Крамбл зі сливами
Крамбл - традиційний англійський десерт, який виручить вас в будь-якій ситуації, особливо, якщо на порозі несподівано з'явилися гості! Пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла зі сливами.
Інгредієнти:
Для начинки:
сливи - 3 шт.;
свіжа малина - 1 ст.;
коньяк - 25 мл;
цукор - 3 ст. ложки;
вода - 1 ст. ложка;
крохмаль - 1 ч. ложка.
Для крихти:
борошно - 115 г;
вівсяні пластівці - 90 г;
цукор - 100 г;
мелена кориця - 05 ч. ложки;
цукор - 100 г;
масло вершкове - 150 г;
волоські горіхи - 50 р.
Приготування
Отже, сливу промиваємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім додаємо до них коньяк і перемішуємо. Крохмаль розвести холодною водою, виливаємо суміш у миску зі сливами і добре розмішуємо. Тепер беремо жаростійку форму і викладаємо на дно фруктовий шар злив. Зверху розкладаємо рівномірно малину і посипаємо цукровим піском. Тепер переходимо до приготування крихти. Для цього відміряємо потрібну кількість борошна і просіваємо її. Горіхи чистимо і не дуже дрібно рубаємо ножем.
Далі з'єднуємо в мисці борошно, вівсяні пластівці, горіхи і мелену корицю. Додаємо холодне вершкове масло і перемішуємо все до утворення крихти. Після цього викладаємо її на начинку і злегка притискаємо ложкою. Відправляємо сливовий крамбл в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин. Подаємо блюдо теплим, зі збитими вершками або кулькою ванільного морозива.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове - 150 г;
цукровий пісок - 100 г;
борошно - 150 г;
мелений імбир - 1 ч. ложка;
чорний шоколад - 30 р.
Для начинки:
стиглі сливи - 500 г;
кориця.
Приготування
Борошно змішуємо з маслом в мисці і переминаем все руками до стану крихти. Потім всипаємо цукор, додаємо імбир і шматочки подрібненого шоколаду. Все добре перемішуємо. Сливи очищаємо від кісточок, крупно ріжемо і викладаємо на дно форми для випічки. Посипаємо зверху меленою корицею і викладаємо рівномірно шар крихти. Відправляємо крамбл в гарячу духовку приблизно на 40 хвилин.
Інгредієнти:
стиглі груші - 800 г;
груші - 4 шт.;
цукор - 2 ст. ложки;
вода - 025 ст.
Для крихти:
борошно - 05 склянки;
вівсяні пластівці - 100 г;
цукор - 025 ст.;
кокосова стружка - 025 ст.;
вершкове масло - 80 р.
Приготування
Сливи без кісточок і розрізані на шматочки груші кладемо в глибокий сотейник, засипаємо цукром, вливаємо воду і готуємо на слабенькому вогні протягом 10 хвилин, до м'якості. Потім перекладаємо фруктову суміш у форму для запікання і покриваємо шаром крихти. Для її приготування змішуємо вівсяні пластівці, цукровий пісок, кокосову стружку і розтоплене масло. Випікаємо крамбл 20 хвилин, до готовності.
Крамбл зі сливами і малиною
Інгредієнти:
Для начинки:
Для крихти:
Приготування
Отже, сливу промиваємо, обсушуємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Потім додаємо до них коньяк і перемішуємо. Крохмаль розвести холодною водою, виливаємо суміш у миску зі сливами і добре розмішуємо. Тепер беремо жаростійку форму і викладаємо на дно фруктовий шар злив. Зверху розкладаємо рівномірно малину і посипаємо цукровим піском. Тепер переходимо до приготування крихти. Для цього відміряємо потрібну кількість борошна і просіваємо її. Горіхи чистимо і не дуже дрібно рубаємо ножем.
Далі з'єднуємо в мисці борошно, вівсяні пластівці, горіхи і мелену корицю. Додаємо холодне вершкове масло і перемішуємо все до утворення крихти. Після цього викладаємо її на начинку і злегка притискаємо ложкою. Відправляємо сливовий крамбл в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо близько 45 хвилин. Подаємо блюдо теплим, зі збитими вершками або кулькою ванільного морозива.
Крамбл зі сливами і шоколадом
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Борошно змішуємо з маслом в мисці і переминаем все руками до стану крихти. Потім всипаємо цукор, додаємо імбир і шматочки подрібненого шоколаду. Все добре перемішуємо. Сливи очищаємо від кісточок, крупно ріжемо і викладаємо на дно форми для випічки. Посипаємо зверху меленою корицею і викладаємо рівномірно шар крихти. Відправляємо крамбл в гарячу духовку приблизно на 40 хвилин.
Крамбл зі сливами і грушами
Інгредієнти:
Для крихти:
Приготування
Сливи без кісточок і розрізані на шматочки груші кладемо в глибокий сотейник, засипаємо цукром, вливаємо воду і готуємо на слабенькому вогні протягом 10 хвилин, до м'якості. Потім перекладаємо фруктову суміш у форму для запікання і покриваємо шаром крихти. Для її приготування змішуємо вівсяні пластівці, цукровий пісок, кокосову стружку і розтоплене масло. Випікаємо крамбл 20 хвилин, до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печені яблука
Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
Рецепти зі сливами
Сливи - смачний і корисний плід. В сезон з них готують солоні і солодкі страви. Давайте сьогодні приготуємо шарлотку, торт, кекси і свинину зі
Пиріг зі сливами
Якщо ви хочете побалувати своїх домашніх чимось смачненьким, але не хочете купувати дорогі продукти, спечіть пиріг зі сливами. Це нескладно,
Яблучний крамбл - рецепт
Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
Крамбл - рецепт
Крамбл - чудовий десерт, який можна їсти знову і знову. Він прийшов до нас з Англії, де господині готують його щотижня. Хочете і ви спробувати таке
Вишневий крамбл
Крамбл - це смачний англійський десерт, що складається з фруктів, покритих пісочним тістом. І сьогодні ми вам підкажемо декілька варіантів створення