Коврижка з сиром - рецепт
Готувати солодощі в домашніх умовах не завжди просто, і коврижку важко віднести до розділу "на швидку руку", але, тим не менш, залишати без уваги це традиційне блюдо також не варто. Про рецептах пряники з сиром читайте нижче.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 320 г;
цукор - 1/2 ст.;
сода - 1/4 ч. ложки;
мед - 1 ст. ложка;
маргарин - 100 р.
Для начинки:
сир - 400 г;
цукор - за смаком;
яйця - 2 шт.
Приготування
М'який маргарин перетираємо з борошном. Соду змішуємо з підігрітим медом і вливаємо в тісто. У суміш додаємо цукор все вимішуємо. Готове тісто загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику на 20 хвилин. Ділимо відпочиле тісто на 2 половинки, кожну розкачуємо.
Викладаємо одну з половин на змащений маслом деко. Для начинки з'єднуємо сир з яйцями і збиваємо. Викладаємо начинку поверх базового шару і накриваємо другою половиною тіста. Змащуємо коврижку маслом, або яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Інгредієнти:
борошно 160 г;
молоко - 1/2 ст.;
сир - 450 г;
яйця - 3 шт.;
цукор - 1 ст.;
розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;
маргарин - 125 г;
рослинне масло.
Приготування
Яйця збиваємо з цукром. Розтоплюємо Маргарин і вводимо до яєць. Додаємо в суміш тепле молоко. Борошно просіваємо з розпушувачем. Змащуємо форму для випікання маслом і виливаємо в неї приготоване тісто. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Інгредієнти:
цукор - 1 ст.;
мед - 2 ст. ложки;
борошно - 2 ст.;
сир - 200 г;
яблука - 2-3 шт.;
розпушувач - 1 ч. ложка;
горіхи - 1 жменя;
рослинне масло - 100 мл;
кориця - щіпка.
Приготування
Цукор, корицю та мед розчиняємо у 200 мл теплої води. Борошно окремо просіваємо з розпушувачем. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Змішуємо сухі інгредієнти з водою, додаємо масло, горіхи і сир. Замішуємо тісто для пряників. З яблук видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими пластинами.
Виливаємо тісто для пряників у змащену маслом форму для випікання, поверх розкладаємо яблука. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Для того, щоб зробити коврижку ще більш ароматною, крім кориці в тісто можна додати мелену гвоздику, або навіть трохи імбиру, а крім горіхів присмачити тісто можна родзинками, курагою та іншими сухофруктами.
Королевська коврижка з сиром
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
М'який маргарин перетираємо з борошном. Соду змішуємо з підігрітим медом і вливаємо в тісто. У суміш додаємо цукор все вимішуємо. Готове тісто загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику на 20 хвилин. Ділимо відпочиле тісто на 2 половинки, кожну розкачуємо.
Викладаємо одну з половин на змащений маслом деко. Для начинки з'єднуємо сир з яйцями і збиваємо. Викладаємо начинку поверх базового шару і накриваємо другою половиною тіста. Змащуємо коврижку маслом, або яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 25-30 хвилин.
Сирна коврижка
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збиваємо з цукром. Розтоплюємо Маргарин і вводимо до яєць. Додаємо в суміш тепле молоко. Борошно просіваємо з розпушувачем. Змащуємо форму для випікання маслом і виливаємо в неї приготоване тісто. Ставимо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Сирно-яблучна коврижка
Інгредієнти:
Приготування
Цукор, корицю та мед розчиняємо у 200 мл теплої води. Борошно окремо просіваємо з розпушувачем. Горіхи подрібнюємо за допомогою ножа. Змішуємо сухі інгредієнти з водою, додаємо масло, горіхи і сир. Замішуємо тісто для пряників. З яблук видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими пластинами.
Виливаємо тісто для пряників у змащену маслом форму для випікання, поверх розкладаємо яблука. Ставимо форму в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.
Для того, щоб зробити коврижку ще більш ароматною, крім кориці в тісто можна додати мелену гвоздику, або навіть трохи імбиру, а крім горіхів присмачити тісто можна родзинками, курагою та іншими сухофруктами.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коврижка в мультиварці
Коврижка - це популярне блюдо російської кухні, яке нагадує за смаком пряники, так як печеться на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами
Пісна коврижка - рецепт
Коврижка - це різновид випічки, що представляє собою невеликий коржик з пряникового тіста, з начинкою або без. Якщо ви хочете поласувати старорусским
Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
Лимонна коврижка
До чаю завжди хочеться чогось смачненького. Зараз ми вам розповімо, як приготувати лимонну коврижку. З мінімального набору продуктів, які завжди є
Коврижка з родзинками
Коврижка - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Різновидів її досить багато. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною коврижке з
Коврижка з горіхами
Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде