До чаю завжди хочеться чогось смачненького. Зараз ми вам розповімо, як приготувати лимонну коврижку. З мінімального набору продуктів, які завжди є під рукою, виходить смачне доповнення до чаю. Та й готувати її швидко і просто. Один з рецептів, наведених нижче, підходить навіть для пісного столу.
Лимонна коврижка в мікрохвильовці
Інгредієнти: борошно - 1 склянка; сметана - 2 ст. ложки; вершкове масло - 50 г; яйця - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложки; сік половини лимона; сода - 05 ч. ложки. Приготування Розтираємо яйце з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, сметану, лимонний сік і борошно, змішану з содою. Виливаємо тісто у форму, придатну для мікрохвильовки, змащену вершковим маслом. При потужності 600 Вт готуємо 10 хвилин. Після цього даємо коврижке охолонути прямо у формі і тільки потім її виймаємо. Якщо виріб добре відстає від стіночок форми, значить, воно готове.
Рецепт лимонної пряники
Інгредієнти: борошно - 300 г; рослинне масло - 120 мл; цукор - 200 г; куркума - 1 ч. ложка; чай - 200 мл; фініки - 50 г; волоські горіхи - 50 г; лимон - 1 шт.; розпушувач для тіста - 10 г; мигдальні пелюстки - 1 ст. ложка. Приготування У глибоку миску просіваємо борошно разом з розпушувачем, туди ж додаємо куркуму, цукор і перемішуємо. Знімаємо цедру з лимона. У суху суміш додаємо чай (остиглий), сік половини лимона і рослинне масло. Все це добре перемішуємо. З фініків виймаємо кісточки, а м'якоть подрібнюємо. Половину горіхів дрібно рубаємо, а половину - крупно. Додаємо фініки і горіхи в тісто і перемішуємо. Виливаємо його у форму і посипаємо пелюстками мигдалю. Випікаємо в духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
Коврижка з лимоном
Інгредієнти: борошно - 250 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 50 г; цукор - 100 г; цукрова пудра - 3 ст. ложки; лимон - 1 шт.; молоко - 100 мл; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Збиваємо яйця з цукром, додаємо розм'якшене вершкове масло і цукрову пудру, продовжуємо збивати. Потихеньку додаємо борошно, змішану з розпушувачем, не припиняючи збивати. Потім потроху вливаємо молоко. Тісто весь час при цьому перемішуємо.
Знімаємо цедру з лимона, подрібнюємо її і додаємо в тісто, туди ж вливаємо і лимонний сік. І знову все гарненько перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом, злегка притрушиваем борошном і виливаємо тісто. Випікаємо 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Сподобалися наші поради, тоді радимо зробити пісну і медову пряники для вечірнього чаювання в колі друзів.