Лимонна коврижка
До чаю завжди хочеться чогось смачненького. Зараз ми вам розповімо, як приготувати лимонну коврижку. З мінімального набору продуктів, які завжди є під рукою, виходить смачне доповнення до чаю. Та й готувати її швидко і просто. Один з рецептів, наведених нижче, підходить навіть для пісного столу.
Інгредієнти:
борошно - 1 склянка;
сметана - 2 ст. ложки;
вершкове масло - 50 г;
яйця - 1 шт.;
цукор - 3 ст. ложки;
сік половини лимона;
сода - 05 ч. ложки.
Приготування
Розтираємо яйце з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, лимонний сік і борошно, змішану з содою. Виливаємо тісто у форму, придатну для мікрохвильовки, змащену вершковим маслом. При потужності 600 Вт готуємо 10 хвилин. Після цього даємо коврижке охолонути прямо у формі і тільки потім її виймаємо. Якщо виріб добре відстає від стіночок форми, значить, воно готове.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
рослинне масло - 120 мл;
цукор - 200 г;
куркума - 1 ч. ложка;
чай - 200 мл;
фініки - 50 г;
волоські горіхи - 50 г;
лимон - 1 шт.;
розпушувач для тіста - 10 г;
мигдальні пелюстки - 1 ст. ложка.
Приготування
У глибоку миску просіваємо борошно разом з розпушувачем, туди ж додаємо куркуму, цукор і перемішуємо. Знімаємо цедру з лимона. У суху суміш додаємо чай (остиглий), сік половини лимона і рослинне масло. Все це добре перемішуємо. З фініків виймаємо кісточки, а м'якоть подрібнюємо. Половину горіхів дрібно рубаємо, а половину - крупно. Додаємо фініки і горіхи в тісто і перемішуємо. Виливаємо його у форму і посипаємо пелюстками мигдалю. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Інгредієнти:
борошно - 250 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 50 г;
цукор - 100 г;
цукрова пудра - 3 ст. ложки;
лимон - 1 шт.;
молоко - 100 мл;
розпушувач - 1 ч. ложка.
Приготування
Збиваємо яйця з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру, продовжуємо збивати. Потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, не припиняючи збивати. Потім потроху вливаємо молоко. Тісто весь час при цьому перемішуємо.
Знімаємо цедру з лимона, подрібнюємо її і додаємо в тісто, туди ж вливаємо і лимонний сік. І знову все гарненько перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, злегка притрушиваем борошном і виливаємо тісто. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Сподобалися наші поради, тоді радимо зробити пісну і медову пряники для вечірнього чаювання в колі друзів.
Лимонна коврижка в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Розтираємо яйце з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, лимонний сік і борошно, змішану з содою. Виливаємо тісто у форму, придатну для мікрохвильовки, змащену вершковим маслом. При потужності 600 Вт готуємо 10 хвилин. Після цього даємо коврижке охолонути прямо у формі і тільки потім її виймаємо. Якщо виріб добре відстає від стіночок форми, значить, воно готове.
Рецепт лимонної пряники
Інгредієнти:
Приготування
У глибоку миску просіваємо борошно разом з розпушувачем, туди ж додаємо куркуму, цукор і перемішуємо. Знімаємо цедру з лимона. У суху суміш додаємо чай (остиглий), сік половини лимона і рослинне масло. Все це добре перемішуємо. З фініків виймаємо кісточки, а м'якоть подрібнюємо. Половину горіхів дрібно рубаємо, а половину - крупно. Додаємо фініки і горіхи в тісто і перемішуємо. Виливаємо його у форму і посипаємо пелюстками мигдалю. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Коврижка з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Збиваємо яйця з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру, продовжуємо збивати. Потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, не припиняючи збивати. Потім потроху вливаємо молоко. Тісто весь час при цьому перемішуємо.
Знімаємо цедру з лимона, подрібнюємо її і додаємо в тісто, туди ж вливаємо і лимонний сік. І знову все гарненько перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, злегка притрушиваем борошном і виливаємо тісто. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Сподобалися наші поради, тоді радимо зробити пісну і медову пряники для вечірнього чаювання в колі друзів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коврижка в мультиварці
Коврижка - це популярне блюдо російської кухні, яке нагадує за смаком пряники, так як печеться на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами
Пісна коврижка - рецепт
Коврижка - це різновид випічки, що представляє собою невеликий коржик з пряникового тіста, з начинкою або без. Якщо ви хочете поласувати старорусским
Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
Коврижка з сиром - рецепт
Коврижка - це смачна випічка, знайома нам з дитинства. Варіантів її створення з додаванням різних продуктів безліч, тут все залежить від ваших
Коврижка з родзинками
Коврижка - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Різновидів її досить багато. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною коврижке з
Коврижка з горіхами
Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде