Класичний бісквіт готується з борошна, яєць і цукру. А ми вам розповімо, як приготувати пишний бісквіт на кефірі. Він виходить більш соковитим і повітряним. Нижче наведено кілька варіантів приготування цього солодкого продукту. Вибирайте будь-який вподобаний поспішайте і експериментувати.
Бісквіт на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: борошно - 140 г; цукор - 100 г; кефір - 125 г; рослинна олія - 60 г; розпушувач - 1 ч. ложка; яйця - 2 шт.; сіль - щіпка. Приготування У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, рослинне масло, перемішуємо. Після цього додаємо цукор, щіпку солі, розпушувач і просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто, збивати його не потрібно. Виливаємо отриману масу в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і час приготування 40 хвилин. Після того, як пролунав сигнал, перевіряємо готовність бісквіта зубочисткою - якщо вона суха, значить, готовий. Включаємо режим «Підігрів» і потримаємо бісквіт ще 5 хвилин під закритою кришкою. Після цього можна виймати. Даємо бісквіту охолонути, а далі можна використовувати його як основу для торта, порізати на кілька частин і промазати будь-яким кремом.
Бісквіт без яєць на кефірі
Інгредієнти: борошно - 2 склянки; цукор - 1 склянка; кефір 1%-ної жирності - 1 стакан; рослинна олія - 6 ст. ложок; кориця - 05 ч. ложка; сода - 1 ч. ложка; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Першим ділом включаємо духовку, вона повинна нагрітися до 200 градусів. Так як якщо поставити тісто в погано нагріту духовку, то воно не підніметься. Отже, кефір злегка підігріваємо, додаємо в нього соду і перемішуємо. Кефір стане пінитися. Після цього додаємо цукор і рослинне масло, перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто і виливаємо його у форму, змащену рослинним маслом. Випікаємо бісквіт в розігрітій духовці 25-30 хвилин.
Бісквіт на кефірі з варенням
Інгредієнти: варення - 1 склянка; кефір - 200 мл; борошно - 15 склянки; яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; сода - 1 ч. ложка. Приготування Яйця розтираємо з цукром, додаємо варення, кефір і борошно. Потім висипаємо соду і відразу замішуємо тісто. Виливаємо його у форму, змащену маргарином або вершковим маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
Шоколадний бісквіт на кефірі
Інгредієнти: борошно - 25 склянки; цукор - 15 склянки; яйця - 4 шт.; кефір 25%-ної жирності - 400 г; вершки 20%-ной жирності - 100 г; сода - 1 ч. ложка; какао - 25 р. Приготування Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної піни. У кефір додаємо 1 чайну ложку соди. Борошно просіваємо разом з какао. В яєчну масу вливаємо кефір, вершки і всипаємо борошно з какао. Обережно перемішуємо тісто віночком. Виливаємо його у форму, змащену маслом. Якщо використовуємо силіконову форму, то змащувати її не потрібно. Випікаємо при температурі 140-160 градусів близько 1 години.
Рецепт простого бісквіта на кефірі
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; яйця - 3 шт.; цукор - 1 склянка; кефір - 1 склянка; розпушувач для тіста - 05 пакетика; ванілін - 1 пакетик; рослинна олія для змащування форми. Приготування Яйця збиваємо разом з цукром до утворення пишної піни. Додаємо туди кефір , ванільний цукор і просіяне з розпушувачем борошно. Отриману масу збиваємо міксером, щоб не було грудок. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Якщо форма для випічки у вас не антипригарна, то застеляємо її пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і виливаємо тісто у форму. Поміщаємо її в духовку, нагріту до 180 градусів на середній рівень. Випікаємо хвилин 45-50. Під час приготування дверцята духовки не відкривати, інакше випічка осяде.
Бісквіт на кефірі служить відмінною основою для торта. Він виходить досить вологим, тому крему можна вибирати не рідкі.