Вернуться назад Распечатать

Торт з вишнею

Торт з вишнею
Випічка з фруктами виходить неймовірно смачною і соковитою. Нижче ми наведемо кілька рецептів приготування смачних тортів з вишнею.

Торт «Зимова вишня»


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 600 г;

  • вершкове масло - 250 г;

  • сметана - 1 склянка;

  • цукор - 1 склянка;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • сіль - щіпка;

  • ванілін.


  • Для крему:

  • сметана 30%-ної жирності - 600 г;

  • цукор - 200 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Для начинки:

  • вишня без кісточок - 1 кг;

  • цукор - 1 стакан.


  • Приготування
    Спочатку підготуємо вишню. Якщо використовуєте заморожену вишню, то спочатку її потрібно розморозити при кімнатній температурі і дати стекти соку. Якщо використовуєте вишні з компоту, то просто відкиньте її на друшляк і дайте стекти рідини. Якщо ж вишня свіжа, то обов'язково засипаємо її цукром і в сотейнику доводимо до кипіння на повільному вогні. А потім відкидаємо на друшляк, щоб стік сік.
    Тепер приступаємо до приготування тіста. З'єднуємо борошно, сіль, цукор, ванілін і соду, перемішуємо. Викладаємо вершкове масло і рубаємо всі ножем, щоб вийшла масляна крихта. Додаємо в неї сметану і вимішуємо тісто. Воно виходить досить щільним, але пластичним. Щоб всі трубочки вийшли одного розміру, можна зробити шаблон з паперу або картону - прямокутник довжиною 30 см і шириною 10 див Тісто розділяємо на 15 шматочків, кожен з них розкачуємо і вирізаємо з приготовленого шаблоном.
    На кожен шматочок тіста ближче до краю викладаємо ряд вишень і згортаємо рулет. Шов і краю гарненько защипуємо, щоб сік не витікав. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо наші рулетики швом вниз і при температурі близько 180 градусів і випікаємо близько 20 хвилин. Поки трубочки будуть охолоджуватися, займемося кремом. Спочатку збиваємо сметану до отримання однорідної маси, потім додаємо цукор і ванільний цукор і збиваємо знову.
    Починаємо збирати торт з вишнями та сметаною. На велике плоске блюдо викладаємо поруч 5 трубочок і гарненько змащуємо їх кремом, наступним шаром будуть 4 трубочки, потім 3 2 і 1. Кожен шар і боковинки ретельно промазуємо сметанним кремом . Верх торта прикрашаємо за бажанням. Це можуть бути подрібнені горіхи або тертий шоколад. Завдяки зовнішньому вигляду цей торт часто називають «Хата з вишнею». Перед подачею до столу даємо йому просочитися хоча б 4-5 годин у холодильнику.

    Торт з вишнею «Насолода»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 150 г;

  • цукор - 150 г;

  • яйця - 3 яйця.


  • Для крему:

  • вершки 35%-ної жирності - 250 г;

  • сир маскарпоне - 250 г;

  • цукор - 150 р.


  • Для начинки і просочення:

  • компот з вишні - 150 мл;

  • вишня без кісточок - 300 г;

  • шоколад - 100 р.


  • Приготування
    Збиваємо яйця з цукром протягом 5 хвилин, потім додаємо борошно і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом, виливаємо в неї тісто і відправляємо в духовку. При температурі 180 градусів і випікаємо близько 25 хвилин. Корж просочуємо вишневим компотом. Викладаємо на нього вишні без кісточок. Робимо крем: збиваємо вершки з цукром, потім додаємо маскарпоне і перемішуємо. Крем викладаємо на вишню. Шоколад натираємо на дрібній тертці. Готовий торт з маскарпоне і вишнею посипаємо шоколадом і відправляємо на холод години на 3.

    Торт з вишнею та шоколадом


    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • цукор - 300 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • розпушувач для тіста - 1 ст. ложка;

  • какао - 3 ст. ложки;

  • вишневий сік - 250 г;

  • вишня без кісточок - 700 г;

  • шоколад - 100 р.


  • Для крему:

  • маскарпоне - 300 г;

  • цукор - 100 г;

  • вершки жирні - 200 г;

  • ванільний цукор - 1 ч. ложка.


  • Торт з вишнею

    Приготування
    Збиваємо яйця з какао і цукром. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і всипаємо в яєчно-цукрову масу і замішуємо тісто. Форму змащуємо маслом і випікаємо бісквіт при температурі 180 градусів близько півгодини. Як тільки бісквітний корж охолоне, розрізаємо вздовж на 4 частини. Робимо крем: вершки збиваємо з цукром і ванільним цукром. Додаємо маскарпоне і перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса. Кожен бісквітний корж просочуємо вишневим соком і змащуємо шаром крему, зверху якого розкладаємо вишню. Шоколад натираємо на тертці і прикрашаємо верх торта.