Випічка з фруктами виходить неймовірно смачною і соковитою. Нижче ми наведемо кілька рецептів приготування смачних тортів з вишнею.
Торт «Зимова вишня»
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 600 г; вершкове масло - 250 г; сметана - 1 склянка; цукор - 1 склянка; сода - 05 ч. ложки; сіль - щіпка; ванілін. Для крему:
сметана 30%-ної жирності - 600 г; цукор - 200 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Для начинки:
вишня без кісточок - 1 кг; цукор - 1 стакан. Приготування Спочатку підготуємо вишню. Якщо використовуєте заморожену вишню, то спочатку її потрібно розморозити при кімнатній температурі і дати стекти соку. Якщо використовуєте вишні з компоту, то просто відкиньте її на друшляк і дайте стекти рідини. Якщо ж вишня свіжа, то обов'язково засипаємо її цукром і в сотейнику доводимо до кипіння на повільному вогні. А потім відкидаємо на друшляк, щоб стік сік.
Тепер приступаємо до приготування тіста. З'єднуємо борошно, сіль, цукор, ванілін і соду, перемішуємо. Викладаємо вершкове масло і рубаємо всі ножем, щоб вийшла масляна крихта. Додаємо в неї сметану і вимішуємо тісто. Воно виходить досить щільним, але пластичним. Щоб всі трубочки вийшли одного розміру, можна зробити шаблон з паперу або картону - прямокутник довжиною 30 см і шириною 10 див Тісто розділяємо на 15 шматочків, кожен з них розкачуємо і вирізаємо з приготовленого шаблоном.
На кожен шматочок тіста ближче до краю викладаємо ряд вишень і згортаємо рулет. Шов і краю гарненько защипуємо, щоб сік не витікав. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо наші рулетики швом вниз і при температурі близько 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин. Поки трубочки будуть охолоджуватися, займемося кремом. Спочатку збиваємо сметану до отримання однорідної маси, потім додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо знову.
Починаємо збирати торт з вишнями та сметаною. На велике плоске блюдо викладаємо поруч 5 трубочок і гарненько змащуємо їх кремом, наступним шаром будуть 4 трубочки, потім 3 2 і 1. Кожен шар і боковинки ретельно промазуємо сметанним кремом . Верх торта прикрашаємо за бажанням. Це можуть бути подрібнені горіхи або тертий шоколад. Завдяки зовнішньому вигляду цей торт часто називають «Хата з вишнею». Перед подачею до столу даємо йому просочитися хоча б 4-5 годин у холодильнику.
Торт з вишнею «Насолода»
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 150 г; цукор - 150 г; яйця - 3 яйця. Для крему:
вершки 35%-ної жирності - 250 г; сир маскарпоне - 250 г; цукор - 150 р. Для начинки і просочення:
компот з вишні - 150 мл; вишня без кісточок - 300 г; шоколад - 100 р. Приготування Збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів і випікаємо близько 25 хвилин. Корж просочуємо вишневим компотом. Викладаємо на нього вишні без кісточок. Робимо крем: збиваємо вершки з цукром, потім додаємо маскарпоне і перемішуємо. Крем викладаємо на вишню. Шоколад натираємо на дрібній тертці. Готовий торт з маскарпоне і вишнею посипаємо шоколадом і відправляємо на холод години на 3.
Торт з вишнею та шоколадом
Інгредієнти: борошно - 300 г; цукор - 300 г; яйця - 4 шт.; розпушувач для тіста - 1 ст. ложка; какао - 3 ст. ложки; вишневий сік - 250 г; вишня без кісточок - 700 г; шоколад - 100 р. Для крему:
маскарпоне - 300 г; цукор - 100 г; вершки жирні - 200 г; ванільний цукор - 1 ч. ложка. Приготування Збиваємо яйця з какао і цукром. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і всипаємо в яєчно-цукрову масу і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом і випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів близько півгодини. Як тільки бісквітний корж охолоне, розрізаємо вздовж на 4 частини. Робимо крем: вершки збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо маскарпоне і перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Кожен бісквітний корж просочуємо вишневим соком і змащуємо шаром крему, зверху якого розкладаємо вишню. Шоколад натираємо на тертці і прикрашаємо верх торта.