Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Класичний бісквіт

Класичний бісквіт

18-01-2015, 11:13
2 055
Класичний бісквіт
Рецепт класичного бісквіта для торта включає в себе всього 3 компонента: яйця, цукор і борошно. Більше нічого! І яка магія перетворює прості продукти в чудово легкий десерт? Сьогодні ми разом навчимося цього кулінарного помахом чарівної палички!

Рецепт класичного бісквіта


Інгредієнти:

  • яйця - 6 шт.;

  • цукор - 200 г;

  • борошно - 200 р.


  • Приготування
    Давайте розглянемо найпростіший спосіб, як приготувати класичний бісквіт. Починаємо з яєць, вони обов'язково повинні бути охолодженими. Відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо до тих пір, поки миску з ними можна буде перевернути догори дном, а вміст залишиться всередині! Продовжуючи збивати, поступово - приблизно в 10 прийомів, вводимо цукор. Окремо попрацюємо міксером і з жовтками, але всього пару хвилин, поки вони злегка не посвітлішають.
    У білки просіваємо борошно, викладаємо збиті жовтки і дуже акуратно, лопаткою, перемішуємо - знизу вгору, від краю до середини. Мінімум рухів. Тісто має вийти досить густим.
    Порада: якщо хочете з класичного бісквіта зробити шоколадний, частина борошна замініть просіяний какао-порошком.
    У роз'ємну форму на дно вирізаємо коло з пекарської папери, нічим не змазуючи. Викладаємо тісто, обережно розрівнюємо. Воно не повинно займати більше 2/3 форми. Правильний бісквіт виростає в об'ємі в півтора рази. Відправляємо на півгодини в розігріту до 180 градусів духовку, причому перші 20 хвилин відкривати і дивитися, як поживає наш бісквіт категорично не можна. Від такої надмірної уваги він може впасти. Бісквіт готовий, якщо він починає відставати від стінок і придбає коричневий відтінок. Виймати його з духової шафи потрібно відразу, щоб не висох. А ось витягувати з форми не варто, поки повністю не охолоне.
    Порада: бісквіт набагато легше розрізати на окремі коржі якщо попередньо дати йому «вилежатися» під рушником 8-12 годин.
    Класичний бісквіт для торта трохи сухуватий, і його краще додатково просочити будь-яким сиропом.
    За цим же рецептом можна приготувати класичний бісквіт і в мультиварці. Чашу попередньо змащуємо олією, викладаємо в неї тісто і включаємо режим «Випічка» на одну годину. Після даємо бісквіту повністю охолонути і витягаємо з мультиварки.

    Шифоновий бісквіт


    Інгредієнти:

  • яйця - 2 шт.;

  • білок яєчний - 2 шт.;

  • борошно - 2/3 ст.;

  • цукор - 100 г;

  • молоко - 1/3 ст.;

  • олія рослинна (рафінована) - 2 ст. ложки;

  • цедра лимона - 1 ст. ложка;

  • ванілін - 1 щіпка;

  • розпушувач - 15 ч. ложки;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо основні і додаткові білки ст. ложкою цукру до міцних піків. Гріємо до кімнатної температури молоко і змішуємо його з жовтками, маслом і цедрою. Збиваємо міксером, поки маса не посвітлішає. Сюди ж просіваємо борошно з сіллю, додаємо ванілін, цукор і так-так - розпушувач в бісквіт! Незважаючи на подвоєну кількість білків, масло не дасть тісту піднятися і без додаткового розпушувача не обійтися.
    Вручну, лопаткою, все перемішуємо до однорідності. Частинами вводимо білки.
    Класичний бісквіт
    Технологія та ж, що і для класичного бісквіта - дуже обережно, знизу вгору. Форму нічим додатково застеляти або змащувати не потрібно. Заповнюємо її тістом і відправляємо на півгодини в розігріту до 160 градусів духовку. Витягаємо з форми тільки, коли корж повністю охолоне.
    На відміну від класичного, шифоновий бісквіт більш щільний і ніжний, тому не потребує додаткової просочення. Навіть без крему він самодостатній. Класичний бісквіт служить лише основою для тортів і крем тут просто необхідний: масляний, сметанний, заварний, сирний - на скільки вистачить вашої фантазії!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Бісквіт на кефірі - рецепт
    Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт на сметані
    Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
    Сирний бісквіт
    Сирний бісквіт
    Сирний бісквіт - це досить оригінальний, але в той же час простий і смачний десерт. Зробити його легко, в нашій статті ми розповімо цікавий рецепт
    Бісквіт з вишнею
    Бісквіт з вишнею
    Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
    Шифоновий бісквіт - рецепт
    Шифоновий бісквіт - рецепт
    Всім любителям солодкого ми пропонуємо зробити оригінальний десерт - шифоновий бісквіт. Він виходить розсипчастим і ніжним і має невагому структуру.
    Бісквіт в аерогрилі
    Бісквіт в аерогрилі
    Найпростіший бісквіт, прикрашений сметанним кремом або звичайними ягодами, може стати відмінним пригощанням для нежданих гостей. Готувати його дуже