Коврижка з родзинками
Коврижка з родзинками - дуже швидке в приготуванні блюдо, не вимагає особливих витрат.
Інгредієнти:
компот - 1 ст.;
цукор - 100 г;
рослинна олія - 05 склянки;
родзинки - 05 склянки;
курага - 05 ст.;
мед - 1 ст. ложка;
сіль - щіпка;
крохмаль - 1 ч. ложка;
лимон - 1 скибочка;
оцтова есенція - 1 ч. ложка;
борошно - 2 ст.;
горіхи - за смаком.
Приготування
Родзинки промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо хвилин на 5-10 а потім зливаємо рідину. З курагою робимо теж саме і нарізаємо її соломкою. До цукру вливаємо теплу готовий компот, додаємо трохи меду і ретельно розмішуємо все віночком до повного розчинення. Далі викладаємо сухофрукти, кидаємо будь-які горіхи, вливаємо рослинне масло, кладемо крохмаль, сіль, соду і вичавлюємо сік з лимонного скибочки. Тепер все як слід, перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо досить густе тісто.
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом, і перед тим як вилити тісто, додаємо в нього оцтову есенцію і ретельно розмішуємо. Викладаємо тісто у форму, розрівнюємо і випікаємо хвилин 30-35 до появи рум'яної скоринки. Готову медову коврижку з родзинками і курагою акуратно перекладаємо з форми на обробну дошку, трохи охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.
Інгредієнти:
теплий свіжозаварений чай - 1 ст.;
пшеничне борошно - 7 ст. ложок;
цукор - 5 ст. ложок;
варення без кісточок - 3 ст. ложки;
ізюм;
волоські горіхи;
ванілін, мелена кориця - за смаком;
сода - 1 ч. ложка;
рослинне масло - 3 ст. ложки.
Приготування
Борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо цукор, кладемо будь-яке варення без кісточок, вливаємо соняшникова масло, додаємо спеції, гасимо соду і все ретельно перемішуємо. Потім виливаємо теплий чай, злегка збиваємо до однорідності. Тісто повинно вийти по густоті, як сметана. Після цього додаємо в нього промитий ізюм і кидаємо подрібнені горішки.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму або сковороду і випікаємо коврижку з варенням , горіхами і родзинками 25 - 30 хвилин на сильному вогні. Готовність випічки пробуємо дерев'яною паличкою: на ній не повинно залишатися тісто. Готову коврижку акуратно перекладаємо з форми на блюдо, але не відразу, а коли пиріг трохи охолоне, щоб він не поламався.
Рецепт медової пряники з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Родзинки промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо хвилин на 5-10 а потім зливаємо рідину. З курагою робимо теж саме і нарізаємо її соломкою. До цукру вливаємо теплу готовий компот, додаємо трохи меду і ретельно розмішуємо все віночком до повного розчинення. Далі викладаємо сухофрукти, кидаємо будь-які горіхи, вливаємо рослинне масло, кладемо крохмаль, сіль, соду і вичавлюємо сік з лимонного скибочки. Тепер все як слід, перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо досить густе тісто.
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом, і перед тим як вилити тісто, додаємо в нього оцтову есенцію і ретельно розмішуємо. Викладаємо тісто у форму, розрівнюємо і випікаємо хвилин 30-35 до появи рум'яної скоринки. Готову медову коврижку з родзинками і курагою акуратно перекладаємо з форми на обробну дошку, трохи охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.
Чайна коврижка з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо цукор, кладемо будь-яке варення без кісточок, вливаємо соняшникова масло, додаємо спеції, гасимо соду і все ретельно перемішуємо. Потім виливаємо теплий чай, злегка збиваємо до однорідності. Тісто повинно вийти по густоті, як сметана. Після цього додаємо в нього промитий ізюм і кидаємо подрібнені горішки.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму або сковороду і випікаємо коврижку з варенням , горіхами і родзинками 25 - 30 хвилин на сильному вогні. Готовність випічки пробуємо дерев'яною паличкою: на ній не повинно залишатися тісто. Готову коврижку акуратно перекладаємо з форми на блюдо, але не відразу, а коли пиріг трохи охолоне, щоб він не поламався.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коврижка в мультиварці
Коврижка - це популярне блюдо російської кухні, яке нагадує за смаком пряники, так як печеться на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами
Медова коврижка
Медова коврижка - низькокалорійне ласощі, яке відрізняється м'яким і ніжним смаком і надзвичайним ароматом. Спробуйте приготувати її вдома, і ви
Пісна коврижка - рецепт
Коврижка - це різновид випічки, що представляє собою невеликий коржик з пряникового тіста, з начинкою або без. Якщо ви хочете поласувати старорусским
Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
Коврижка з сиром - рецепт
Коврижка - це смачна випічка, знайома нам з дитинства. Варіантів її створення з додаванням різних продуктів безліч, тут все залежить від ваших
Коврижка з горіхами
Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде