Вернуться назад Распечатать

Бісквіт на кефірі - рецепт

Бісквіт на кефірі - рецепт
Класичний бісквіт готується з борошна, яєць і цукру. А ми вам розповімо, як приготувати пишний бісквіт на кефірі. Він виходить більш соковитим і повітряним. Нижче наведено кілька варіантів приготування цього солодкого продукту. Вибирайте будь-який вподобаний поспішайте і експериментувати.
Бісквіт на кефірі в мультиварці
Інгредієнти:

  • борошно - 140 г;

  • цукор - 100 г;

  • кефір - 125 г;

  • рослинна олія - 60 г;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • яйця - 2 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    У глибоку миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, рослинне масло, перемішуємо. Після цього додаємо цукор, щіпку солі, розпушувач і просіяне борошно. Добре вимішуємо тісто, збивати його не потрібно. Виливаємо отриману масу в чашу мультиварки, вибираємо режим «Випічка» і час приготування 40 хвилин. Після того, як пролунав сигнал, перевіряємо готовність бісквіта зубочисткою - якщо вона суха, значить, готовий. Включаємо режим «Підігрів» і потримаємо бісквіт ще 5 хвилин під закритою кришкою. Після цього можна виймати. Даємо бісквіту охолонути, а далі можна використовувати його як основу для торта, порізати на кілька частин і промазати будь-яким кремом.
    Бісквіт без яєць на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно - 2 склянки;

  • цукор - 1 склянка;

  • кефір 1%-ної жирності - 1 стакан;

  • рослинна олія - 6 ст. ложок;

  • кориця - 05 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Приготування
    Першим ділом включаємо духовку, вона повинна нагрітися до 200 градусів. Так як якщо поставити тісто в погано нагріту духовку, то воно не підніметься. Отже, кефір злегка підігріваємо, додаємо в нього соду і перемішуємо. Кефір стане пінитися. Після цього додаємо цукор і рослинне масло, перемішуємо, поки цукор не розчиниться. Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто і виливаємо його у форму, змащену рослинним маслом. Випікаємо бісквіт в розігрітій духовці 25-30 хвилин.
    Бісквіт на кефірі з варенням
    Інгредієнти:

  • варення - 1 склянка;

  • кефір - 200 мл;

  • борошно - 15 склянки;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • сода - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Яйця розтираємо з цукром, додаємо варення, кефір і борошно. Потім висипаємо соду і відразу замішуємо тісто. Виливаємо його у форму, змащену маргарином або вершковим маслом, і при температурі 180 градусів і випікаємо 40 хвилин.
    Шоколадний бісквіт на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно - 25 склянки;

  • цукор - 15 склянки;

  • яйця - 4 шт.;

  • кефір 25%-ної жирності - 400 г;

  • вершки 20%-ной жирності - 100 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • какао - 25 р.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром до отримання пишної піни. У кефір додаємо 1 чайну ложку соди. Борошно просіваємо разом з какао. В яєчну масу вливаємо кефір, вершки і всипаємо борошно з какао. Обережно перемішуємо тісто віночком. Виливаємо його у форму, змащену маслом. Якщо використовуємо силіконову форму, то змащувати її не потрібно. Випікаємо при температурі 140-160 градусів близько 1 години.
    Рецепт простого бісквіта на кефірі
    Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 1 склянка;

  • кефір - 1 склянка;

  • розпушувач для тіста - 05 пакетика;

  • ванілін - 1 пакетик;

  • рослинна олія для змащування форми.


  • Приготування
    Бісквіт на кефірі - рецепт

    Яйця збиваємо разом з цукром до утворення пишної піни. Додаємо туди кефір , ванільний цукор і просіяне з розпушувачем борошно. Отриману масу збиваємо міксером, щоб не було грудок. Має вийти тісто консистенції густої сметани. Якщо форма для випічки у вас не антипригарна, то застеляємо її пергаментним папером, змащуємо рослинним маслом і виливаємо тісто у форму. Поміщаємо її в духовку, нагріту до 180 градусів на середній рівень. Випікаємо хвилин 45-50. Під час приготування дверцята духовки не відкривати, інакше випічка осяде.
    Бісквіт на кефірі служить відмінною основою для торта. Він виходить досить вологим, тому крему можна вибирати не рідкі.