Ленінградський торт - рецепт
Давайте розглянемо з вами сьогодні дуже цікавий і оригінальний рецепт приготування Ленінградського торта!
Інгредієнти:
борошно - 330 г;
цукровий пісок - 255 г;
вершкове масло - 345 г;
куряче яйце - 1 шт.;
жовток - 1 шт.;
какао-порошок - 17 г;
коньяк - 1 ст. ложка;
ванільний цукор - 7 г;
розпушувач - 1 ч. ложка;
готова помадка - 200 г;
горіхи - 10 г;
бісквітні крихти - за смаком.
Приготування
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо яйце і збиваємо до однорідності. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо м'яке тісто. Поділяємо його на 4 частини, кожну розкачуємо на папері і вирізаємо квадрати 18х18 див. Випікаємо коржі в духовці 5 хвилин. Помадку змішуємо з какао і рівномірно заглазировиваем нею один корж, який буде верхнім. Змішуємо молоко з жовтком, проціджуємо, додаємо цукор, на повільному вогні доводимо до кипіння і уварюють 5 хвилин до загустіння. Далі збиваємо 160 грам масла, додаємо розтертий цукор і потроху вливаємо отриманий сироп, ретельно перемішуючи, і вливаємо коньяк. Відкладаємо дві столові ложки крему в кондитерський мішок для прикраси, а в залишився крем додаємо какао. Горіхи підсмажуємо в духовці і подрібнюємо. Тепер збираємо торт, промазуючи кожен корж шоколадним кремом. Зверху кладемо глазурований корж, боки посипаємо бісквітної крихтою. Торт ленінградський за Гостом прикрашаємо білим кремом і рубаними горіхами.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 500 г;
вершкове масло - 300 г;
цукор - 200 г;
яйце - 2 шт.;
сода - 05 ч. ложки.
Для крему:
масло вершкове - 200 г;
цукрова пудра - 100 г;
варене згущене молоко - 400 р;
какао - порошок - 2 ст. ложки;
апельсиновий лікер - 2 ст. ложки;
абрикосовий джем - 300 г;
волоські горіхи - 50 р.
Приготування
Як спекти Ленінградський торт? Отже, почнемо з приготування пісочного тіста. Масло збиваємо міксером, всипаємо цукор, додаємо яйце. Далі кладемо борошно з содою і перемішуємо до гладкого стану. Ділимо його на 3 рівні частини і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
А цим часом готуємо крем. Цукрову пудру, масло, какао, лікер і згущене молоко гарненько збиваємо міксером до пишноти і прибираємо готовий крем в холодильник.
В круглу форму для випічки кладемо рівномірно тісто і випікаємо в духовці всі 3 коржа. Тепер приступаємо до складання торта. Перший корж змащуємо джемом і викладаємо трохи крему, кладемо другий,а потім і третій, промазуючи точно також. Бока обсипаємо крихтою, верх торта прикрашаємо подрібненими волоськими горіхами.
А коли хочеться чогось не такого простого, радимо приготувати кошлатий сметанний торт або йогуртовий торт . Вони обидва нереально смачні, але повинні настоятися, так що доведеться потерпіти з дегустацією.
Рецепт Ленінградського торта за Гостом
Інгредієнти:
Приготування
Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо яйце і збиваємо до однорідності. Всипаємо борошно з розпушувачем і вимішуємо м'яке тісто. Поділяємо його на 4 частини, кожну розкачуємо на папері і вирізаємо квадрати 18х18 див. Випікаємо коржі в духовці 5 хвилин. Помадку змішуємо з какао і рівномірно заглазировиваем нею один корж, який буде верхнім. Змішуємо молоко з жовтком, проціджуємо, додаємо цукор, на повільному вогні доводимо до кипіння і уварюють 5 хвилин до загустіння. Далі збиваємо 160 грам масла, додаємо розтертий цукор і потроху вливаємо отриманий сироп, ретельно перемішуючи, і вливаємо коньяк. Відкладаємо дві столові ложки крему в кондитерський мішок для прикраси, а в залишився крем додаємо какао. Горіхи підсмажуємо в духовці і подрібнюємо. Тепер збираємо торт, промазуючи кожен корж шоколадним кремом. Зверху кладемо глазурований корж, боки посипаємо бісквітної крихтою. Торт ленінградський за Гостом прикрашаємо білим кремом і рубаними горіхами.
Пісочний торт Ленінградський
Інгредієнти:
Для тіста:
Для крему:
Приготування
Як спекти Ленінградський торт? Отже, почнемо з приготування пісочного тіста. Масло збиваємо міксером, всипаємо цукор, додаємо яйце. Далі кладемо борошно з содою і перемішуємо до гладкого стану. Ділимо його на 3 рівні частини і прибираємо на 30 хвилин у холодильник.
А цим часом готуємо крем. Цукрову пудру, масло, какао, лікер і згущене молоко гарненько збиваємо міксером до пишноти і прибираємо готовий крем в холодильник.
В круглу форму для випічки кладемо рівномірно тісто і випікаємо в духовці всі 3 коржа. Тепер приступаємо до складання торта. Перший корж змащуємо джемом і викладаємо трохи крему, кладемо другий,а потім і третій, промазуючи точно також. Бока обсипаємо крихтою, верх торта прикрашаємо подрібненими волоськими горіхами.
А коли хочеться чогось не такого простого, радимо приготувати кошлатий сметанний торт або йогуртовий торт . Вони обидва нереально смачні, але повинні настоятися, так що доведеться потерпіти з дегустацією.
Рекомендуємо добрі рецепти
«Сметанник» в мультиварці
Торт «Сметанник» - чудовий десерт, смак якого припаде до вподоби всьому сімейству. Приготувати його дуже просто, особливо з кухонною помічницею -
Торт «Прага» по ГОСТу
Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
Королівський торт - рецепт
Всі господині люблять робити чудові десерти, гідні похвали. Королівський торт і його варіації - один з них. Він підійде для того, щоб здивувати всіх
Торт з бананами - рецепт
Торт з бананами - дивовижне ласощі, яке припаде до смаку, як дорослим, так і дітям. Такий десерт неодмінно прикрасить будь-який святковий стіл.
Торт з волоськими горіхами
Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
Торт з заварним кремом
Торти, звичайно ж, люблять всі, і вони присутні на будь-якому святковому торжестві. І сьогодні ми розповімо, як спекти простий і смачний торт з