Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Рецепт торта «Монастирська хата»

Рецепт торта «Монастирська хата»

18-01-2015, 11:45
6 974
Рецепт торта «Монастирська хата»
Якщо ви хочете спекти щось новеньке і здивувати всіх своїми кулінарними здібностями, то пропонуємо вам приготувати незвичайний, але дуже смачний торт. Торт «Монастирська хата», а також багато інші десерти, має багато різних назв. Як тільки його не називають: і «Вишнева гора», і «Соти», і навіть «Курінь». Трубочки теж можуть бути різними за складом - медові, листкові, пісочний. Але від назви і заміни начинок смак торта не псується.
Начинку для цього ласощі зазвичай роблять з вишні, але деякі гурмани люблять заміняти її на чорнослив, черешню і навіть ананаси. А ще можна використовувати сухофрукти, горіхи, шоколад - все залежить тільки від ваших смакових уподобань і фантазії.
Як спекти торт «Монастирська хата»? Давайте розглянемо з вами класичний рецепт приготування торта «Монастирська хата» з вишнею, а ви самі для себе потім виберіть будь-яку начинку.

Як приготувати торт «Монастирська хата»?


Інгредієнти:
Для тіста:

  • сметана 20% - 200 г;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • цукор - 1 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • сіль - 1 ч. ложка;

  • борошно - 3 5 ст.


  • Для начинки:

  • вишня без кісточок - 500 г;

  • крохмаль - 1 ст. ложка.


  • Для крему:

  • сметана 30% - 500 г;

  • цукрова пудра - 1 ст.;

  • шоколад для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування цього торта ви можете взяти як свіжу, так і заморожену вишню. Якщо хочете, додайте до неї трохи червоної смородини, журавлини, тоді кислинка буде більш очевиднішою.
    Отже, приступимо до покрокового рецептом приготування торта монастирська ізба. Викладає сметану в миску, додаємо до неї соду і гарненько розмішуємо. В інший тарілочці розтираємо заздалегідь викладене і вже розтоплене вершкове масло з цукром до однорідного стану. Додаємо до перетертому маслу сметану з содою і все перемішуємо. Поступово починаємо додавати борошно до тих пір, поки не вийде м'яке, не прилипающее до рук тісто. Накриваємо його рушником і ставимо в холодильник на 15 години. По закінченню часу, дістаємо наше тісто і поділяємо його на 15 однакових частин. Скачуємо кульки і прибираємо їх в холодильник, залишивши на столі тільки один шматочок тіста, з яким ми будемо працювати. Інші кульки будемо діставати по одному по мірі їх потреби.
    Для приготування начинки для торта «Монастирская изба» за рецептом змішуємо заморожену вишню з крохмалем і залишаємо поруч. З скачуємо кульки джгутик довжиною приблизно 20 см і шириною близько 7 див. На середину смужки викладаємо тонку ланцюжок з ягід і ретельно защепляем бічній і верхній зріз трубочки.
    Викладаємо всі трубочки зрізом вниз на деко, заздалегідь змащений маслом, і робимо в них невеликі проколи зубочисткою, щоб у процесі випікання вони не вибухнули. Випікаємо в розігрітій до 180°С духовці приблизно 20 хвилин, до золотистого кольору.
    Поки готові трубочки остигають, ми з вами приготуємо крем. Для цього збиваємо сметану з цукровою пудрою до однорідної густого стану. Замість крему можна використовувати згущене молоко, тоді у вас вийде торт «Монастирська хата» зі згущеним молоком.
    Рецепт торта «Монастирська хата»

    Викладаємо на блюдо близько один до одного 5 трубочок і зверху гарненько промазуємо кремом. Потім зверху у проміжки кладемо ще 4 палички, знову змащуємо кремом. Далі ще 3 палички - крем - 2 трубочки - крем - 1 паличка - і знову крем. В процесі промазування шарів кремом, не жалійте його, так як тісто в трубочках суховатое і, якщо крему буде замало, торт не просочиться і вийде сухим. Залишилися кремом добре промажте скати даху і поставте готовий торт в холодильник, щоб він добре просочився. Перед подачею на стіл прикрасьте торт тертим шоколадом і горіхами.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
    Торт "Стос"
    Торт "Стос"
    Хочете здивувати і порадувати сім'ю і гостей? Саме для цього ми підібрали для вас рецепти торта "Стос". Цей десерт можна зробити кількома способами -
    Медовий торт "Рижик" - рецепт
    Медовий торт "Рижик" - рецепт
    Любите готувати смачні торти з ніжним кремом, горіхами, фруктами? Тоді рецепти, представлені в даній статті, як раз для вас. Сьогодні ми будемо
    Торт з вишнею
    Торт з вишнею
    Вишня - дивовижно смачна ягода, яку полюбляють багато. І сьогодні ми поділимося оригінальними рецептами створення торта з нею. Десерт буде святковим,
    Торт з ананасами
    Торт з ананасами
    Не знаєте такого новенького і цікавого зробити до чаю для домочадців? У нас є для вас є відмінне рішення - торт з ананасами. Давайте дізнаємося
    Торт «Монастирська хата» з вишнею
    Торт «Монастирська хата» з вишнею
    Торт «Монастирська хата» з вишнею - дивовижне ласощі, яке відмінне підійде для святкового чаювання. Такий десерт припаде до смаку і дорослим і дітям.