Крамбл - рецепт
Крамбл - це популярний англійське ласощі, нічим не уступає йоркширському пудингу і десерту «Трайфл» .
Для нього не треба замішувати тісто, чекати, поки воно підніметься, готувати начинку. Досить просто викласти наспіх приготовані крихти і ягоди в форму, а далі все відбудеться само собою. Не вірите? Тоді пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
вершкове масло - 200 г;
цукор - 150 г;
арахіс - 2 ст. ложки;
сіль - щіпка;
смородина - 1 ст.
Приготування
Спочатку змішуємо цукор з борошном, додаємо розм'якшене вершкове масло і швидко перемішуємо виделкою, щоб вийшла крихта. Форму для випічки змащуємо маргарином, посипаємо цукром і викладаємо рівномірним шаром промиті ягоди. Далі посипаємо дрібно порубаним арахісом, покриваємо зверху приготовленої крихтою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу ягідний крамбл готовий.
Інгредієнти:
вишня - 200 г;
борошно - 100 г;
цукор - 50 г;
вершкове масло - 50 г;
мигдаль - 50 р.
Приготування
Очищений мигдаль заливаємо на 10 хвилин окропом. Потім обережно зливаємо воду, обсушуємо і рубаємо великими шматочками. Борошно змішуємо з цукром. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці і обережно вливаємо його в борошно з цукром. В результаті у вас повинна вийти однорідна крихта. Додаємо порізаний мигдаль, перемішуємо. Вишню, не розморожуючи, розкладаємо по формах або викладаємо в одну велику форму для випічки.
Ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку, щоб ягоди трохи розморозилися. Потім посипаємо вишню цукром і викладаємо рівномірним шаром масляну крихту. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Подаємо крамбл з вишнею на стіл гарячим або теплим, посипавши зверху цукровою пудрою.
Інгредієнти:
груша - 4 шт.;
слива - 800 г;
цукор - 2 ст. ложки;
вода - 5 ст. ложок;
борошно - 05 склянки;
вівсяні пластівці - 05 ст.;
вершкове масло - 100 г;
кокосова стружка - 05 ст.
Приготування
Сливи очищаємо від кісточок. Груші розрізаємо на четвертинки, видаляючи насіння. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Сливи і груші викладаємо в глибокий сотейник, додаємо воду, цукор і накриваємо кришкою. Готуємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин до м'якості. Готову масу перекладаємо в форму для запікання. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.
У мисці змішуємо борошно, цукор, вівсяні пластівці, олія і кокосову стружку. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і перетираємо в крихту. Отриманою масою посипаємо фрукти і відправляємо десерт в духовку на 15 хвилин.
Для нього не треба замішувати тісто, чекати, поки воно підніметься, готувати начинку. Досить просто викласти наспіх приготовані крихти і ягоди в форму, а далі все відбудеться само собою. Не вірите? Тоді пропонуємо вам кілька рецептів приготування крамбла.
Крамбл з ягодами
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку змішуємо цукор з борошном, додаємо розм'якшене вершкове масло і швидко перемішуємо виделкою, щоб вийшла крихта. Форму для випічки змащуємо маргарином, посипаємо цукром і викладаємо рівномірним шаром промиті ягоди. Далі посипаємо дрібно порубаним арахісом, покриваємо зверху приготовленої крихтою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30 хвилин. По закінченню часу ягідний крамбл готовий.
Вишневий крамбл - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищений мигдаль заливаємо на 10 хвилин окропом. Потім обережно зливаємо воду, обсушуємо і рубаємо великими шматочками. Борошно змішуємо з цукром. Масло розтоплюємо в мікрохвильовці і обережно вливаємо його в борошно з цукром. В результаті у вас повинна вийти однорідна крихта. Додаємо порізаний мигдаль, перемішуємо. Вишню, не розморожуючи, розкладаємо по формах або викладаємо в одну велику форму для випічки.
Ставимо на 5-10 хвилин в розігріту духовку, щоб ягоди трохи розморозилися. Потім посипаємо вишню цукром і викладаємо рівномірним шаром масляну крихту. Випікаємо бісквіт в духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.
Подаємо крамбл з вишнею на стіл гарячим або теплим, посипавши зверху цукровою пудрою.
Крамбл сливовий
Інгредієнти:
Приготування
Сливи очищаємо від кісточок. Груші розрізаємо на четвертинки, видаляючи насіння. Духовку розігріваємо до 180 градусів. Сливи і груші викладаємо в глибокий сотейник, додаємо воду, цукор і накриваємо кришкою. Готуємо на середньому вогні приблизно 10 хвилин до м'якості. Готову масу перекладаємо в форму для запікання. Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані.
У мисці змішуємо борошно, цукор, вівсяні пластівці, олія і кокосову стружку. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти і перетираємо в крихту. Отриманою масою посипаємо фрукти і відправляємо десерт в духовку на 15 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Печені яблука
Печені яблука - це дивовижний корисний десерт, який сподобається і дітям, і дорослим. А приготувати таке ласощі не складе особливих труднощів, і в
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як
Яблучний крамбл - рецепт
Крамбл - це англійський десерт. Його різновидів безліч, а тому поговоримо про яблучної варіації ласощі. Отже, щоб приготувати ніжний крамбл, потрібно
Вишневий крамбл
Крамбл - це смачний англійський десерт, що складається з фруктів, покритих пісочним тістом. І сьогодні ми вам підкажемо декілька варіантів створення
Крамбл зі сливами
Крамбл - смачний англійський десерт, який готується з додаванням різноманітних ягід і фруктів. І сьогодні ми розповімо, як його зробити зі сливами.