Коврижка з родзинками - дуже швидке в приготуванні блюдо, не вимагає особливих витрат.
Рецепт медової пряники з родзинками
Інгредієнти: компот - 1 ст.; цукор - 100 г; рослинна олія - 05 склянки; родзинки - 05 склянки; курага - 05 ст.; мед - 1 ст. ложка; сіль - щіпка; крохмаль - 1 ч. ложка; лимон - 1 скибочка; оцтова есенція - 1 ч. ложка; борошно - 2 ст.; горіхи - за смаком. Приготування Родзинки промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо хвилин на 5-10 а потім зливаємо рідину. З курагою робимо теж саме і нарізаємо її соломкою. До цукру вливаємо теплу готовий компот, додаємо трохи меду і ретельно розмішуємо все віночком до повного розчинення. Далі викладаємо сухофрукти, кидаємо будь-які горіхи, вливаємо рослинне масло, кладемо крохмаль, сіль, соду і вичавлюємо сік з лимонного скибочки. Тепер все як слід, перемішуємо, всипаємо порціями борошно і замішуємо досить густе тісто.
Духовку заздалегідь запалюємо і розігріваємо до 200 градусів. Форму для випічки змащуємо маслом, і перед тим як вилити тісто, додаємо в нього оцтову есенцію і ретельно розмішуємо. Викладаємо тісто у форму, розрівнюємо і випікаємо хвилин 30-35 до появи рум'яної скоринки. Готову медову коврижку з родзинками і курагою акуратно перекладаємо з форми на обробну дошку, трохи охолоджуємо, розрізаємо на порційні шматочки і подаємо до чаю.
Чайна коврижка з родзинками
Інгредієнти: теплий свіжозаварений чай - 1 ст.; пшеничне борошно - 7 ст. ложок; цукор - 5 ст. ложок; варення без кісточок - 3 ст. ложки; ізюм; волоські горіхи; ванілін, мелена кориця - за смаком; сода - 1 ч. ложка; рослинне масло - 3 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо в глибоку миску, додаємо цукор, кладемо будь-яке варення без кісточок, вливаємо соняшникова масло, додаємо спеції, гасимо соду і все ретельно перемішуємо. Потім виливаємо теплий чай, злегка збиваємо до однорідності. Тісто повинно вийти по густоті, як сметана. Після цього додаємо в нього промитий ізюм і кидаємо подрібнені горішки.
Виливаємо тісто в змащену маслом форму або сковороду і випікаємо коврижку з варенням , горіхами і родзинками 25 - 30 хвилин на сильному вогні. Готовність випічки пробуємо дерев'яною паличкою: на ній не повинно залишатися тісто. Готову коврижку акуратно перекладаємо з форми на блюдо, але не відразу, а коли пиріг трохи охолоне, щоб він не поламався.