Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка на кефірі - це невеликий пиріг, який досить просто приготувати. Зате він виходить дуже смачним і прекрасно підійде до чаю. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування цієї оригінальної випічки.
Інгредієнти:
яйце - 2 шт.;
кефір - 1 склянка;
цукор - 1 ст.;
варення - 05 ст.;
ізюм - за смаком;
горіхи волоські - 100 г;
борошно - 25 склянки;
цукрова пудра, насіння, горіхи для прикраси;
сода - щіпка.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати коврижку на кефірі. Кефір наливаємо в глибоку миску, кладемо щіпку соди і перемішуємо. Залишаємо все на 5 хвилин, щоб кефір трохи запенился. Цим часом окремо збиваємо яйця за допомогою міксера, всипаємо цукор і ще раз гарненько збиваємо до утворення піни. Викладаємо до яєць варення, горіхи і родзинки. Акуратно вливаємо в масу кефір і поступово підсипаємо просіяне борошно. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо тісто у форму. Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім виймаємо коврижку на кефірі, даємо трохи охолонути і прикрашаємо зверху цукровою пудрою, насінням або подрібненими горішками.
Інгредієнти:
сода - 1 ч. ложка;
борошно - 4 ст.;
кориця - 1 ч. ложка;
мелений коріандр - 05 ч. ложки;
мед - 3 ст. ложки;
сіль - щіпка;
цукор - 1 ст.;
кефір - 3 ст.;
родзинки.
Приготування
Беремо глибоку велику миску кладемо в неї борошно, корицю, сіль і коріандр. Вливаємо тонким струмком кефір і гарненько розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. В окремій чаші ретельно розтираємо яйця з цукром і медом. Додаємо суміш до основної маси і добре вимішуємо столовою ложкою, або просто збиваємо міксером. Тісто повинно вийти по консистенції схоже на не дуже густу сметану. В кінці додаємо промитий і обсушенний родзинки, присипаний борошном. Даємо тісту настоятися хвилин 20.
А ми цим часом включаємо духовку і виставляємо її на 200 градусів. Деко змащуємо олією і трохи посипаємо манкою, щоб коврижка не підгоріла і легко відставала від листа після випічки. Тепер обережно виливаємо тісто рівномірним шаром і випікаємо страву в духовці близько 20-30 хвилин. Готовність пирога визначаємо як зазвичай сухий сірником або зубочисткою. Даємо медової коврижке злегка охолонути, нарізаємо її на порційні шматочки і насолоджуємося дивовижним медовим смаком.
Рецепт пряників на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати коврижку на кефірі. Кефір наливаємо в глибоку миску, кладемо щіпку соди і перемішуємо. Залишаємо все на 5 хвилин, щоб кефір трохи запенился. Цим часом окремо збиваємо яйця за допомогою міксера, всипаємо цукор і ще раз гарненько збиваємо до утворення піни. Викладаємо до яєць варення, горіхи і родзинки. Акуратно вливаємо в масу кефір і поступово підсипаємо просіяне борошно. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо тісто у форму. Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім виймаємо коврижку на кефірі, даємо трохи охолонути і прикрашаємо зверху цукровою пудрою, насінням або подрібненими горішками.
Медова коврижка на кефірі
Інгредієнти:
Приготування
Беремо глибоку велику миску кладемо в неї борошно, корицю, сіль і коріандр. Вливаємо тонким струмком кефір і гарненько розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. В окремій чаші ретельно розтираємо яйця з цукром і медом. Додаємо суміш до основної маси і добре вимішуємо столовою ложкою, або просто збиваємо міксером. Тісто повинно вийти по консистенції схоже на не дуже густу сметану. В кінці додаємо промитий і обсушенний родзинки, присипаний борошном. Даємо тісту настоятися хвилин 20.
А ми цим часом включаємо духовку і виставляємо її на 200 градусів. Деко змащуємо олією і трохи посипаємо манкою, щоб коврижка не підгоріла і легко відставала від листа після випічки. Тепер обережно виливаємо тісто рівномірним шаром і випікаємо страву в духовці близько 20-30 хвилин. Готовність пирога визначаємо як зазвичай сухий сірником або зубочисткою. Даємо медової коврижке злегка охолонути, нарізаємо її на порційні шматочки і насолоджуємося дивовижним медовим смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коврижка в мультиварці
Коврижка - це популярне блюдо російської кухні, яке нагадує за смаком пряники, так як печеться на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами
Бісквіт на кефірі - рецепт
Класичний бісквіт зазвичай роблять з борошна, цукру і яєць. Але різновидів його створення існує безліч. Його роблять на сметані, з додаванням сиру,
Пісна коврижка - рецепт
Коврижка - це різновид випічки, що представляє собою невеликий коржик з пряникового тіста, з начинкою або без. Якщо ви хочете поласувати старорусским
Коврижка з сиром - рецепт
Коврижка - це смачна випічка, знайома нам з дитинства. Варіантів її створення з додаванням різних продуктів безліч, тут все залежить від ваших
Коврижка з родзинками
Коврижка - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Різновидів її досить багато. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною коврижке з
Коврижка з горіхами
Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде