Бісквіт з вишнею
Що може бути краще, ніж вечірня чашка чаю з смачним домашнім пирогом. А якщо пиріг бісквітний, то задоволення вдвічі більше. Бісквітні тістечка і торти заслужено користуються популярністю. Вони прості в приготуванні і доступні за ціною. В якості начинки можна взяти практично будь-які фрукти або ягоди, але поєднання бісквітного тіста і вишні вважається одним з найбільш вдалих за смаком. Вишня, може бути, свіжої, замороженої або консервованої - як вам більше подобається.
Інгредієнти:
вишня без кісточок свіжа або заморожена - 500 г;
розм'якшене вершкове масло - 170 г;
яйця - 3 шт.;
цукрова пудра - 170 г;
борошно - 170 г;
ванільний цукор або ванілін.
Приготування
Висипаємо в миску половину цукрової пудри, вершкове масло, додаємо ваніль і жовтки, все добре розтираємо. До білків додаємо решту цукрову пудру, щіпку солі і збиваємо в міцну піну. З'єднуємо обидві суміші, просіваємо борошно і акуратно вимішуємо тісто. Тісто викладаємо у форму, зверху укладаємо вишню. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо півгодини. Готовий бісквіт посипаємо цукровою пудрою.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 250 г;
цукор - 120 г;
яйця - 2 шт.;
молоко - 8 ст. ложок;
розпушувач для тіста - 1 ч. ложка;
олія соняшникова - 8 ст. ложок;
вишня - 300 р.
Приготування
Збиваємо яйця з цукром, потроху підсипаємо борошно і збиваємо далі, додаємо олію, молоко, розпушувач. Замішуємо густе тісто. Чашу змащуємо маслом і викладаємо тісто. Вимиту вишню без кісточок викладаємо зверху тесту. Включаємо режим «Випічка», ставимо таймер на 60 хвилин.
Рецепт цього бісквіту з вишнею не сильно відрізняється від інших за складом інгредієнтів, але дуже ефектно виглядає при подачі.
Інгредієнти:
цукор - 200 г;
вершкове масло - 200 г;
яйця - 4 шт.;
розпушувач для тіста - 10 г;
борошно - 250 г;
какао-порошок - 2 ст. ложки;
вишня без кісточок - 1 стакан.
Приготування
Збиваємо масло з цукром міксером 30 секунд, додаємо яйця і збиваємо ще. Змішуємо розпушувач з борошном, додаємо борошно в тісто і добре перемішуємо. Ділимо тісто на дві половини, одну половину відкладаємо. Другу половину змішуємо з какао. Форму змащуємо олією, викладаємо біле тісто, розрівнюємо, зверху викладаємо тісто з какао і теж розрівнюємо. Зверху викладаємо вишні, трохи вдавлюючи їх у тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин. Готовий бісквіт посипаємо цукровою пудрою або тертим білим шоколадом.
Інгредієнти:
борошно - 2 склянки;
какао - 4 ст. ложки;
цукор - 1 склянка;
вершкове масло - 100 г;
яйця - 2 шт.;
кефір - 1/2 склянки;
сода - 1 ч. ложка;
вишні без кісточок - за смаком;
сіль - за смаком;
вершкове масло - для змазування;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Перетираємо какао з цукром і вершковим маслом до отримання однорідної маси. Вбиваємо яйця, продовжуючи змішувати тісто, потім додаємо соду в кефір і додаємо в тісто. Просіюємо в миску борошно і трохи солимо. Все ретельно перемішуємо. Вимиті і очищені від кісточок вишні викладаємо на тісто, все перемішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Нагріваємо духовку до 165 градусів і випікаємо приблизно 1 годину, охолодити, зверху присипаємо цукровою пудрою.
Любителі ягідних бісквітів можуть також спробувати бісквіт з полуницею, який можна приготувати легко і швидко, не витрачаючи багато сил і часу.
Рецепт бісквіта з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Висипаємо в миску половину цукрової пудри, вершкове масло, додаємо ваніль і жовтки, все добре розтираємо. До білків додаємо решту цукрову пудру, щіпку солі і збиваємо в міцну піну. З'єднуємо обидві суміші, просіваємо борошно і акуратно вимішуємо тісто. Тісто викладаємо у форму, зверху укладаємо вишню. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо півгодини. Готовий бісквіт посипаємо цукровою пудрою.
Бісквіт з вишнею в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з цукром, потроху підсипаємо борошно і збиваємо далі, додаємо олію, молоко, розпушувач. Замішуємо густе тісто. Чашу змащуємо маслом і викладаємо тісто. Вимиту вишню без кісточок викладаємо зверху тесту. Включаємо режим «Випічка», ставимо таймер на 60 хвилин.
Простий бісквіт з вишнею
Рецепт цього бісквіту з вишнею не сильно відрізняється від інших за складом інгредієнтів, але дуже ефектно виглядає при подачі.
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо масло з цукром міксером 30 секунд, додаємо яйця і збиваємо ще. Змішуємо розпушувач з борошном, додаємо борошно в тісто і добре перемішуємо. Ділимо тісто на дві половини, одну половину відкладаємо. Другу половину змішуємо з какао. Форму змащуємо олією, викладаємо біле тісто, розрівнюємо, зверху викладаємо тісто з какао і теж розрівнюємо. Зверху викладаємо вишні, трохи вдавлюючи їх у тісто. Розігріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо 50 хвилин. Готовий бісквіт посипаємо цукровою пудрою або тертим білим шоколадом.
Шоколадний бісквіт з вишнею
Інгредієнти:
Приготування
Перетираємо какао з цукром і вершковим маслом до отримання однорідної маси. Вбиваємо яйця, продовжуючи змішувати тісто, потім додаємо соду в кефір і додаємо в тісто. Просіюємо в миску борошно і трохи солимо. Все ретельно перемішуємо. Вимиті і очищені від кісточок вишні викладаємо на тісто, все перемішуємо і викладаємо у змащену маслом форму. Нагріваємо духовку до 165 градусів і випікаємо приблизно 1 годину, охолодити, зверху присипаємо цукровою пудрою.
Любителі ягідних бісквітів можуть також спробувати бісквіт з полуницею, який можна приготувати легко і швидко, не витрачаючи багато сил і часу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт в мультиварці
Мультиварка - це дивовижна диво-техніка є практично у кожної господині. Вона незамінна помічниця, коли не вистачає часу на створення улюблених страв.
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
Торт з вишнею
Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,
Пісочний пиріг з вишнею
Ще один різновид вишневого пирога - пісочний. Готується він дуже просто, швидко, і не вимагає великих кулінарних талантів. Для його випікання вам
Шарлотка з вишнею
Шарлотка - це класичний яблучний пиріг з ніжним тістом. Але все більше її готують не тільки з яблуками, але з іншими фруктами і ягодами. І сьогодні
Клафуті з вишнею
Клафуті - це дивовижний французький десерт, який чимось нагадує нашу запіканку. Різновидів цього ласощі досить багато. І сьогодні розповімо, як