Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Торт «Добош»

4-01-2015, 17:32
2 449
Торт «Добош»
Торт «Добош» - це неймовірно смачний угорський класичний листковий торт, зверху покритий ніжною шоколадною глазур'ю. Приготувати його досить просто, але він обов'язково повинен складатися з 6 бісквітних коржів, шоколадного крему та карамельної глазурі. Давайте розглянемо з вами рецепт приготування торта «Добош».

Класичний рецепт торта «Добош»


Інгредієнти:
Для бісквіта:

  • яєчні жовтки - 6 шт;

  • цукрова пудра - 100 г;

  • яєчні білки - 6 шт.;

  • пшеничне борошно - 100 г;

  • вершкове масло - 40 р.


  • Для крему:

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • цукрова пудра - 200 г;

  • вершкове масло - 230 г;

  • какао-порошок - 30 г;

  • ванільний цукор - 20 г;

  • чорний шоколад - 200 р.


  • Приготування
    Рецепт приготування торта «Добош» досить простий. Жовтки акуратно відокремлюємо від білків. Потім додаємо до них половину цукрової пудри і гарненько розтираємо. Білки ставимо на 15 хвилин у холодильник, а потім збиваємо з залишилася пудрою до утворення пишної піни. Далі вводимо їх в жовткову масу і всипаємо потроху просіяне борошно заздалегідь. В самому кінці акуратно додаємо розтоплене масло і вимішуємо однорідне тісто. Далі розділяємо його на шість рівних частин. Форму для випічки змащуємо маслом або застеляємо пергаментним папером. Випікаємо бісквітні коржі по черзі в заздалегідь розігрітій до 180° духовці протягом 15 хвилин до появи золотистого відтінку.
    Поки коржі готуються, ми з вами, не втрачаючи часу дарма, зробимо крем. Для цього яйця збиваємо на водяній бані з цукровою пудрою і охолодити масу до 30 градусів. В окремій чашці змішуємо розтоплене вершкове масло, какао - порошок, ванільний цукор. Все ретельно перемішуємо круговими рухами. Далі на водяній бані розтоплюємо чорний шоколад, трохи охолоджуємо і
    Торт «Добош»
    з'єднуємо з масляною масою. А потім її з'єднуємо з яєчної і гарненько перемішуємо. Для карамельного сиропу наливаємо у ковшечек трохи води, насипаємо півсклянки цукру і уварюють на слабкому вогні до тих пір, поки маса не стане світло-золотистого кольору.
    Коли і крем, і коржі готові, переходимо безпосередньо до складання торта «Добош». Для цього вибираємо найвдаліший бісквіт, просочуємо його приготованим карамельним сиропом і дуже швидко розрізаємо на порційні трикутнички. Потім прослаиваем всі коржі кремом, а на п'ятий з кондитерського шприца відсаджуємо невеликі кульки по колу. Зверху викладаємо сегменти під кутом, промазуємо карамеллю, а боки присипаємо бісквітної крихтою.
    Якщо вам до вподоби такі рецепти, то пропонуємо вам ще декілька: угорський яблучний пиріг порадує вашого чоловіка, а рецепт торта"Естерхазі" - діток.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карамельний торт
    Карамельний торт
    Карамельний торт - дуже смачне ласощі, яке прикрасить будь-який стіл. Зробити його не складно, однак деякі зусилля докласти доведеться. Давайте з
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» по ГОСТу
    Торт «Прага» - складний для приготування, але неймовірно смачний десерт. Можливо саме тому всі господині намагаються навчитися його готувати. Щоб вам
    Київський торт - рецепт
    Київський торт - рецепт
    Київський торт - це не тільки чудовий гостинець з української столиці, але і завжди доречне ласощі, за яким не обов'язково їхати до Києва, адже
    Торт зі збитими вершками
    Торт зі збитими вершками
    Не знаєте, який десерт подати до чаю на святковий стіл, тоді пропонуємо вам безпрограшний варіант приготування торта зі збитими вершками. Таке ласощі
    Торт з чорносливом
    Торт з чорносливом
    Страви з наявністю чорносливу завжди виходять дивовижно смачними та оригінальними. І торти в цьому плані не виключення. Давайте знайомиться з