Коврижка на кефірі - це невеликий пиріг, який досить просто приготувати. Зате він виходить дуже смачним і прекрасно підійде до чаю. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування цієї оригінальної випічки.
Рецепт пряників на кефірі
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; кефір - 1 склянка; цукор - 1 ст.; варення - 05 ст.; ізюм - за смаком; горіхи волоські - 100 г; борошно - 25 склянки; цукрова пудра, насіння, горіхи для прикраси; сода - щіпка. Приготування Давайте розберемося, як приготувати коврижку на кефірі. Кефір наливаємо в глибоку миску, кладемо щіпку соди і перемішуємо. Залишаємо все на 5 хвилин, щоб кефір трохи запенился. Цим часом окремо збиваємо яйця за допомогою міксера, всипаємо цукор і ще раз гарненько збиваємо до утворення піни. Викладаємо до яєць варення, горіхи і родзинки. Акуратно вливаємо в масу кефір і поступово підсипаємо просіяне борошно. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо тісто у форму. Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім виймаємо коврижку на кефірі, даємо трохи охолонути і прикрашаємо зверху цукровою пудрою, насінням або подрібненими горішками.
Медова коврижка на кефірі
Інгредієнти: сода - 1 ч. ложка; борошно - 4 ст.; кориця - 1 ч. ложка; мелений коріандр - 05 ч. ложки; мед - 3 ст. ложки; сіль - щіпка; цукор - 1 ст.; кефір - 3 ст.; родзинки. Приготування Беремо глибоку велику миску кладемо в неї борошно, корицю, сіль і коріандр. Вливаємо тонким струмком кефір і гарненько
розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. В окремій чаші ретельно розтираємо яйця з цукром і медом. Додаємо суміш до основної маси і добре вимішуємо столовою ложкою, або просто збиваємо міксером. Тісто повинно вийти по консистенції схоже на не дуже густу сметану. В кінці додаємо промитий і обсушенний родзинки, присипаний борошном. Даємо тісту настоятися хвилин 20.
А ми цим часом включаємо духовку і виставляємо її на 200 градусів. Деко змащуємо олією і трохи посипаємо манкою, щоб коврижка не підгоріла і легко відставала від листа після випічки. Тепер обережно виливаємо тісто рівномірним шаром і випікаємо страву в духовці близько 20-30 хвилин. Готовність пирога визначаємо як зазвичай сухий сірником або зубочисткою. Даємо медової коврижке злегка охолонути, нарізаємо її на порційні шматочки і насолоджуємося дивовижним медовим смаком.