Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Клафуті з вишнею

Клафуті з вишнею

5-01-2015, 10:15
2 702
Клафуті з вишнею
Клафуті - французький десерт, схожий на запіканку . На дно форми для випічки будь-які кладуть подрібнені ягоди або фрукти і зверху заливають блинним солодким тістом. Давайте розглянемо сьогодні рецепти клафуті з вишнею.
Клафуті - французький пиріг з вишнею
Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • вишня - 500 г;

  • солоне масло вершкове - 50 г;

  • молоко - 200 мл;

  • цукор - 50 г;

  • борошно - 100 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Зараз розповімо, як приготувати клафуті з вишнею. Духовку заздалегідь розігріваємо до 120 градусів. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом. Вишню промиваємо і ретельно висушуємо рушником. Потім видаляємо кісточки і розкладаємо вишню на дні форми. Борошно змішуємо з цукром, ваніліном і сіллю. Далі додаємо по одному яйця, поступово вливаємо тепле молоко, воду і додаємо масло. Вимішуємо тісто до однорідності і виливаємо на вишні. Тепер ставимо форму в духовку і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах і ще 30 хвилин при 180 градусах. Готового пирога даємо добре охолонути, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо на стіл теплим.
    Пиріг клафуті з вишнею
    Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • молоко - 200 мл;

  • вишня.


  • Приготування
    Вишню очищаємо від кісточок, засипаємо їдальні однією ложкою цукру і перемішуємо. Окремо збиваємо з цукром яйця, додаємо сіль і вливаємо молоко. Після цього акуратненько всипаємо борошно і перемішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане повністю однорідним. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо в неї вишню і заливаємо тістом. Випікаємо клафуті 40 хвилин при температурі 180 градусів.
    Клафуті з вишнею в мультиварці
    Інгредієнти:

  • вершки 33 % - 150 мл;

  • вишня без кісточок - 450 г;

  • борошно - 100 г;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • яйце - 4 шт.;

  • мигдальний лікер - 2 ст. ложки;

  • вершки 22 % - 450 мл;

  • вершкове масло - 05 ч. ложки;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    У блендері на низькій швидкості змішуємо борошно, яйця, цукор, лікер і вершки. Не вимикаючи мотора поступово вливаємо вершки. Вишню розморожуємо і обережно зливаємо сік. Чашу мультиварки змащуємо маслом, розкладаємо по дну форми ягоди, виливаємо яєчну суміш і готуємо пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». Потім посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо гарячим.
    Клафуті з вишнею та яблуками
    Інгредієнти:

  • борошно - 100 г;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • яблука - 3 шт.;

  • вишня - 400 г;

  • молоко - 300 мл;

  • яйце - 4 шт.;

  • цукор - 120 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром до пишної піни, вливаємо молоко і кладемо розтоплене вершкове масло. Збиваємо все міксером до однорідної пухкої маси. Тепер 2 яблука очищаємо, нарізаємо шматочками і поливаємо лимонним соком. Потім виймаємо з ягід кісточки, змащуємо форму маслом, викладаємо яблучка і вишню. Заливаємо зверху тістом і ставимо в духовку на 35-40 хвилин, розігріту до 200 градусів. Після цього дістаємо пиріг з форми, перевертаємо, прикрашаємо залишилися яблуком і заливаємо сиропом. Для його приготування воду змішуємо з 2 столовими ложками цукру і ставимо на повільний вогонь.
    Клафуті з вишнею від Селезньова
    Інгредієнти:

  • вишня без кісточок - 500 г;
  • Клафуті з вишнею

  • борошно - 60 г;

  • коров'яче молоко - 200 мл;

  • молочні вершки 33 % - 100 мл;

  • яйце - 3 шт.;

  • цукор - 200 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • крохмаль - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Вишню змішуємо з половиною порції цукру і крохмалем. Яйця розтираємо окремо з рештою цукровим піском і борошном. В яєчну суміш додаємо трохи підігріте молоко і вершки, перемішуємо. Потім кладемо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Рідку суміш переливаємо у вогнетривку форму, зверху викладаємо вишню і випікаємо при 180 градусах 50 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Пісочний пиріг з вишнею
    Пісочний пиріг з вишнею
    Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
    Шарлотка з вишнею
    Шарлотка з вишнею
    Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
    Клафуті - рецепт
    Клафуті - рецепт
    Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
    Клафуті з черешнею
    Клафуті з черешнею
    Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті з абрикосами
    Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з