Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шифоновий бісквіт - рецепт

Шифоновий бісквіт - рецепт

18-01-2015, 11:13
4 612
Шифоновий бісквіт - рецепт
Шифоновий бісквіт має дуже ніжну, розсипчасту, але в теж час вологу і практично невагому структуру. До складу такої випічки завжди входить рослинна олія і розпушувач, що робить тортик ще ніжнішою і ароматнішою. Пропонуємо вам оригінальні та смачні рецепти приготування шифонової бісквіта, які неодмінно сподобаються навіть самим прискіпливим ласунам!

Рецепт ванільного шифонової бісквіта


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • цукровий пісок - 15 ст.;

  • розпушувач - 3 ч. ложки;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • холодна вода - 150 мл;

  • ваніль - 1 ч. ложка;

  • куряче яйце - 7 шт;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • лимонна кислота - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати класичний шифоновий бісквіт змішуємо в глибокій ємності цукор, борошно, розпушувач і сіль. Потім в центрі робимо маленьке поглиблення і обережно вливаємо туди масло, воду, яєчні жовтки і ваніль за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідності за допомогою міксера. В окремому посуді збиваємо заздалегідь охолоджені білки з лимонною кислотою до освіти пишних, стійких піків і акуратно змішуємо масу з жовтковою сумішшю до однорідності. Далі перекладаємо готове тісто в заздалегідь приготовлену невелику роз'ємну форму, змащену маслом, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом години. Акуратно перекладаємо готовий ванільний шифоновий бісквіт на плоске блюдо і прикрашаємо або цукровою пудрою, або свіжими ягодами за бажанням.

    Рецепт апельсинового шифонової бісквіта


    Інгредієнти:

  • апельсин - 3 шт.;

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - щіпка;

  • цукровий пісок - 15 ст.;

  • куряче яйце - 6 шт.;

  • рослинна олія - 05 склянки;

  • лимонна кислота - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Беремо апельсини, очищаємо їх від шкірки, подрібнюємо її, а з м'якоті вичавлюємо сік. В окремому посуді змішуємо борошно, цукровий пісок, кладемо ванілін, розпушувач, апельсиновий сік і шкірку. В іншій чаші гарненько збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Тепер акуратно змішуємо між собою обидві і перекладаємо масу в заздалегідь підготовлену форму, застелену пекарським папером або змащену маслом. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів до повної готовності. Ви також можете потім готовий торт розрізати на дві частини і змастити збитими вершками, або промазати вареним згущеним молоком .

    Рецепт шоколадного шифонової бісквіта


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • куряче яйце - 8 шт.;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • какао - порошок - 2 ст. ложки;

  • кип'ячена холодна вода - 05 склянки;

  • цукровий пісок - 1 ст.;

  • розчинна кава - 2 ч. ложки;

  • рослинна олія - 05 ст.


  • Приготування
    Шифоновий бісквіт - рецепт

    Холодну воду з'єднайте з какао - порошком і розчинною кавою. Доводимо масу до кипіння і залишаємо остигати. Цим часом поки з'єднуємо 4 яєчні жовтки з 200 г цукру і гарненько збиваємо до утворення пишної піни. Потім акуратно з'єднуємо суміш з остиглої масою какао і кави, додаємо олію. Всипаємо потихеньку просіяне борошно з содою, кладемо сіль і розпушувач. Тепер збиваємо окремо яєчні білки з цукром і вмішуємо пишну піну в приготовану масу. Викладаємо тісто у несмазанную чашу мультиварки і готуємо шифоновий бісквіт на режимі «Випічка» протягом 70 хвилин при закритій кришці. Потім обережно дістаємо чашу з пирогом, акуратно перевертаємо її догори дном і залишаємо в такому стані до повного охолодження бісквіта. Ну, ось і все, шоколадний шифоновий бісквіт готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквіт в мультиварці
    Бісквіт в мультиварці
    Мультиварка - це дивовижна диво-техніка є практично у кожної господині. Вона незамінна помічниця, коли не вистачає часу на створення улюблених страв.
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт
    Класичний бісквіт для торта готується з допомогою трьох інгредієнтів: цукру, борошна та яєць. При всій простоті виходить чудово легкий десерт.
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт - рецепт
    Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.