Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Лимонна коврижка

Лимонна коврижка

17-01-2015, 21:47
672
Лимонна коврижка
До чаю завжди хочеться чогось смачненького. Зараз ми вам розповімо, як приготувати лимонну коврижку. З мінімального набору продуктів, які завжди є під рукою, виходить смачне доповнення до чаю. Та й готувати її швидко і просто. Один з рецептів, наведених нижче, підходить навіть для пісного столу.

Лимонна коврижка в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • борошно - 1 склянка;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйця - 1 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • сік половини лимона;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Розтираємо яйце з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, лимонний сік і борошно, змішану з содою. Виливаємо тісто у форму, придатну для мікрохвильовки, змащену вершковим маслом. При потужності 600 Вт готуємо 10 хвилин. Після цього даємо коврижке охолонути прямо у формі і тільки потім її виймаємо. Якщо виріб добре відстає від стіночок форми, значить, воно готове.

    Рецепт лимонної пряники


    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • рослинне масло - 120 мл;

  • цукор - 200 г;

  • куркума - 1 ч. ложка;

  • чай - 200 мл;

  • фініки - 50 г;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • розпушувач для тіста - 10 г;

  • мигдальні пелюстки - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    У глибоку миску просіваємо борошно разом з розпушувачем, туди ж додаємо куркуму, цукор і перемішуємо. Знімаємо цедру з лимона. У суху суміш додаємо чай (остиглий), сік половини лимона і рослинне масло. Все це добре перемішуємо. З фініків виймаємо кісточки, а м'якоть подрібнюємо. Половину горіхів дрібно рубаємо, а половину - крупно. Додаємо фініки і горіхи в тісто і перемішуємо. Виливаємо його у форму і посипаємо пелюстками мигдалю. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.

    Коврижка з лимоном


    Інгредієнти:

  • борошно - 250 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • цукор - 100 г;

  • цукрова пудра - 3 ст. ложки;

  • лимон - 1 шт.;

  • молоко - 100 мл;

  • розпушувач - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Лимонна коврижка
    Збиваємо яйця з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру, продовжуємо збивати. Потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, не припиняючи збивати. Потім потроху вливаємо молоко. Тісто весь час при цьому перемішуємо.
    Знімаємо цедру з лимона, подрібнюємо її і додаємо в тісто, туди ж вливаємо і лимонний сік. І знову все гарненько перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, злегка притрушиваем борошном і виливаємо тісто. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
    Сподобалися наші поради, тоді радимо зробити пісну і медову пряники для вечірнього чаювання в колі друзів.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коврижка в мультиварці
    Коврижка в мультиварці
    Коврижка - це популярне блюдо російської кухні, яке нагадує за смаком пряники, так як печеться на основі пряникового тіста. Часто між двома шарами
    Пісна коврижка - рецепт
    Пісна коврижка - рецепт
    Коврижка - це різновид випічки, що представляє собою невеликий коржик з пряникового тіста, з начинкою або без. Якщо ви хочете поласувати старорусским
    Коврижка з варенням на кефірі
    Коврижка з варенням на кефірі
    Коврижка з варенням - це дивовижно смачний невеликий пиріг, і приготувати його досить просто. Давайте розглянемо кілька рецептів її створення на
    Коврижка з сиром - рецепт
    Коврижка з сиром - рецепт
    Коврижка - це смачна випічка, знайома нам з дитинства. Варіантів її створення з додаванням різних продуктів безліч, тут все залежить від ваших
    Коврижка з родзинками
    Коврижка з родзинками
    Коврижка - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі, і діти. Різновидів її досить багато. І сьогодні ми поговоримо про дивовижною коврижке з
    Коврижка з горіхами
    Коврижка з горіхами
    Коврижка - це простий і смачний пиріг, який знайомий нам з дитинства. Її готують з додаванням різних ягід, варення, сухофруктів. І сьогодні мова піде