Клафуті з вишнею
Клафуті - французький десерт, схожий на запіканку . На дно форми для випічки будь-які кладуть подрібнені ягоди або фрукти і зверху заливають блинним солодким тістом. Давайте розглянемо сьогодні рецепти клафуті з вишнею.
Клафуті - французький пиріг з вишнею
Інгредієнти:
яйце - 4 шт.;
вишня - 500 г;
солоне масло вершкове - 50 г;
молоко - 200 мл;
цукор - 50 г;
борошно - 100 г;
ванільний цукор - 1 пакетик;
цукрова пудра для прикраси;
вода - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка.
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати клафуті з вишнею. Духовку заздалегідь розігріваємо до 120 градусів. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом. Вишню промиваємо і ретельно висушуємо рушником. Потім видаляємо кісточки і розкладаємо вишню на дні форми. Борошно змішуємо з цукром, ваніліном і сіллю. Далі додаємо по одному яйця, поступово вливаємо тепле молоко, воду і додаємо масло. Вимішуємо тісто до однорідності і виливаємо на вишні. Тепер ставимо форму в духовку і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах і ще 30 хвилин при 180 градусах. Готового пирога даємо добре охолонути, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо на стіл теплим.
Пиріг клафуті з вишнею
Інгредієнти:
борошно - 100 г;
яйце - 3 шт.;
цукор - 1 ст. ложка;
молоко - 200 мл;
вишня.
Приготування
Вишню очищаємо від кісточок, засипаємо їдальні однією ложкою цукру і перемішуємо. Окремо збиваємо з цукром яйця, додаємо сіль і вливаємо молоко. Після цього акуратненько всипаємо борошно і перемішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане повністю однорідним. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо в неї вишню і заливаємо тістом. Випікаємо клафуті 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Клафуті з вишнею в мультиварці
Інгредієнти:
вершки 33 % - 150 мл;
вишня без кісточок - 450 г;
борошно - 100 г;
цукор - 3 ст. ложки;
яйце - 4 шт.;
мигдальний лікер - 2 ст. ложки;
вершки 22 % - 450 мл;
вершкове масло - 05 ч. ложки;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
У блендері на низькій швидкості змішуємо борошно, яйця, цукор, лікер і вершки. Не вимикаючи мотора поступово вливаємо вершки. Вишню розморожуємо і обережно зливаємо сік. Чашу мультиварки змащуємо маслом, розкладаємо по дну форми ягоди, виливаємо яєчну суміш і готуємо пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». Потім посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо гарячим.
Клафуті з вишнею та яблуками
Інгредієнти:
борошно - 100 г;
лимонний сік - 2 ст. ложки;
яблука - 3 шт.;
вишня - 400 г;
молоко - 300 мл;
яйце - 4 шт.;
цукор - 120 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до пишної піни, вливаємо молоко і кладемо розтоплене вершкове масло. Збиваємо все міксером до однорідної пухкої маси. Тепер 2 яблука очищаємо, нарізаємо шматочками і поливаємо лимонним соком. Потім виймаємо з ягід кісточки, змащуємо форму маслом, викладаємо яблучка і вишню. Заливаємо зверху тістом і ставимо в духовку на 35-40 хвилин, розігріту до 200 градусів. Після цього дістаємо пиріг з форми, перевертаємо, прикрашаємо залишилися яблуком і заливаємо сиропом. Для його приготування воду змішуємо з 2 столовими ложками цукру і ставимо на повільний вогонь.
Клафуті з вишнею від Селезньова
Інгредієнти:
вишня без кісточок - 500 г;
борошно - 60 г;
коров'яче молоко - 200 мл;
молочні вершки 33 % - 100 мл;
яйце - 3 шт.;
цукор - 200 г;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
крохмаль - 2 ст. ложки.
Приготування
Вишню змішуємо з половиною порції цукру і крохмалем. Яйця розтираємо окремо з рештою цукровим піском і борошном. В яєчну суміш додаємо трохи підігріте молоко і вершки, перемішуємо. Потім кладемо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Рідку суміш переливаємо у вогнетривку форму, зверху викладаємо вишню і випікаємо при 180 градусах 50 хвилин.
Клафуті - французький пиріг з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як приготувати клафуті з вишнею. Духовку заздалегідь розігріваємо до 120 градусів. Форму для випічки рясно змащуємо вершковим маслом. Вишню промиваємо і ретельно висушуємо рушником. Потім видаляємо кісточки і розкладаємо вишню на дні форми. Борошно змішуємо з цукром, ваніліном і сіллю. Далі додаємо по одному яйця, поступово вливаємо тепле молоко, воду і додаємо масло. Вимішуємо тісто до однорідності і виливаємо на вишні. Тепер ставимо форму в духовку і випікаємо 15 хвилин при 200 градусах і ще 30 хвилин при 180 градусах. Готового пирога даємо добре охолонути, посипаємо його цукровою пудрою і подаємо на стіл теплим.
Пиріг клафуті з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Вишню очищаємо від кісточок, засипаємо їдальні однією ложкою цукру і перемішуємо. Окремо збиваємо з цукром яйця, додаємо сіль і вливаємо молоко. Після цього акуратненько всипаємо борошно і перемішуємо тісто до тих пір, поки воно не стане повністю однорідним. Форму для випічки змащуємо маслом, викладаємо в неї вишню і заливаємо тістом. Випікаємо клафуті 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Клафуті з вишнею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У блендері на низькій швидкості змішуємо борошно, яйця, цукор, лікер і вершки. Не вимикаючи мотора поступово вливаємо вершки. Вишню розморожуємо і обережно зливаємо сік. Чашу мультиварки змащуємо маслом, розкладаємо по дну форми ягоди, виливаємо яєчну суміш і готуємо пиріг 50 хвилин в режимі «Випічка». Потім посипаємо готовий пиріг цукровою пудрою і подаємо гарячим.
Клафуті з вишнею та яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до пишної піни, вливаємо молоко і кладемо розтоплене вершкове масло. Збиваємо все міксером до однорідної пухкої маси. Тепер 2 яблука очищаємо, нарізаємо шматочками і поливаємо лимонним соком. Потім виймаємо з ягід кісточки, змащуємо форму маслом, викладаємо яблучка і вишню. Заливаємо зверху тістом і ставимо в духовку на 35-40 хвилин, розігріту до 200 градусів. Після цього дістаємо пиріг з форми, перевертаємо, прикрашаємо залишилися яблуком і заливаємо сиропом. Для його приготування воду змішуємо з 2 столовими ложками цукру і ставимо на повільний вогонь.
Клафуті з вишнею від Селезньова
Інгредієнти:
Приготування
Вишню змішуємо з половиною порції цукру і крохмалем. Яйця розтираємо окремо з рештою цукровим піском і борошном. В яєчну суміш додаємо трохи підігріте молоко і вершки, перемішуємо. Потім кладемо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Рідку суміш переливаємо у вогнетривку форму, зверху викладаємо вишню і випікаємо при 180 градусах 50 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Клафуті - рецепт
Ви знаєте, що являє собою клафуті? Ні? Тоді пропонуємо вам в цьому розібратися, звичайно ж з нашою допомогою. Сьогодні ми розповімо про це
Клафуті з черешнею
Клафуті - це страва французької кухні, яке готується з фруктів. Їх кладуть на дно форми і заливають рідким яєчним тестом, а потім запікають у
Клафуті з абрикосами
Клафуті - традиційний французький десерт, який готують з різних ягід і фруктів. Це щось середнє між запіканкою і пирогом. І сьогодні ми поділимося з