Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Медовий торт "Рижик" - рецепт

Медовий торт "Рижик" - рецепт

18-01-2015, 11:35
1 820
Медовий торт "Рижик" - рецепт
З чим у вас зазвичай асоціюється торт? Звичайно, це, перш за все свято, веселий настрій, сімейний вечір за столом. Але іноді так хочеться у звичайний будній день покуштувати хоч шматочок цього смачного десерту. І зовсім необов'язково готувати щось велике і грандіозне, можна зробити всім відомий, простий, але дуже смачний тортик "Рижик". Готується він дуже швидко, але зате результат виходить дивовижним. Так давайте ж не будемо втрачати час, а відразу з вами займемося розглядом рецептів приготування медового торта Рижик.

Класичний торт "Рижик"


Торт "Рижик" - один з улюблених десертів дорослих і дітей. Класичний рецепт приготування торта Рижик передається з покоління в покоління. Кожна господиня намагається додати в нього щось новеньке, але основна родзинка завжди залишається незмінною - тонкі коржі з медовим ароматом, просочені пишною піною крему. Як же зробити торт рижик за класичним рецептом?
Інгредієнти:

  • цукор - 2 ст.;

  • мед - 3 ст. ложки;

  • яйце - 2 шт.;

  • масло вершкове - 1 ч. ложка;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • борошно - 4 ст.;

  • сметана - 500 мл


  • Приготування
    Давайте з вами розглянемо покроковий рецепт приготування торта рижик. Для початку робимо крем. Для цього беремо жирну сметану і гарненько збиваємо її з цукром (можете використовувати цукрову пудру) до утворення щільної густої піни. Ставимо в холодильник на 45 хвилин.
    Тим часом робимо коржі для торта. Беремо яйця і розтираємо їх з цукром, олією, содою і медом. Ретельно все перемішуємо і ставимо отриману суміш на водяну баню. Тушкуємо приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Потім знімаємо масу з вогню, охолодити і акуратно додаємо борошно, замішуємо тісто. Далі ділимо його на 10 однакових частин і скачуємо з них кульки. Потім кожен кульку розгортаємо в тонкий пласт і випікаємо окремо в духовці при 200°. Коли всі коржі готові, акуратно підрівнюємо краю, обрізки не викидаємо.
    Потім дістаємо наш охолоджений і застиглий крем і ретельно промазуємо їм коржі, складаючи їх один на одного. Зверху посипаємо торт толченними обрізки від коржів. Прибираємо готовий десерт в холодильник приблизно на 10 годин, щоб він добре просочився.

    Торт "Рижик" з вареним згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • мед - 4 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • сода - 4 ч. ложки;

  • борошно - 6 ст.;

  • варена згущене молоко - 500 г;

  • масло вершкове - 600 г;

  • волоські горіхи - 2 ст.


  • Приготування
    Змішуємо в мисці яйця, цукор, мед і масло. Ставимо на слабкий вогонь і доводимо до кипіння, постійно заважаючи. Як тільки суміш закипить, знімаємо з вогню і додаємо соду і борошно. Замішуємо однорідне густе тісто і ділимо його на 8 рівних частин. Акуратно розгортаємо кожну в тонкий пласт і випікаємо в духовці.
    Далі займемося приготуванням крему. Беремо варену згущенку і збиваємо її міксером з маслом. Додаємо в отриманий крем дрібно порубані горіхи і ставимо на годину в холодильник.
    Потім промазуємо гарненько кожен корж, не шкодуючи крему. Ось і все, торт "Рижик" зі згущеним молоком готовий, можна наливати чай і кликати всіх за стіл.

    Торт "Рижик" з горіхами та фруктами


    Інгредієнти:

  • готові покупні коржі - 1 шт.;

  • сметана - 500 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • ківі - 2 шт.;

  • мандарин - 2 шт.;

  • волоські горіхи - 100 р.


  • Приготування
    Якщо часу у вас дуже мало, а до чаю нічого немає, то цей рецепт саме для вас. Купуємо в магазині готові коржі, робимо крем, ріжемо фрукти і все, торт готовий. А тепер трохи детальніше.
    Медовий торт "Рижик" - рецепт

    Гарненько збиваємо сметану за допомогою міксера і акуратно додаємо в неї цукор, продовжуючи збивати. Крем повинен вийти дуже пишним і густим. Додаємо в нього трохи лимонного соку і цедру лимона.
    Тепер беремо готові коржі і починаємо укладати торт. Перший корж промазуємо кремом і посипаємо рубаними волоськими горіхами. Другий корж промазуємо кремом і кладемо порізану кубиками 1 ківі. Наступний корж промазуємо і знову посипаємо горіхами. Потім на інший кладемо порізану мандарин з кремом, верхній корж змащуємо і прикрашаємо залишилися фруктами. Все, торт "Рижик" з готових коржів готовий, можна йти пити чай!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Як приготувати торт "Медовик"?
    Торт "Медовик" являє собою дуже простий, але дуже смачний десерт. А тому якщо ваше сімейство раптово захотілося чого-небудь солоденького, то можна
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Вафельний торт зі згущеним молоком
    Вафельний торт зі згущеним молоком
    Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком
    Торт зі згущеним молоком - дивовижна домашня випічка, при чому згущене молоко може не тільки входити в тісто, але і бути основним інгредієнтом крему.
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - рецепт
    Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
    Торт з заварним кремом
    Торт з заварним кремом
    Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з