Вернуться назад Распечатать

Коврижка з варенням на кефірі

Коврижка з варенням на кефірі
Коврижка на кефірі - це невеликий пиріг, який досить просто приготувати. Зате він виходить дуже смачним і прекрасно підійде до чаю. Давайте розглянемо з вами рецепти приготування цієї оригінальної випічки.

Рецепт пряників на кефірі


Інгредієнти:

  • яйце - 2 шт.;

  • кефір - 1 склянка;

  • цукор - 1 ст.;

  • варення - 05 ст.;

  • ізюм - за смаком;

  • горіхи волоські - 100 г;

  • борошно - 25 склянки;

  • цукрова пудра, насіння, горіхи для прикраси;

  • сода - щіпка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати коврижку на кефірі. Кефір наливаємо в глибоку миску, кладемо щіпку соди і перемішуємо. Залишаємо все на 5 хвилин, щоб кефір трохи запенился. Цим часом окремо збиваємо яйця за допомогою міксера, всипаємо цукор і ще раз гарненько збиваємо до утворення піни. Викладаємо до яєць варення, горіхи і родзинки. Акуратно вливаємо в масу кефір і поступово підсипаємо просіяне борошно. Ретельно все перемішуємо і перекладаємо тісто у форму. Ставимо в нагріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 30 хвилин. Потім виймаємо коврижку на кефірі, даємо трохи охолонути і прикрашаємо зверху цукровою пудрою, насінням або подрібненими горішками.

    Медова коврижка на кефірі


    Інгредієнти:

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 4 ст.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • мелений коріандр - 05 ч. ложки;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • цукор - 1 ст.;

  • кефір - 3 ст.;

  • родзинки.


  • Приготування
    Беремо глибоку велику миску кладемо в неї борошно, корицю, сіль і коріандр. Вливаємо тонким струмком кефір і гарненько
    Коврижка з варенням на кефірі
    розмішуємо, щоб не утворилося грудочок. В окремій чаші ретельно розтираємо яйця з цукром і медом. Додаємо суміш до основної маси і добре вимішуємо столовою ложкою, або просто збиваємо міксером. Тісто повинно вийти по консистенції схоже на не дуже густу сметану. В кінці додаємо промитий і обсушенний родзинки, присипаний борошном. Даємо тісту настоятися хвилин 20.
    А ми цим часом включаємо духовку і виставляємо її на 200 градусів. Деко змащуємо олією і трохи посипаємо манкою, щоб коврижка не підгоріла і легко відставала від листа після випічки. Тепер обережно виливаємо тісто рівномірним шаром і випікаємо страву в духовці близько 20-30 хвилин. Готовність пирога визначаємо як зазвичай сухий сірником або зубочисткою. Даємо медової коврижке злегка охолонути, нарізаємо її на порційні шматочки і насолоджуємося дивовижним медовим смаком.