Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт служить основою для багатьох десертів, тортів і тістечок. Повітряне, легке тісто з приємним шоколадним присмаком прекрасно поєднується з фруктовим і вершковим кремом. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти приготування шоколадного бісквіта і здивуємо всіх дивовижною випічкою.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
куряче яйце - 4 шт.;
цукровий пісок - 200 г;
шоколад гіркий - 70 г;
вершкове масло - 2 ст. ложки;
молоко - 60 мл;
крутий окріп - 60 мл;
ванілін - за смаком;
борошно - 200 г;
какао - порошок - 40 г;
розпушувач - 2 ч. ложки;
сіль, сода - щіпка.
Для начинки:
банан - 4 шт.;
шоколад молочний - 300 г;
вершки - 500 мл;
ром - 2 ст. ложки.
Приготування
Зараз ми розглянемо, як приготувати шоколадний бісквіт. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до повітряного стану. Доливаємо окріп, молоко, кладемо масло, розтоплене масло і розплавлений шоколад. Все перемішуємо, додаємо какао-порошок, просіяне борошно, розпушувач, дрібку соди і сіль. В окремому посуді збиваємо міксером білки з сіллю до появи повітряних піків та вводимо їх обережно в тісто. Обережно перемішуємо ложкою до отримання однорідної маси. Форму для випічки застеляємо папером, змащуємо вершковим маслом і присипаємо злегка борошном. Духовку розігріваємо до 180 градусів і виливаємо тісто у форму. Випікаємо пиріг близько 40 хвилин, потім охолоджуємо і розрізаємо вздовж на три рівних коржа. Тепер готуємо шоколадну начинку для бісквіта: банани подрібнюємо блендером в пюре, додаємо розтоплений шоколад і ром.
Вершки ретельно збиваємо і змішуємо їх з основною банановою масою. Промазуємо приготованим кремом між шарами і зовні по всій поверхні бісквіта. Ставимо готовий тортик на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до гарячого свіжозвареної чаю. Ось і все, шоколадний бісквіт на окропі готовий!
Інгредієнти:
вершки 20% - 100 мл;
борошно - 500 г;
кефір - 400 мл;
цукор - 15 ст.;
яйце - 4 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
какао - порошок - 1 ч. ложка.
Приготування
Давайте розглянемо ще один спосіб, як спекти шоколадний бісквіт. Яйця ретельно збиваємо з цукром до отримання білої густої піни. Борошно просіваємо разом з какао. У кефір додаємо щіпку соди і змішуємо з яєчною масою. Додаємо вершки і всипаємо борошно. Обережно все перемішуємо вінчиком. Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо 50 хвилин. Після закінчення часу, запашний і повітряний шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці готовий!
Бісквіт можна зробити не тільки звичайним, але і з різною начинкою. Ви можете використовувати практично будь-які фрукти і ягоди, але ось поєднання шоколадного бісквітного тіста і вишні вважається самим смачним і оригінальним. Вишня, може бути, замороженої, свіжої або консервованої - як вам більше всього подобається.
Інгредієнти:
борошно - 450 г;
цукор - 1 склянка;
куряче яйце - 2 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
вишня без кісточок - за смаком;
какао - 4 ст. ложки;
сіль - щіпка;
вершкове масло - 100 г;
кефір - 150 мл;
вершкове масло - 1 ст. ложка;
цукрова пудра для прикраси.
Приготування
Какао змішуємо з цукром і розм'якшеним вершковим маслом до отримання однорідної маси. Вбиваємо гарненько яйця, соду, вливаємо кефір. Просіваємо борошно і трохи солимо. Все перемішуємо. Вимиті і оброблені від кісточок вишні додаємо в тісто і викладаємо масу в змащену маслом форму. Випікаємо приблизно 1 годину в розігрітій духовці, охолодити і зверху посипаємо цукровою пудрою. Ось і все шоколадний бісквіт з вишнею готовий, можна подавати до чаю.
Шоколадно - банановий бісквіт
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для начинки:
Приготування
Зараз ми розглянемо, як приготувати шоколадний бісквіт. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до повітряного стану. Доливаємо окріп, молоко, кладемо масло, розтоплене масло і розплавлений шоколад. Все перемішуємо, додаємо какао-порошок, просіяне борошно, розпушувач, дрібку соди і сіль. В окремому посуді збиваємо міксером білки з сіллю до появи повітряних піків та вводимо їх обережно в тісто. Обережно перемішуємо ложкою до отримання однорідної маси. Форму для випічки застеляємо папером, змащуємо вершковим маслом і присипаємо злегка борошном. Духовку розігріваємо до 180 градусів і виливаємо тісто у форму. Випікаємо пиріг близько 40 хвилин, потім охолоджуємо і розрізаємо вздовж на три рівних коржа. Тепер готуємо шоколадну начинку для бісквіта: банани подрібнюємо блендером в пюре, додаємо розтоплений шоколад і ром.
Вершки ретельно збиваємо і змішуємо їх з основною банановою масою. Промазуємо приготованим кремом між шарами і зовні по всій поверхні бісквіта. Ставимо готовий тортик на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до гарячого свіжозвареної чаю. Ось і все, шоколадний бісквіт на окропі готовий!
Шоколадний бісквіт на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розглянемо ще один спосіб, як спекти шоколадний бісквіт. Яйця ретельно збиваємо з цукром до отримання білої густої піни. Борошно просіваємо разом з какао. У кефір додаємо щіпку соди і змішуємо з яєчною масою. Додаємо вершки і всипаємо борошно. Обережно все перемішуємо вінчиком. Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо 50 хвилин. Після закінчення часу, запашний і повітряний шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці готовий!
Шоколадний бісквіт з вишнею
Бісквіт можна зробити не тільки звичайним, але і з різною начинкою. Ви можете використовувати практично будь-які фрукти і ягоди, але ось поєднання шоколадного бісквітного тіста і вишні вважається самим смачним і оригінальним. Вишня, може бути, замороженої, свіжої або консервованої - як вам більше всього подобається.
Інгредієнти:
Приготування
Какао змішуємо з цукром і розм'якшеним вершковим маслом до отримання однорідної маси. Вбиваємо гарненько яйця, соду, вливаємо кефір. Просіваємо борошно і трохи солимо. Все перемішуємо. Вимиті і оброблені від кісточок вишні додаємо в тісто і викладаємо масу в змащену маслом форму. Випікаємо приблизно 1 годину в розігрітій духовці, охолодити і зверху посипаємо цукровою пудрою. Ось і все шоколадний бісквіт з вишнею готовий, можна подавати до чаю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт в мультиварці
Мультиварка - це дивовижна диво-техніка є практично у кожної господині. Вона незамінна помічниця, коли не вистачає часу на створення улюблених страв.
Бісквіт на кефірі - рецепт
Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
Бісквіт на сметані
Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
Шифоновий бісквіт - рецепт
Всім любителям солодкого ми пропонуємо зробити оригінальний десерт - шифоновий бісквіт. Він виходить розсипчастим і ніжним і має невагому структуру.
Шоколадний пиріг рецепт
Шоколадний пиріг - це смачне ласощі, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей і домочадців. Його можна подати до чашки гарячого шоколаду або