Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шоколадний бісквіт - рецепт

Шоколадний бісквіт - рецепт

18-01-2015, 11:11
2 340
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт служить основою для багатьох десертів, тортів і тістечок. Повітряне, легке тісто з приємним шоколадним присмаком прекрасно поєднується з фруктовим і вершковим кремом. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти приготування шоколадного бісквіта і здивуємо всіх дивовижною випічкою.

Шоколадно - банановий бісквіт


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • цукровий пісок - 200 г;

  • шоколад гіркий - 70 г;

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • молоко - 60 мл;

  • крутий окріп - 60 мл;

  • ванілін - за смаком;

  • борошно - 200 г;

  • какао - порошок - 40 г;

  • розпушувач - 2 ч. ложки;

  • сіль, сода - щіпка.


  • Для начинки:

  • банан - 4 шт.;

  • шоколад молочний - 300 г;

  • вершки - 500 мл;

  • ром - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Зараз ми розглянемо, як приготувати шоколадний бісквіт. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до повітряного стану. Доливаємо окріп, молоко, кладемо масло, розтоплене масло і розплавлений шоколад. Все перемішуємо, додаємо какао-порошок, просіяне борошно, розпушувач, дрібку соди і сіль. В окремому посуді збиваємо міксером білки з сіллю до появи повітряних піків та вводимо їх обережно в тісто. Обережно перемішуємо ложкою до отримання однорідної маси. Форму для випічки застеляємо папером, змащуємо вершковим маслом і присипаємо злегка борошном. Духовку розігріваємо до 180 градусів і виливаємо тісто у форму. Випікаємо пиріг близько 40 хвилин, потім охолоджуємо і розрізаємо вздовж на три рівних коржа. Тепер готуємо шоколадну начинку для бісквіта: банани подрібнюємо блендером в пюре, додаємо розтоплений шоколад і ром.
    Вершки ретельно збиваємо і змішуємо їх з основною банановою масою. Промазуємо приготованим кремом між шарами і зовні по всій поверхні бісквіта. Ставимо готовий тортик на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до гарячого свіжозвареної чаю. Ось і все, шоколадний бісквіт на окропі готовий!

    Шоколадний бісквіт на кефірі


    Інгредієнти:

  • вершки 20% - 100 мл;

  • борошно - 500 г;

  • кефір - 400 мл;

  • цукор - 15 ст.;

  • яйце - 4 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • какао - порошок - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Давайте розглянемо ще один спосіб, як спекти шоколадний бісквіт. Яйця ретельно збиваємо з цукром до отримання білої густої піни. Борошно просіваємо разом з какао. У кефір додаємо щіпку соди і змішуємо з яєчною масою. Додаємо вершки і всипаємо борошно. Обережно все перемішуємо вінчиком. Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо 50 хвилин. Після закінчення часу, запашний і повітряний шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці готовий!

    Шоколадний бісквіт з вишнею


    Бісквіт можна зробити не тільки звичайним, але і з різною начинкою. Ви можете використовувати практично будь-які фрукти і ягоди, але ось поєднання шоколадного бісквітного тіста і вишні вважається самим смачним і оригінальним. Вишня, може бути, замороженої, свіжої або консервованої - як вам більше всього подобається.
    Інгредієнти:

  • борошно - 450 г;

  • цукор - 1 склянка;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • вишня без кісточок - за смаком;

  • какао - 4 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • вершкове масло - 100 г;

  • Шоколадний бісквіт - рецепт

  • кефір - 150 мл;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Какао змішуємо з цукром і розм'якшеним вершковим маслом до отримання однорідної маси. Вбиваємо гарненько яйця, соду, вливаємо кефір. Просіваємо борошно і трохи солимо. Все перемішуємо. Вимиті і оброблені від кісточок вишні додаємо в тісто і викладаємо масу в змащену маслом форму. Випікаємо приблизно 1 годину в розігрітій духовці, охолодити і зверху посипаємо цукровою пудрою. Ось і все шоколадний бісквіт з вишнею готовий, можна подавати до чаю.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквіт в мультиварці
    Бісквіт в мультиварці
    Мультиварка - це дивовижна диво-техніка є практично у кожної господині. Вона незамінна помічниця, коли не вистачає часу на створення улюблених страв.
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Шифоновий бісквіт - рецепт
    Шифоновий бісквіт - рецепт
    Всім любителям солодкого ми пропонуємо зробити оригінальний десерт - шифоновий бісквіт. Він виходить розсипчастим і ніжним і має невагому структуру.
    Шоколадний пиріг рецепт
    Шоколадний пиріг рецепт
    Шоколадний пиріг - це смачне ласощі, яке неодмінно викличе захоплення ваших гостей і домочадців. Його можна подати до чашки гарячого шоколаду або