У пошуках традиційного блюда до чаю безсумнівно вибір падає в бік рецепту пряники. По-перше, це блюдо доступно як в простому, так і в пісному варіанті, а по-друге, воно дуже ситне і при цьому надзвичайно смачне і економне. Про рецептах пряників з горіхами ми поговоримо в цій статті.
Медова коврижка з волоськими горіхами
Інгредієнти: борошно - 2 ст.; вершкове масло - 60 г; розпушувач - 10 г; мед - 1/2 ст.; цукор - 1/3 ст.; яйця - 2 шт.; молоко - 50 мл; волоські горіхи - 50 г; кориця, мелений імбир - по щіпці; цедра 1/2 лимона. Приготування На водяну баню ставимо каструльку з медом і вершковим маслом, розтоплюємо обидва інгредієнта, постійно помішуючи, після чого додаємо в суміш цукор, цедру і прянощі, прибираємо ємність з вогню. Постійно помішуючи вводимо в медово-олійну суміш яйця. Додаємо порубані горіхи. Борошно просіваємо з розпушувачем і порціями вводимо до рідких інгредієнтів. У готове тісто додаємо молоко, ще раз все перемішуємо і виливаємо в змащену маслом форму. Ставимо медову коврижку у розігріту до 180 градусів на 30-35 хвилин.
Коврижка з горіхами і сухофруктами
Інгредієнти: борошно 160 г; яйця - 2 шт.; цукор - 1/2 ст.; пекарський порошок - 5 г; сухофрукти (родзинки, курага, чорнослив, горіхи) - за смаком. Приготування Яйця збиваємо з цукром в піну і додаємо до суміші просіяне борошно з пекарським порошком. Готове тісто перемішуємо з нарізаними горіхами і сухофруктами і випікаємо при 180 градусах 25-30 хвилин.
Коврижка з горіхами і родзинками
Інгредієнти: молоко - 1 ст.; борошно - 2 ст.; рослинне масло - 1/2 ст.; цукор - 160 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; родзинки - 1 жменя; волоський горіх - 1 жменя; какао порошок - 2 ст. ложки. Приготування Каструльку з молоком ставимо на вогонь і додаємо до неї цукор. Як тільки кристали цукру повністю розчиняться, додаємо до молока масло і перемішуємо. В окремій ємності змішуємо сухі
інгредієнти: просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач.
Родзинки запарюємо гарячою водою, а горіхи грубо рубаємо з допомогою ножа. Кладемо підготовлені інгредієнти в молочну суміш.
Приступаємо до замішування тіста. Просіяне борошно порціями вводимо в молочну суміш, безперервно помішуючи її. Як тільки тісто досягне консистенції густої сметани, переливаємо його в змащений маслом деко і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку. Через 45-50 хвилин коврижку з родзинками і горіхами можна буде діставати з духовки і подавати до столу.