Шифоновий бісквіт має дуже ніжну, розсипчасту, але в теж час вологу і практично невагому структуру. До складу такої випічки завжди входить рослинна олія і розпушувач, що робить тортик ще ніжнішою і ароматнішою. Пропонуємо вам оригінальні та смачні рецепти приготування шифонової бісквіта, які неодмінно сподобаються навіть самим прискіпливим ласунам!
Рецепт ванільного шифонової бісквіта
Інгредієнти: пшеничне борошно - 2 ст.; цукровий пісок - 15 ст.; розпушувач - 3 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка; холодна вода - 150 мл; ваніль - 1 ч. ложка; куряче яйце - 7 шт; рослинна олія - 05 склянки; лимонна кислота - 05 ч. ложки. Приготування Для того щоб приготувати класичний шифоновий бісквіт змішуємо в глибокій ємності цукор, борошно, розпушувач і сіль. Потім в центрі робимо маленьке поглиблення і обережно вливаємо туди масло, воду, яєчні жовтки і ваніль за смаком. Все ретельно перемішуємо до однорідності за допомогою міксера. В окремому посуді збиваємо заздалегідь охолоджені білки з лимонною кислотою до освіти пишних, стійких піків і акуратно змішуємо масу з жовтковою сумішшю до однорідності. Далі перекладаємо готове тісто в заздалегідь приготовлену невелику роз'ємну форму, змащену маслом, і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів протягом години. Акуратно перекладаємо готовий ванільний шифоновий бісквіт на плоске блюдо і прикрашаємо або цукровою пудрою, або свіжими ягодами за бажанням.
Рецепт апельсинового шифонової бісквіта
Інгредієнти: апельсин - 3 шт.; пшеничне борошно - 2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; цукровий пісок - 15 ст.; куряче яйце - 6 шт.; рослинна олія - 05 склянки; лимонна кислота - 05 ч. ложки. Приготування Беремо апельсини, очищаємо їх від шкірки, подрібнюємо її, а з м'якоті вичавлюємо сік. В окремому посуді змішуємо борошно, цукровий пісок, кладемо ванілін, розпушувач, апельсиновий сік і шкірку. В іншій чаші гарненько збиваємо білки з лимонною кислотою до піків. Тепер акуратно змішуємо між собою обидві і перекладаємо масу в заздалегідь підготовлену форму, застелену пекарським папером або змащену маслом. Випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів до повної готовності. Ви також можете потім готовий торт розрізати на дві частини і змастити збитими вершками, або промазати вареним згущеним молоком .
Рецепт шоколадного шифонової бісквіта
Інгредієнти: пшеничне борошно - 2 ст.; розпушувач - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; куряче яйце - 8 шт.; сода - 1 ч. ложка; какао - порошок - 2 ст. ложки; кип'ячена холодна вода - 05 склянки; цукровий пісок - 1 ст.; розчинна кава - 2 ч. ложки; рослинна олія - 05 ст. Приготування Холодну воду з'єднайте з какао - порошком і розчинною кавою. Доводимо масу до кипіння і залишаємо остигати. Цим часом поки з'єднуємо 4 яєчні жовтки з 200 г цукру і гарненько збиваємо до утворення пишної піни. Потім акуратно з'єднуємо суміш з остиглої масою какао і кави, додаємо олію. Всипаємо потихеньку просіяне борошно з содою, кладемо сіль і розпушувач. Тепер збиваємо окремо яєчні білки з цукром і вмішуємо пишну піну в приготовану масу. Викладаємо тісто у несмазанную чашу мультиварки і готуємо шифоновий бісквіт на режимі «Випічка» протягом 70 хвилин при закритій кришці. Потім обережно дістаємо чашу з пирогом, акуратно перевертаємо її догори дном і залишаємо в такому стані до повного охолодження бісквіта. Ну, ось і все, шоколадний шифоновий бісквіт готовий!