Бісквіт на кефірі - рецепт
Класичний бісквіт готується з борошна, яєць і цукру. А ми вам розповімо, як приготувати пишний бісквіт на кефірі. Він виходить більш соковитим і повітряним. Нижче наведено кілька варіантів приготування цього солодкого продукту. Вибирайте будь-який вподобаний поспішайте і експериментувати.
Бісквіт на кефірі в мультиварці
Інгредієнти:
борошно - 140 г;
цукор - 100 г;
кефір - 125 г;
рослинна олія - 60 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
яйця - 2 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, рослинне масло, перемішуємо. Після цього додаємо цукор, щіпку солі, розпушувач і просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто, збивати його не потрібно. Виливаємо отриману масу в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і час приготування 40 хвилин. Після того, як пролунав сигнал, перевіряємо готовність бісквіта зубочисткою - якщо вона суха, значить, готовий. Включаємо режим «Підігрів» і потримаємо бісквіт ще 5 хвилин під закритою кришкою. Після цього можна виймати. Даємо бісквіту охолонути, а далі можна використовувати його як основу для торта, порізати на кілька частин і промазати будь-яким кремом.
Бісквіт без яєць на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 2 склянки;
цукор - 1 склянка;
кефір 1%-ної жирності - 1 стакан;
рослинна олія - 6 ст. ложок;
кориця - 05 ч. ложка;
сода - 1 ч. ложка;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Приготування
Першим ділом включаємо духовку, вона повинна нагрітися до 200 градусів. Так як якщо поставити тісто в погано нагріту духовку, то воно не підніметься. Отже, кефір злегка підігріваємо, додаємо в нього соду і перемішуємо. Кефір стане пінитися. Після цього додаємо цукор і рослинне масло, перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто і виливаємо його у форму, змащену рослинним маслом. Випікаємо бісквіт в розігрітій духовці 25-30 хвилин.
Бісквіт на кефірі з варенням
Інгредієнти:
варення - 1 склянка;
кефір - 200 мл;
борошно - 15 склянки;
яйця - 2 шт.;
цукор - 100 г;
сода - 1 ч. ложка.
Приготування
Яйця розтираємо з цукром, додаємо варення, кефір і борошно. Потім висипаємо соду і відразу замішуємо тісто. Виливаємо його у форму, змащену маргарином або вершковим маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Шоколадний бісквіт на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 25 склянки;
цукор - 15 склянки;
яйця - 4 шт.;
кефір 25%-ної жирності - 400 г;
вершки 20%-ной жирності - 100 г;
сода - 1 ч. ложка;
какао - 25 р.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної піни. У кефір додаємо 1 чайну ложку соди. Борошно просіваємо разом з какао. В яєчну масу вливаємо кефір, вершки і всипаємо борошно з какао. Обережно перемішуємо тісто віночком. Виливаємо його у форму, змащену маслом. Якщо використовуємо силіконову форму, то змащувати її не потрібно. Випікаємо при температурі 140-160 градусів близько 1 години.
Рецепт простого бісквіта на кефірі
Інгредієнти:
борошно - 1 склянка;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 склянка;
кефір - 1 склянка;
розпушувач для тіста - 05 пакетика;
ванілін - 1 пакетик;
рослинна олія для змащування форми.
Приготування
Яйця збиваємо разом з цукром до утворення пишної піни. Додаємо туди кефір , ванільний цукор і просіяне з розпушувачем борошно. Отриману масу збиваємо міксером, щоб не було грудок. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Якщо форма для випічки у вас не антипригарна, то застеляємо її пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і виливаємо тісто у форму. Поміщаємо її в духовку, нагріту до 180 градусів на середній рівень. Випікаємо хвилин 45-50. Під час приготування дверцята духовки не відкривати, інакше випічка осяде.
Бісквіт на кефірі служить відмінною основою для торта. Він виходить досить вологим, тому крему можна вибирати не рідкі.
Бісквіт на кефірі в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, рослинне масло, перемішуємо. Після цього додаємо цукор, щіпку солі, розпушувач і просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто, збивати його не потрібно. Виливаємо отриману масу в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і час приготування 40 хвилин. Після того, як пролунав сигнал, перевіряємо готовність бісквіта зубочисткою - якщо вона суха, значить, готовий. Включаємо режим «Підігрів» і потримаємо бісквіт ще 5 хвилин під закритою кришкою. Після цього можна виймати. Даємо бісквіту охолонути, а далі можна використовувати його як основу для торта, порізати на кілька частин і промазати будь-яким кремом.
Бісквіт без яєць на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом включаємо духовку, вона повинна нагрітися до 200 градусів. Так як якщо поставити тісто в погано нагріту духовку, то воно не підніметься. Отже, кефір злегка підігріваємо, додаємо в нього соду і перемішуємо. Кефір стане пінитися. Після цього додаємо цукор і рослинне масло, перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто і виливаємо його у форму, змащену рослинним маслом. Випікаємо бісквіт в розігрітій духовці 25-30 хвилин.
Бісквіт на кефірі з варенням
Інгредієнти:
Приготування
Яйця розтираємо з цукром, додаємо варення, кефір і борошно. Потім висипаємо соду і відразу замішуємо тісто. Виливаємо його у форму, змащену маргарином або вершковим маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Шоколадний бісквіт на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної піни. У кефір додаємо 1 чайну ложку соди. Борошно просіваємо разом з какао. В яєчну масу вливаємо кефір, вершки і всипаємо борошно з какао. Обережно перемішуємо тісто віночком. Виливаємо його у форму, змащену маслом. Якщо використовуємо силіконову форму, то змащувати її не потрібно. Випікаємо при температурі 140-160 градусів близько 1 години.
Рецепт простого бісквіта на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо разом з цукром до утворення пишної піни. Додаємо туди кефір , ванільний цукор і просіяне з розпушувачем борошно. Отриману масу збиваємо міксером, щоб не було грудок. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Якщо форма для випічки у вас не антипригарна, то застеляємо її пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і виливаємо тісто у форму. Поміщаємо її в духовку, нагріту до 180 градусів на середній рівень. Випікаємо хвилин 45-50. Під час приготування дверцята духовки не відкривати, інакше випічка осяде.
Бісквіт на кефірі служить відмінною основою для торта. Він виходить досить вологим, тому крему можна вибирати не рідкі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Бісквіт на сметані
Бісквіт - основа багатьох вишуканих тортів і тістечок. Він буває класичний, шоколадний, сирний, на кефірі. Сьогодні ми розповімо, як правильно і
Бісквіт з вишнею
Бісквітні торти дуже популярні й улюблені багатьма з нас. Їх створюють на сметані, кефірі, з какао, з полуницею. Давайте з вами розглянемо, як
Шоколадний бісквіт - рецепт
Шоколадний бісквіт є прекрасною основою для тортів, тістечок. Легке і повітряне тісто відмінно поєднується з вершковим або фруктовим кремом.
Бісквіт в аерогрилі
Найпростіший бісквіт, прикрашений сметанним кремом або звичайними ягодами, може стати відмінним пригощанням для нежданих гостей. Готувати його дуже
Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
Пиріг з варенням на кефірі
Пиріг з варенням - це зазвичай десерт на швидку руку з того, що залишилося в холодильнику. Бісквіт на основі кефіру і начинка з домашнього варення,