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика - по 1/4 ч. ложки;
цукор - 3/4 ст.;
цукровий сироп - 1/4 ст.;
шоколадний крем.
Приготування
Борошно просіваємо з розпушувачем і прянощами, додаємо сіль. Збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо яйця і змішуємо все з сухими інгредієнтами. Додаємо в тісто подрібнені горіхи, а також нарізані скибочками і обвалені в крохмалі сливи. Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випікання і ставимо все в розігріту духовку (температура 180 градусів) на 50 хвилин. Гарячий бісквіт розрізаємо вздовж навпіл, обидва коржа просочуємо сумішшю з карамелі і рома, а потім промазуємо шоколадним кремом і з'єднуємо.
Інгредієнти:
сливи - 500 г;
білий цукор - 50 г;
вершкове масло - 175 г;
цукровий сироп - 140 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 200 мл;
коричневий цукор - 175 г;
самоподнимающаяся борошно - 300 г;
сода - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Духовку доводимо до температури 180 градусів. Змащуємо форму маслом і накриваємо пергаментом. Шар пергаменту також промасливаем, посипаємо цукром і викладаємо поверх скибочки слив.
Для тіста розтоплюємо масло і змішуємо його з коричневим цукром. Варимо сироп до однорідності і остуджуємо близько 10 хвилин, після чого змішуємо його з яйцями, молоком, борошном і содою. Виливаємо тісто поверх злив і випікаємо 50 хвилин, після чого остуджуємо ще хвилин 10.
Інгредієнти:
свиняча лопатка - 16 кг;
вино червоне сухе -125 мл;
тертий імбир - 1 ч. ложка;
гострий чилі -1 шт.;
зубчики часнику - 5 шт.;
соєвий соус - 5 ст. ложок;
олія соняшникова - 40 мл ;
зелена цибуля;
аніс - 2 зірочки;
кориця - 1 паличка;
цукор - 2 ст. ложки;
томатне пюре - 1 ст. ложка;
курячий бульйон - 500 мл;
сливи - 6 шт.
Приготування
Нарізаємо свинину великими кубиками, а потім маринуємо в суміші вина, соєвого соусу, тертого імбиру, половини гострого перцю і половину подрібненого часнику мінімум протягом години.
Виставляємо температуру духовки до 160 градусів. На розігрітому маслі в сотейнику обсмажуємо половину нарізаної цибулі, залишився перець і часник із зірочкою анісу і корицею. Засипаємо все цукром і викладаємо мариноване м'ясо. Через 3 хвилини заливаємо свинину маринадом, томатне пюре і додаємо бульйон, добре перемішуємо і тушкуємо 2 години. Через годину готування додаємо сливи.
З готового блюда виймаємо м'ясо і сливи, соус уварюємо близько 10 хвилин, і повертаємо в нього інгредієнти. М'ясо зі сливами по цьому рецепту виходить ароматним і смачним.
Рецепт шарлотки зі сливами
Випічка зі сливами відноситься до тих класичними рецептами, які готують будучи напевно переконаними в їх смаку і якості. Ще один рецепт шарлотки, на цей раз зі сливами, ми опишемо далі.
Інгредієнти:
Приготування
Температуру духовки доводимо до 180 градусів. Дно форми для випікання покриваємо листом пергаменту, змащуємо 50 грамами вершкового масла і посипаємо цукром (коричневим). Масло збиваємо до білого кольору з білим цукром, додаємо яйця, по одному, до повного вимішування. У готову суміш всипаємо пшеничне і мигдалеву борошно, а потім обережно перемішуємо до утворення однорідного тіста.
На дно форми, поверх шару цукру, викладаємо шматочки злив, заливаємо їх тестом і ставимо пиріг в духовку. Через годину блюдо буде готово.
Простий пиріг зі сливами, за описаним рецептом, варто подавати через 10 хвилин після вилучення з духовки, сервировав кулькою морозива.
Рецепт торта зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо з розпушувачем і прянощами, додаємо сіль. Збиваємо масло з цукром до білого кольору, додаємо яйця і змішуємо все з сухими інгредієнтами. Додаємо в тісто подрібнені горіхи, а також нарізані скибочками і обвалені в крохмалі сливи. Виливаємо тісто в змащену маслом форму для випікання і ставимо все в розігріту духовку (температура 180 градусів) на 50 хвилин. Гарячий бісквіт розрізаємо вздовж навпіл, обидва коржа просочуємо сумішшю з карамелі і рома, а потім промазуємо шоколадним кремом і з'єднуємо.
Рецепт кексу зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Духовку доводимо до температури 180 градусів. Змащуємо форму маслом і накриваємо пергаментом. Шар пергаменту також промасливаем, посипаємо цукром і викладаємо поверх скибочки слив.
Для тіста розтоплюємо масло і змішуємо його з коричневим цукром. Варимо сироп до однорідності і остуджуємо близько 10 хвилин, після чого змішуємо його з яйцями, молоком, борошном і содою. Виливаємо тісто поверх злив і випікаємо 50 хвилин, після чого остуджуємо ще хвилин 10.
Рецепт свинини зі сливами
Інгредієнти:
Приготування
Нарізаємо свинину великими кубиками, а потім маринуємо в суміші вина, соєвого соусу, тертого імбиру, половини гострого перцю і половину подрібненого часнику мінімум протягом години.
Виставляємо температуру духовки до 160 градусів. На розігрітому маслі в сотейнику обсмажуємо половину нарізаної цибулі, залишився перець і часник із зірочкою анісу і корицею. Засипаємо все цукром і викладаємо мариноване м'ясо. Через 3 хвилини заливаємо свинину маринадом, томатне пюре і додаємо бульйон, добре перемішуємо і тушкуємо 2 години. Через годину готування додаємо сливи.
З готового блюда виймаємо м'ясо і сливи, соус уварюємо близько 10 хвилин, і повертаємо в нього інгредієнти. М'ясо зі сливами по цьому рецепту виходить ароматним і смачним.
Рекомендуємо добрі рецепти
Мариновані сливи - рецепт
Мариновані сливи - відмінне доповнення до різноманітних гарнірів. Давайте розберемо з вами кілька цікавих рецептів створення цієї незвичайної закуски
Компот із слив і яблук
Компоти з ягід і фруктів, свіжих або заморожених - виходять смачними і насиченими. Способів їх варіння досить багато. Ми сьогодні з вами поговоримо
Десерт із слив
Слива - смачний фрукт, з якого готують повидло, варення, компоти, соки. А сьогодні ми поговоримо про чудові десерти з злив, які можна подати як до
Пиріг зі сливами
Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,
Сливовий пиріг
Якщо ви любите сливи і сливове варення, то можете приготувати з ними смачний сливовий пиріг. Він підійде і для простого чаювання, і для святкового
Крамбл зі сливами
Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.