Шифоновий бісквіт - рецепт
Шифоновий бісквіт має дуже ніжну, розсипчасту, але в теж час вологу і практично невагому структуру. До складу такої випічки завжди входить рослинна олія і розпушувач, що робить тортик ще ніжнішою і ароматнішою. Пропонуємо вам оригінальні та смачні рецепти приготування шифонової бісквіта, які неодмінно сподобаються навіть самим прискіпливим ласунам!
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 2 ст.;
цукровий пісок - 15 ст.;
розпушувач - 3 ч. ложки;
сіль - 1 ч. ложка;
холодна вода - 150 мл;
ваніль - 1 ч. ложка;
куряче яйце - 7 шт;
рослинна олія - 05 склянки;
лимонна кислота - 05 ч. ложки.
Приготування
Для того щоб приготувати класичний шифоновий бісквіт змішуємо в глибокій ємності цукор, борошно, розпушувач і сіль. Потім в центрі робимо маленьке поглиблення і обережно вливаємо туди масло, воду, яєчні жовтки і ваніль за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідності за допомогою міксера. В окремому посуді збиваємо заздалегідь охолоджені білки з лимонною кислотою до освіти пишних, стійких піків і акуратно змішуємо масу з жовтковою сумішшю до однорідності. Далі перекладаємо готове тісто в заздалегідь приготовлену невелику роз'ємну форму, змащену маслом, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом години. Акуратно перекладаємо готовий ванільний шифоновий бісквіт на плоске блюдо і прикрашаємо або цукровою пудрою, або свіжими ягодами за бажанням.
Інгредієнти:
апельсин - 3 шт.;
пшеничне борошно - 2 ст.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
сіль - щіпка;
цукровий пісок - 15 ст.;
куряче яйце - 6 шт.;
рослинна олія - 05 склянки;
лимонна кислота - 05 ч. ложки.
Приготування
Беремо апельсини, очищаємо їх від шкірки, подрібнюємо її, а з м'якоті вичавлюємо сік. В окремому посуді змішуємо борошно, цукровий пісок, кладемо ванілін, розпушувач, апельсиновий сік і шкірку. В іншій чаші гарненько збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Тепер акуратно змішуємо між собою обидві і перекладаємо масу в заздалегідь підготовлену форму, застелену пекарським папером або змащену маслом. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів до повної готовності. Ви також можете потім готовий торт розрізати на дві частини і змастити збитими вершками, або промазати вареним згущеним молоком .
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 2 ст.;
розпушувач - 05 ч. ложки;
сіль - щіпка;
куряче яйце - 8 шт.;
сода - 1 ч. ложка;
какао - порошок - 2 ст. ложки;
кип'ячена холодна вода - 05 склянки;
цукровий пісок - 1 ст.;
розчинна кава - 2 ч. ложки;
рослинна олія - 05 ст.
Приготування
Холодну воду з'єднайте з какао - порошком і розчинною кавою. Доводимо масу до кипіння і залишаємо остигати. Цим часом поки з'єднуємо 4 яєчні жовтки з 200 г цукру і гарненько збиваємо до утворення пишної піни. Потім акуратно з'єднуємо суміш з остиглої масою какао і кави, додаємо олію. Всипаємо потихеньку просіяне борошно з содою, кладемо сіль і розпушувач. Тепер збиваємо окремо яєчні білки з цукром і вмішуємо пишну піну в приготовану масу. Викладаємо тісто у несмазанную чашу мультиварки і готуємо шифоновий бісквіт на режимі «Випічка» протягом 70 хвилин при закритій кришці. Потім обережно дістаємо чашу з пирогом, акуратно перевертаємо її догори дном і залишаємо в такому стані до повного охолодження бісквіта. Ну, ось і все, шоколадний шифоновий бісквіт готовий!
Рецепт ванільного шифонової бісквіта
Інгредієнти:
Приготування
Для того щоб приготувати класичний шифоновий бісквіт змішуємо в глибокій ємності цукор, борошно, розпушувач і сіль. Потім в центрі робимо маленьке поглиблення і обережно вливаємо туди масло, воду, яєчні жовтки і ваніль за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідності за допомогою міксера. В окремому посуді збиваємо заздалегідь охолоджені білки з лимонною кислотою до освіти пишних, стійких піків і акуратно змішуємо масу з жовтковою сумішшю до однорідності. Далі перекладаємо готове тісто в заздалегідь приготовлену невелику роз'ємну форму, змащену маслом, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом години. Акуратно перекладаємо готовий ванільний шифоновий бісквіт на плоске блюдо і прикрашаємо або цукровою пудрою, або свіжими ягодами за бажанням.
Рецепт апельсинового шифонової бісквіта
Інгредієнти:
Приготування
Беремо апельсини, очищаємо їх від шкірки, подрібнюємо її, а з м'якоті вичавлюємо сік. В окремому посуді змішуємо борошно, цукровий пісок, кладемо ванілін, розпушувач, апельсиновий сік і шкірку. В іншій чаші гарненько збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Тепер акуратно змішуємо між собою обидві і перекладаємо масу в заздалегідь підготовлену форму, застелену пекарським папером або змащену маслом. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів до повної готовності. Ви також можете потім готовий торт розрізати на дві частини і змастити збитими вершками, або промазати вареним згущеним молоком .
Рецепт шоколадного шифонової бісквіта
Інгредієнти:
Приготування
Холодну воду з'єднайте з какао - порошком і розчинною кавою. Доводимо масу до кипіння і залишаємо остигати. Цим часом поки з'єднуємо 4 яєчні жовтки з 200 г цукру і гарненько збиваємо до утворення пишної піни. Потім акуратно з'єднуємо суміш з остиглої масою какао і кави, додаємо олію. Всипаємо потихеньку просіяне борошно з содою, кладемо сіль і розпушувач. Тепер збиваємо окремо яєчні білки з цукром і вмішуємо пишну піну в приготовану масу. Викладаємо тісто у несмазанную чашу мультиварки і готуємо шифоновий бісквіт на режимі «Випічка» протягом 70 хвилин при закритій кришці. Потім обережно дістаємо чашу з пирогом, акуратно перевертаємо її догори дном і залишаємо в такому стані до повного охолодження бісквіта. Ну, ось і все, шоколадний шифоновий бісквіт готовий!
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт в мультиварці
Мультиварка - це дивовижна диво-техніка є практично у кожної господині. Вона незамінна помічниця, коли не вистачає часу на створення улюблених страв.
Бісквіт на кефірі - рецепт
Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
Класичний бісквіт
Класичний бісквіт для торта готується з допомогою трьох інгредієнтів: цукру, борошна та яєць. При всій простоті виходить чудово легкий десерт.
Бісквіт на сметані
Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.