» » Торт «Прага» по ГОСТу

Торт «Прага» по ГОСТу

Торт «Прага» по ГОСТу
Коли вам кажуть, що знаменитий торт «Прага» дуже легко приготувати прямо вдома, вас обманюють. Це дійсно виглядає дуже легко і просто. Тільки ось в результаті вийде швидше Празький торт, Шифонова Прага, Стара Прага, але тільки не класичний празький торт, тому що приготувати його будинку досить складно. Але ми все-таки спробуємо полегшити вам процес приготування і розповімо, як спекти справжній торт «Прага» по ГОСТу.

Рецепт торта «Прага» по ГОСТу


Інгредієнти:

  • абрикосовий джем - 200 г;

  • шоколадна стружка для прикраси.


  • Для бісквіта:

  • борошно пшеничне - 116 г;

  • масло вершкове - 38 г;

  • цукровий пісок - 151 г;

  • какао - порошок - 23 г;

  • яйце - 335 г (7 шт.).


  • Для крему:

  • масло вершкове - 199 р;

  • згущене молоко - 120 г;

  • какао порошок - 93 м;

  • ванілін - 01 р.

  • жовтки яєчні - 21 г;

  • вода - 21 р.


  • Для глазурі:

  • цукровий пісок - 91 г;

  • ванільна пудра - 03 г;

  • порошок какао - 6 г;

  • крохмальна патока - 14 м;

  • вода - 30 г;

  • есенція фруктова - 03 р.


  • Приготування
    Як спекти торт «Прага»? Для початку приготуємо основу - шоколадний бісквіт. Беремо яйця і відокремлюємо жовтки від білків. Цукор поділяємо на дві рівні частини. Борошно змішуємо з какао порошком і просіваємо кілька разів через сито. Потім збиваємо жовтки з однією частиною цукру до утворення пишної білої маси. Далі збиваємо яєчні білки до цупкої густої піни. Тепер вводимо в білки залишився цукор і продовжуємо збивати до тих пір, поки він повністю не розчиниться.
    Потім обидві яєчні маси дуже акуратно змішуємо, кладемо розтоплене вершкове масло і борошно з какао. Далі беремо круглу форму для випічки, застеляємо папером так, щоб краї паперу звисали. Виливаємо тісто рівномірним шаром, повністю закриваємо пергаментом і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200°C духовці 45 хвилин. Готовий бісквіт охолоджуємо прямо у формі, а потім виймаємо і залишаємо вистоюватися на 8 годин. Тільки по закінченні цього часу обережно розгортаємо корж з пергаментного паперу.
    Тепер займемося приготуванням крему для торта «Прага». Жовток змішуємо в рівних кількостях з водою, додаємо згущене молоко і ставимо все на водяну баню. Уварюємо крем до консистенції густої сметани, а потім гарненько охолоджуємо. Далі трохи збиваємо вершкове масло і поступово вводимо в нього остиглу масу і какао. Все ретельно перемішуємо міксером на маленькій швидкості.
    Тепер переходимо до найскладнішого етапу - приготування глазурі для торта «Прага». Отже, цукор змішуємо з водою і нагріваємо сироп до температури 180°C. В окремій мисці підігріваємо патоку, вливаємо її до сиропу. Далі на повільному вогні отриману суміш уварюють до 150°C і додаємо до неї фруктову есенцію. Після охолоджуємо сироп до 40°C і збиваємо міксером протягом 20 хвилин. Потім додаємо крохмальну патоку і какао-порошок.
    Торт «Прага» по ГОСТу

    ГОСТовский рецепт приготування торта «Прага» дуже складний для домашньої випічки. Але якщо у вас все вийшло, то залишається тільки правильно зібрати і прикрасити шоколадний торт «Прага».
    Отже, бісквіт розрізаємо на 3 рівних коржа. Нижній і другий (середній) рясно змащуємо шоколадним кремом. На прошарок повинен піти майже весь приготовлений крем, залиште тільки пару столових ложок для прикраси. Верхній корж і боки гарненько обмазуємо густим абрикосовим джемом і поливаємо підігрітою до 50 градусів шоколадною глазур'ю. Зверху прикрашаємо готовий торт залишилися кремом і посипаємо шоколадною стружкою.
    Додав: admin | 18-01-2015, 11:24
    Переглядів: 1780