Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Крамбл - рецепт

4-01-2015, 16:49
1 056
Крамбл - рецепт
Крамбл - це популярний англійське ласощі, нічим не уступає йоркширському пудингу і десерту «Трайфл» .
Для нього не треба замішувати тісто, чекати, поки воно підніметься, готувати начинку. Досить просто викласти наспіх приготовані крихти і ягоди в форму, а далі все відбудеться само собою. Не вірите? Тоді пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла.

Крамбл з ягодами


Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • цукор - 150 г;

  • арахіс - 2 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • смородина - 1 ст.


  • Приготування
    Спочатку змішуємо цукор з борошном, додаємо розм'якшене вершкове масло і швидко перемішуємо виделкою, щоб вийшла крихта. Форму для випічки змащуємо маргарином, посипаємо цукром і викладаємо рівномірним шаром промиті ягоди. Далі посипаємо дрібно порубаним арахісом, покриваємо зверху приготовленої крихтою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу ягідний крамбл готовий.

    Вишневий крамбл - рецепт


    Інгредієнти:

  • вишня - 200 г;

  • борошно - 100 г;

  • цукор - 50 г;

  • вершкове масло - 50 г;

  • мигдаль - 50 р.


  • Приготування
    Очищений мигдаль заливаємо на 10 хвилин окропом. Потім обережно зливаємо воду, обсушуємо і рубаємо великими шматочками. Борошно змішуємо з цукром. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці і обережно вливаємо його в борошно з цукром. В результаті у вас повинна вийти однорідна крихта. Додаємо порізаний мигдаль, перемішуємо. Вишню, не розморожуючи, розкладаємо по формах або викладаємо в одну велику форму для випічки.
    Ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку, щоб ягоди трохи розморозилися. Потім посипаємо вишню цукром і викладаємо рівномірним шаром масляну крихту. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
    Подаємо крамбл з вишнею на стіл гарячим або теплим, посипавши зверху цукровою пудрою.

    Крамбл сливовий


    Інгредієнти:

  • груша - 4 шт.;

  • слива - 800 г;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • вода - 5 ст. ложок;
  • Крамбл - рецепт

  • борошно - 05 склянки;

  • вівсяні пластівці - 05 ст.;

  • вершкове масло - 100 г;

  • кокосова стружка - 05 ст.


  • Приготування
    Сливи очищаємо від кісточок. Груші розрізаємо на четвертинки, видаляючи насіння. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Сливи і груші викладаємо в глибокий сотейник, додаємо воду, цукор і накриваємо кришкою. Готуємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин до м'якості. Готову масу перекладаємо в форму для запікання. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.
    У мисці змішуємо борошно, цукор, вівсяні пластівці, олія і кокосову стружку. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і перетираємо в крихту. Отриманою масою посипаємо фрукти і відправляємо десерт в духовку на 15 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печені яблука
    Печені яблука
    Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
    Шарлотка з вишнею
    Шарлотка з вишнею
    Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
    Клафуті з вишнею
    Клафуті з вишнею
    Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
    Яблучний крамбл - рецепт
    Яблучний крамбл - рецепт
    Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
    Вишневий крамбл
    Вишневий крамбл
    Крамбл - це смачний англійський десерт, що складається з фруктів, покритих пісочним тістом. І сьогодні ми вам підкажемо декілька варіантів створення
    Крамбл зі сливами
    Крамбл зі сливами
    Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.