Торт з вишнею
Випічка з фруктами виходить неймовірно смачною і соковитою. Нижче ми наведемо кілька рецептів приготування смачних тортів з вишнею.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 600 г;
вершкове масло - 250 г;
сметана - 1 склянка;
цукор - 1 склянка;
сода - 05 ч. ложки;
сіль - щіпка;
ванілін.
Для крему:
сметана 30%-ної жирності - 600 г;
цукор - 200 г;
ванільний цукор - 1 пакетик.
Для начинки:
вишня без кісточок - 1 кг;
цукор - 1 стакан.
Приготування
Спочатку підготуємо вишню. Якщо використовуєте заморожену вишню, то спочатку її потрібно розморозити при кімнатній температурі і дати стекти соку. Якщо використовуєте вишні з компоту, то просто відкиньте її на друшляк і дайте стекти рідини. Якщо ж вишня свіжа, то обов'язково засипаємо її цукром і в сотейнику доводимо до кипіння на повільному вогні. А потім відкидаємо на друшляк, щоб стік сік.
Тепер приступаємо до приготування тіста. З'єднуємо борошно, сіль, цукор, ванілін і соду, перемішуємо. Викладаємо вершкове масло і рубаємо всі ножем, щоб вийшла масляна крихта. Додаємо в неї сметану і вимішуємо тісто. Воно виходить досить щільним, але пластичним. Щоб всі трубочки вийшли одного розміру, можна зробити шаблон з паперу або картону - прямокутник довжиною 30 см і шириною 10 див Тісто розділяємо на 15 шматочків, кожен з них розкачуємо і вирізаємо з приготовленого шаблоном.
На кожен шматочок тіста ближче до краю викладаємо ряд вишень і згортаємо рулет. Шов і краю гарненько защипуємо, щоб сік не витікав. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо наші рулетики швом вниз і при температурі близько 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин. Поки трубочки будуть охолоджуватися, займемося кремом. Спочатку збиваємо сметану до отримання однорідної маси, потім додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо знову.
Починаємо збирати торт з вишнями та сметаною. На велике плоске блюдо викладаємо поруч 5 трубочок і гарненько змащуємо їх кремом, наступним шаром будуть 4 трубочки, потім 3 2 і 1. Кожен шар і боковинки ретельно промазуємо сметанним кремом . Верх торта прикрашаємо за бажанням. Це можуть бути подрібнені горіхи або тертий шоколад. Завдяки зовнішньому вигляду цей торт часто називають «Хата з вишнею». Перед подачею до столу даємо йому просочитися хоча б 4-5 годин у холодильнику.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 150 г;
цукор - 150 г;
яйця - 3 яйця.
Для крему:
вершки 35%-ної жирності - 250 г;
сир маскарпоне - 250 г;
цукор - 150 р.
Для начинки і просочення:
компот з вишні - 150 мл;
вишня без кісточок - 300 г;
шоколад - 100 р.
Приготування
Збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів і випікаємо близько 25 хвилин. Корж просочуємо вишневим компотом. Викладаємо на нього вишні без кісточок. Робимо крем: збиваємо вершки з цукром, потім додаємо маскарпоне і перемішуємо. Крем викладаємо на вишню. Шоколад натираємо на дрібній тертці. Готовий торт з маскарпоне і вишнею посипаємо шоколадом і відправляємо на холод години на 3.
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
цукор - 300 г;
яйця - 4 шт.;
розпушувач для тіста - 1 ст. ложка;
какао - 3 ст. ложки;
вишневий сік - 250 г;
вишня без кісточок - 700 г;
шоколад - 100 р.
Для крему:
маскарпоне - 300 г;
цукор - 100 г;
вершки жирні - 200 г;
ванільний цукор - 1 ч. ложка.
Приготування
Збиваємо яйця з какао і цукром. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і всипаємо в яєчно-цукрову масу і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом і випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів близько півгодини. Як тільки бісквітний корж охолоне, розрізаємо вздовж на 4 частини. Робимо крем: вершки збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо маскарпоне і перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Кожен бісквітний корж просочуємо вишневим соком і змащуємо шаром крему, зверху якого розкладаємо вишню. Шоколад натираємо на тертці і прикрашаємо верх торта.
