Шоколадний бісквіт служить основою для багатьох десертів, тортів і тістечок. Повітряне, легке тісто з приємним шоколадним присмаком прекрасно поєднується з фруктовим і вершковим кремом. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві рецепти приготування шоколадного бісквіта і здивуємо всіх дивовижною випічкою.
Шоколадно - банановий бісквіт
Інгредієнти: Для бісквіта:
куряче яйце - 4 шт.; цукровий пісок - 200 г; шоколад гіркий - 70 г; вершкове масло - 2 ст. ложки; молоко - 60 мл; крутий окріп - 60 мл; ванілін - за смаком; борошно - 200 г; какао - порошок - 40 г; розпушувач - 2 ч. ложки; сіль, сода - щіпка. Для начинки:
банан - 4 шт.; шоколад молочний - 300 г; вершки - 500 мл; ром - 2 ст. ложки. Приготування Зараз ми розглянемо, як приготувати шоколадний бісквіт. Жовтки гарненько збиваємо з цукром до повітряного стану. Доливаємо окріп, молоко, кладемо масло, розтоплене масло і розплавлений шоколад. Все перемішуємо, додаємо какао-порошок, просіяне борошно, розпушувач, дрібку соди і сіль. В окремому посуді збиваємо міксером білки з сіллю до появи повітряних піків та вводимо їх обережно в тісто. Обережно перемішуємо ложкою до отримання однорідної маси. Форму для випічки застеляємо папером, змащуємо вершковим маслом і присипаємо злегка борошном. Духовку розігріваємо до 180 градусів і виливаємо тісто у форму. Випікаємо пиріг близько 40 хвилин, потім охолоджуємо і розрізаємо вздовж на три рівних коржа. Тепер готуємо шоколадну начинку для бісквіта: банани подрібнюємо блендером в пюре, додаємо розтоплений шоколад і ром.
Вершки ретельно збиваємо і змішуємо їх з основною банановою масою. Промазуємо приготованим кремом між шарами і зовні по всій поверхні бісквіта. Ставимо готовий тортик на 30 хвилин у холодильник, а потім подаємо до гарячого свіжозвареної чаю. Ось і все, шоколадний бісквіт на окропі готовий!
Шоколадний бісквіт на кефірі
Інгредієнти: вершки 20% - 100 мл; борошно - 500 г; кефір - 400 мл; цукор - 15 ст.; яйце - 4 шт.; сода - 1 ч. ложка; какао - порошок - 1 ч. ложка. Приготування Давайте розглянемо ще один спосіб, як спекти шоколадний бісквіт. Яйця ретельно збиваємо з цукром до отримання білої густої піни. Борошно просіваємо разом з какао. У кефір додаємо щіпку соди і змішуємо з яєчною масою. Додаємо вершки і всипаємо борошно. Обережно все перемішуємо вінчиком. Виливаємо тісто в чашу мультиварки, змащену маслом. Виставляємо програму «Випічка» і готуємо 50 хвилин. Після закінчення часу, запашний і повітряний шоколадний бісквіт на кефірі в мультиварці готовий!
Шоколадний бісквіт з вишнею
Бісквіт можна зробити не тільки звичайним, але і з різною начинкою. Ви можете використовувати практично будь-які фрукти і ягоди, але ось поєднання шоколадного бісквітного тіста і вишні вважається самим смачним і оригінальним. Вишня, може бути, замороженої, свіжої або консервованої - як вам більше всього подобається.
Інгредієнти: борошно - 450 г; цукор - 1 склянка; куряче яйце - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; вишня без кісточок - за смаком; какао - 4 ст. ложки; сіль - щіпка; вершкове масло - 100 г; кефір - 150 мл; вершкове масло - 1 ст. ложка; цукрова пудра для прикраси. Приготування Какао змішуємо з цукром і розм'якшеним вершковим маслом до отримання однорідної маси. Вбиваємо гарненько яйця, соду, вливаємо кефір. Просіваємо борошно і трохи солимо. Все перемішуємо. Вимиті і оброблені від кісточок вишні додаємо в тісто і викладаємо масу в змащену маслом форму. Випікаємо приблизно 1 годину в розігрітій духовці, охолодити і зверху посипаємо цукровою пудрою. Ось і все шоколадний бісквіт з вишнею готовий, можна подавати до чаю.