Коврижка з горіхами
У пошуках традиційного блюда до чаю безсумнівно вибір падає в бік рецепту пряники. По-перше, це блюдо доступно як в простому, так і в пісному варіанті, а по-друге, воно дуже ситне і при цьому надзвичайно смачне і економне. Про рецептах пряників з горіхами ми поговоримо в цій статті.
Інгредієнти:
борошно - 2 ст.;
вершкове масло - 60 г;
розпушувач - 10 г;
мед - 1/2 ст.;
цукор - 1/3 ст.;
яйця - 2 шт.;
молоко - 50 мл;
волоські горіхи - 50 г;
кориця, мелений імбир - по щіпці;
цедра 1/2 лимона.
Приготування
На водяну баню ставимо каструльку з медом і вершковим маслом, розтоплюємо обидва інгредієнта, постійно помішуючи, після чого додаємо в суміш цукор, цедру і прянощі, прибираємо ємність з вогню. Постійно помішуючи вводимо в медово-олійну суміш яйця. Додаємо порубані горіхи. Борошно просіваємо з розпушувачем і порціями вводимо до рідких інгредієнтів. У готове тісто додаємо молоко, ще раз все перемішуємо і виливаємо в змащену маслом форму. Ставимо медову коврижку у розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
борошно 160 г;
яйця - 2 шт.;
цукор - 1/2 ст.;
пекарський порошок - 5 г;
сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, горіхи) - за смаком.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром в піну і додаємо до суміші просіяне борошно з пекарським порошком. Готове тісто перемішуємо з нарізаними горіхами і сухофруктами і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
молоко - 1 ст.;
борошно - 2 ст.;
рослинне масло - 1/2 ст.;
цукор - 160 г;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
родзинки - 1 жменя;
волоський горіх - 1 жменя;
какао порошок - 2 ст. ложки.
Приготування
Каструльку з молоком ставимо на вогонь і додаємо до неї цукор. Як тільки кристали цукру повністю розчиняться, додаємо до молока масло і перемішуємо. В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач.
Родзинки запарюємо гарячою водою, а горіхи грубо рубаємо з допомогою ножа. Кладемо підготовлені інгредієнти в молочну суміш.
Приступаємо до замішування тіста. Просіяне борошно порціями вводимо в молочну суміш, безперервно помішуючи її. Як тільки тісто досягне консистенції густої сметани, переливаємо його в змащений маслом деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 45-50 хвилин коврижку з родзинками і горіхами можна буде діставати з духовки і подавати до столу.
Медова коврижка з волоськими горіхами
Інгредієнти:
Приготування
На водяну баню ставимо каструльку з медом і вершковим маслом, розтоплюємо обидва інгредієнта, постійно помішуючи, після чого додаємо в суміш цукор, цедру і прянощі, прибираємо ємність з вогню. Постійно помішуючи вводимо в медово-олійну суміш яйця. Додаємо порубані горіхи. Борошно просіваємо з розпушувачем і порціями вводимо до рідких інгредієнтів. У готове тісто додаємо молоко, ще раз все перемішуємо і виливаємо в змащену маслом форму. Ставимо медову коврижку у розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.
Коврижка з горіхами і сухофруктами
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром в піну і додаємо до суміші просіяне борошно з пекарським порошком. Готове тісто перемішуємо з нарізаними горіхами і сухофруктами і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин.
Коврижка з горіхами і родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Каструльку з молоком ставимо на вогонь і додаємо до неї цукор. Як тільки кристали цукру повністю розчиняться, додаємо до молока масло і перемішуємо. В окремій ємності змішуємо сухі інгредієнти: просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач.
Родзинки запарюємо гарячою водою, а горіхи грубо рубаємо з допомогою ножа. Кладемо підготовлені інгредієнти в молочну суміш.
Приступаємо до замішування тіста. Просіяне борошно порціями вводимо в молочну суміш, безперервно помішуючи її. Як тільки тісто досягне консистенції густої сметани, переливаємо його в змащений маслом деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 45-50 хвилин коврижку з родзинками і горіхами можна буде діставати з духовки і подавати до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коврижка в мультиварці
Коврижка - це популярне блюдо російської кухні, яке нагадує за смаком пряники, так як печеться на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
Медова коврижка
Медова коврижка - низькокалорійне ласощі, яке відрізняється м'яким і ніжним смаком і надзвичайним ароматом. Спробуйте приготувати її вдома, і ви
Шоколадна коврижка - рецепт
Іноді хочеться поласувати чим-небудь особливо смачним. Пропонуємо вам приготувати шоколадну коврижку, рецепт цього ласощі зовсім нескладний. Така
Коврижка з сиром - рецепт
Коврижка - це смачна випічка, знайома нам з дитинства. Варіантів її створення з додаванням різних продуктів безліч, тут все залежить від ваших
Коврижка з родзинками
Коврижка - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Різновидів її досить багато. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною коврижке з