Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Королівський торт - рецепт

Королівський торт - рецепт

18-01-2015, 11:24
4 924
Королівський торт - рецепт
Хто з вас не любить солодощі? І найприємніше, це коли чудовий ніжний смак поєднується з красою і вишуканістю страви. Саме таким і є смачний десерт «Королівський торт». Як його приготувати?

Королівський торт - рецепт


Інгредієнти:

  • яйце - 4 шт.;

  • цукор - 15 ст.;

  • майонез - 250 мл;

  • згущене молоко - 200 мл;

  • борошно - 15 склянки;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • сир - 100 г;

  • волоські горіхи - 100 г;

  • мак - 100 г;

  • ізюм - 100 г;

  • какао-порошок - 2 ст. ложки;

  • горілка - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Як приготувати Королівський торт? Спочатку беремо цукор і гарненько збиваємо його з яйцями міксером до білої піни. Потім додаємо майонез і півбанки згущеного молока. Далі додаємо борошно і гашену оцтом соду. Все добре перемішуємо і замішуємо рідке тісто. Поділяємо його на 3 частини. В одну частину додаємо родзинки, у другу - мак і в третю - какао та горіхи. Випікаємо коржі в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці і охолоджуємо до кімнатної температури.
    Тим часом готуємо сироп. Для цього наливаємо в каструльку трохи води, додаємо півсклянки цукру і доводимо все до кипіння. Потім вливаємо горілку і перемішуємо. Далі приготуємо крем. Збиваємо сметану з сиром і залишилася згущеним молоком до однорідного стану. Остиглі коржі просочуємо спочатку сиропом, а потім промазуємо кремом.
    Ось і все, Королівський торт з сиром готовий!

    Торт «Королівський медовик»


    Існує дуже багато рецептів приготування медовика. Але королівський медовик виходить неймовірно ніжним, смачним і прямо тане в роті. Незважаючи на тривалий час готування, цей торт просто зачарує вас своїм чудовим смаком.
    Інгредієнти:

  • сметана - 1 л;

  • мед - 200 мл;

  • борошно - 3 ст.;

  • яйце - 5 шт.;

  • цукор - 3 ст.;

  • волоські горіхи - 2 ст.;

  • сода - 1 ст. ложка;

  • загущувач для вершків - 10 р.


  • Приготування
    У каструльку розбиваємо яйця. Потім додаємо мед, соду і один стакан цукру. Поступово всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто до однорідного стану. Закриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 2 дні при кімнатній температурі.
    Після цього тісто гарненько перемішуємо. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом. Потім тонким шаром намазуємо на папір частину тіста. Поміщаємо в розігріту до 180°C духовку і випікаємо до золотистого кольору приблизно 5 хвилин. Готовий корж викладаємо на суху поверхню і акуратно знімаємо папір. Точно так само випікаємо всі інші коржі. При цьому не складайте їх один на одного, тому що вони склеятся.
    Далі збиваємо міксером сметану. Потроху всипаємо цукор, що залишився і збиваємо до повного його розчинення. Додаємо загущувач для вершків і ще раз добре перемішуємо. Волоські горіхи подрібнюємо. Коржі викладаємо один на одного, рясно змащуємо сметанним кремом і посипаємо горіхами. Верх і боки теж прикрашаємо кремом і посипаємо горіхами. Залишаємо Королівський медовий торт на ніч для просочення.

    Торт «Королівські руїни»


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • згущене молоко - 100 мл;

  • яйце - 2шт.;

  • борошно - 250 р.


  • Для крему:

  • молоко - 250 мл;

  • яйце - 1шт.;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 1ст. ложка;

  • чорнослив або курага - 200 р.


  • Для глазурі:

  • згущене молоко - 100 мл;

  • какао - 2ст. ложки;

  • масло вершкове - 50 г;

  • волоські горіхи - для прикраси.


  • Приготування
    Королівський торт - рецепт

    Борошно обережно перемішуємо з яйцями, додаємо згущене молоко і перемішуємо міксером до однорідного стану. Випікаємо два коржі при температурі 180°C.
    Далі готуємо крем: молоко, цукор, яйця та борошно збиваємо, ставимо на середній вогонь і варимо до загустіння. Коли крем охолоне, додаємо порубані сухофрукти і ставимо в холодильник. Тепер робимо глазур: збиваємо згущене молоко з маслом, поступово додаючи какао.
    Остиглий корж рясно змащуємо кремом, а другий - ламаємо на шматочки і акуратно змішуємо з рештою кремом. Викладаємо гіркою отриману масу, злегка пресуючи. Зверху поливаємо глазур'ю і посипаємо горішками. Ставимо готовий торт на 5 годин в холодильник.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
    Медовий торт на сковороді
    Медовий торт на сковороді
    Якщо у вас немає можливості приготувати смачний торт у звичній духовці, радимо скористатися більш неординарним способом - сковородою і плитою. Саме
    Ленінградський торт - рецепт
    Ленінградський торт - рецепт
    Любите смачні тортики, які швидко готуються? Значить вам точно сподобається рецепт десерту "Ленінградського". Як його приготувати, який знадобиться
    Торт з горіхами
    Торт з горіхами
    Горіхи - досить поживний та калорійний продукт, який часто використовують для приготування салатів та випічки. І сьогодні мова піде про торти з
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами
    Торт з волоськими горіхами відмінного підійде як для святкового торжества, так для дружнього чаювання у вихідний день. Таке ласощі оцінять по
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.