Торт «Зимова вишня»
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для начинки:
Приготування
Спочатку підготуємо вишню. Якщо використовуєте заморожену вишню, то спочатку її потрібно розморозити при кімнатній температурі і дати стекти соку. Якщо використовуєте вишні з компоту, то просто відкиньте її на друшляк і дайте стекти рідини. Якщо ж вишня свіжа, то обов'язково засипаємо її цукром і в сотейнику доводимо до кипіння на повільному вогні. А потім відкидаємо на друшляк, щоб стік сік.
Тепер приступаємо до приготування тіста. З'єднуємо борошно, сіль, цукор, ванілін і соду, перемішуємо. Викладаємо вершкове масло і рубаємо всі ножем, щоб вийшла масляна крихта. Додаємо в неї сметану і вимішуємо тісто. Воно виходить досить щільним, але пластичним. Щоб всі трубочки вийшли одного розміру, можна зробити шаблон з паперу або картону - прямокутник довжиною 30 см і шириною 10 див Тісто розділяємо на 15 шматочків, кожен з них розкачуємо і вирізаємо з приготовленого шаблоном.
На кожен шматочок тіста ближче до краю викладаємо ряд вишень і згортаємо рулет. Шов і краю гарненько защипуємо, щоб сік не витікав. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо наші рулетики швом вниз і при температурі близько 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин. Поки трубочки будуть охолоджуватися, займемося кремом. Спочатку збиваємо сметану до отримання однорідної маси, потім додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо знову.
Починаємо збирати торт з вишнями та сметаною. На велике плоске блюдо викладаємо поруч 5 трубочок і гарненько змащуємо їх кремом, наступним шаром будуть 4 трубочки, потім 3 2 і 1. Кожен шар і боковинки ретельно промазуємо сметанним кремом . Верх торта прикрашаємо за бажанням. Це можуть бути подрібнені горіхи або тертий шоколад. Завдяки зовнішньому вигляду цей торт часто називають «Хата з вишнею». Перед подачею до столу даємо йому просочитися хоча б 4-5 годин у холодильнику.
Торт з вишнею «Насолода»
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Для начинки і просочення:
Приготування
Збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів і випікаємо близько 25 хвилин. Корж просочуємо вишневим компотом. Викладаємо на нього вишні без кісточок. Робимо крем: збиваємо вершки з цукром, потім додаємо маскарпоне і перемішуємо. Крем викладаємо на вишню. Шоколад натираємо на дрібній тертці. Готовий торт з маскарпоне і вишнею посипаємо шоколадом і відправляємо на холод години на 3.
Торт з вишнею та шоколадом
Інгредієнти:
Для крему:
Приготування
Збиваємо яйця з какао і цукром. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і всипаємо в яєчно-цукрову масу і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом і випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів близько півгодини. Як тільки бісквітний корж охолоне, розрізаємо вздовж на 4 частини. Робимо крем: вершки збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо маскарпоне і перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Кожен бісквітний корж просочуємо вишневим соком і змащуємо шаром крему, зверху якого розкладаємо вишню. Шоколад натираємо на тертці і прикрашаємо верх торта.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рецепт торта «Монастирська хата»
Торт «Монастирська хата» можна назвати витвором мистецтва. Він дуже гарний на вигляд, а його смак приголомшує уяву. Не вірите? А ви спробуйте його
Як спекти «Сметанник»?
Сметанник - торт, популярний в усі часи. Саме тому готують його досить часто. Хочете і ви зробити цей десерт і пригостити ним усю родину? Тоді ця
Торт зі збитими вершками
Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
Торт «Панчо» з ананасами
Торт «Панчо» - дивовижно смачний десерт. Він виходить соковитим, просоченим і оригінальним на вигляд. Його зазвичай готують з вишнею або будь-якими
Торт «Монастирська хата» з вишнею
Торт «Монастирська хата» з вишнею - дивовижне ласощі, яке відмінне підійде для святкового чаювання. Такий десерт припаде до смаку і дорослим і дітям.
Торт з сиром маскарпоне
Маскарпоне - це італійський вершковий сир, який має пастоподібну консистенцію. Його досить часто використовують в створенні різних десертів. І